Skocz do zawartości

Automatyczny monitoring

Duchu

Rekomendowane odpowiedzi

Yo seowcy.

Od dawna zastanawiam się, czy serwisy, które monitorują pozycje na wybrane klucze, są bezpieczne?

Według wytycznych wujka, automatyczne zapytania są karane. I coś w tym jest. Monitoruje 3 strony (nie będę podawał firmy) na kilka fraz, i zauważyłem, że każda domena przy automatycznym monitoringu spada, w chwili gdy zaczynam obserwowanie..

Jak to jest z tymi automatycznymi zapytaniami?

Dodam, że obserwuje taką sytuacje nie od wczoraj, a od przynajmniej 1,5 roku. Co podłącze to pozycja spada.

Jeśli nie masz co robić, to zawsze możesz poczytać o zarabianiu na blogu <<Na tym blogu komentarze z Dofollow

Chcesz naturalny link? Artykuły sponsorowane

@Duchu: nie ma takiej możliwości. Widocznie w Twoim przypadku był to zbieg okoliczności. Przecież Google nie wie jaką stronę mamy w monitoringu, co najwyżej może zanotować automatyczne zapytania na daną FRAZĘ ale to musiałby wyciąć za to całe top10 :D

System Monitorowania Pozycji Stat4Seo jest całkowicie bezpiecznym narzędziem, korzystanie z niego jest w 100% bezpieczne zarówno dla stron monitorowanych, jak i dla stron będących na tym samym serwerze co monitoring - i jest tak oczywiście z każdym prawidłowo działającym monitorem pozycji!

logo-stat4seo-blue-small.png

To faktycznie musi być zbieg okoliczności :D Sam używam Free Google Monitor, który pokazuje mi normalne wahania pozycji: a to jedno oczko w górę, a to jedno w dół :)

Jeśli zachowacie to w tajemnicy, truskawka będzie wasza.

- nie jestem babą a młodą SINGIELKĄ !!!!!!!!!!!!!!!

W sumie masz rację. Ale nie wiadomo co w tych zapytaniach jest wysyłane. To albo je wybrałem kiepską firmę, albo..

Napiszę krótko: jeden z takich drastycznych przypadków: Obserwowałem jedną strone, która była w top1 (przez rok) na wybraną frazę. Wszystko było ok, aż tu nagle strona po 7 dniach zleciała na 50. Było to dla mnie na tyle dziwne, bo praktycznie strona nie miała konkurencji i wtedy zdałem sobie sprawę, że inne strony, które monitoruje również lecą.

Pomyślałem, że pewnie się coś popier.. ale sprawdzam ręcznie i faktycznie wszystkie strony, które monitorowałem wzięły kijek na plecy i doszły 50 kilometrów w dół miasta. Czyli powędrowały bez mojej zgody na 50 pozycję, gdzie przez 2 tygodnie rozbiły sobie obóz i żadne prośby - wysyłane przez paniczów, którzy prowadza swoje królestwa katalogowe - nie skutkowały u króla. I tak myślę sobie, że ktoś w moim otoczeniu zachowuje się fałszywie. Mówię do jednego prostaka, który mnie zapewniał, że moje odziały odniosą sukces - hola hola panie, coś tu jest nie tak! Po czym rozkazałem mojej wojowniczce, która zwała się "myszka" ściąć temu prostakowi łeb...

Po dwóch tygodniach moje oddziały spokojne, pewnie i zadowolone, wróciły z wycieczki do swoich domków blisko największych trzech miast.

Tak to wygląda.

Jeśli nie masz co robić, to zawsze możesz poczytać o zarabianiu na blogu <<Na tym blogu komentarze z Dofollow

Chcesz naturalny link? Artykuły sponsorowane

@Duchu w takim razie możesz przeprowadzić ten sam test na konkurencji i w razie sukcesu możesz otwierać własną firmę SEO :D

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

@Duchu

Do progsa sprawdzającego z automatu codziennie pozycje mam wrzucone kilkadziesiąt stron, na każdą przypada od kilku do kilkudziesięciu fraz. No i co? No i... wiesz co. :) Nie wymyślaj problemu tam gdzie go nie ma... ;)

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

To nie możliwe bo jak ktoś wyżej napisał, sprawdzane są tylko wyniki na frazę z Google, a ten sam nie wie jakiej domeny szukasz.

Inną "niebezpieczną" sprawą (i tym bym się bardziej przejmował) w takich systemach jest podawanie na tacy zewnętrznej firmie fraz i domen na które pozycjonujesz swoich klientów. Takich ofert sprawdzania pozycji jest od groma i na prawdę zastanowił bym się z 10x zanim przeniósł bym tam informacje o swoim biznesie.

Takich ofert sprawdzania pozycji jest od groma i na prawdę zastanowił bym się z 10x zanim przeniósł bym tam informacje o swoim biznesie.

A tu się zgadzam. Dla tego albo:

1) piszesz włąsny monitoring

2) kupujesz gotowy monitoring

3) akceptujesz ryzyko odkrycia się i dajesz klientowy monitoring "3rd party"

4) pozwalasz klientowi wybrać monitoring "3rd party"

5) monitorujesz przez aplikację desktopową

6) monitorujesz ręcznie

7) olewasz monitoring w ogóle

Niemniej pierwsze 2 rozwiązania są dla tych co mogą sobie na to pozwolić - mają wiedzę jak to zrobić lub zasoby żeby kupić i zrobić audyt czy nić nie "wycieka".

sprawdzam pozycje co godzinę i to nie ma wpływu na pozycje
Nie ma też większego sensu.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności