Skocz do zawartości

link bezpośredni a zliczacz

j_t_r

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kończę swój katalog i właśnie przypomniało mi się, że kiedyś bawiłem się jakimś skryptem katalogu, który to oferował linki bezpośrednie, ale co ciekawe (dla mnie) zliczał kliki w adresy. Jak wykonać takie coś? W przypadku linku niebezpośredniego nie ma problemu, ale jak to zrobić - znaczy to zliczanie - przy linku bezpośrednim? Jest taka możliwość czy może coś źle jednak zapamiętałem?

Do dyspozycji php i baza mysql.

pozdrawiam,

... albo po prostu krótkie PHP - linkowanie w katalogu do redirect.php?adres=https://docelowy.adres, gdzie redirect.php najpierw zliczy klik, a potem przekieruje (301) na właściwy adres.

Taki link przeniesie PR (na właściwą stronę), ale większość laików z forum nie uwierzy, że de facto dla Google jest to link bezpośredni. O.

:P

Pozdrawiam, J.

Dzięki, przetestuję to rozwiązanie z linka.

Mam jeszcze małe dwa pytania:

Żeby katalog był trendy fajnie byłoby pobrać pagerank zgłaszanej strony. Czy jest jakiś dostępny skrypt php który mógłbym sobie wszczepić w swój katalog, któremu to w zmiennej przekazywałbym url, a on mi zwracał w innej zmiennej liczbę oznaczającą pagerank?

I jeszcze jedno - konieczna jest "captcha" w takim katalogu? Może tu też są jakieś gotowe skrypty proste do zaaplikowania we własnej stronie? Narazie myślę nad jakimś prostym rozwiązaniem tego typu w stylu sprawdzania referera bądź przekazywanie ukrytej zmiennej np w sesji itd.. Mają sens takie amatorskie zabezpieczenia? Komara pewnie nie powalą, ale może chociaż meszki polegną? :unsure:

pozdrawiam,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności