Skocz do zawartości

Blokowanie reklamy adsensa w adsensie

Jastrzab

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś blokuje u siebie reklamy adsense w adsense? Chodzi o te reklamy typu zarejestruj się w adsens. Często te reklamy zajmują całą jednostkę - wyświetlana jest tylko 1 link w dużej jednostce, to wydaje mi się że to trochę marnowanie miejsca, a te reklamy się często pojawiają.

Ewentualnie jak to zablokować w centrum oceny reklam?

Haha - miazga :D

Czemu miazga? z tego co wiem to google też się reklamuje w ads i nie wiem w sumie jak płatne są to reklamy, a zwykle to właśnie taka reklama, która zajmuje całą jednostkę albo i kilka jednostek na raz.

Edycja:

Chyba że to żart i chodzi o to, że wszystkie reklamy się zablokuje?

Im lepiej płatna reklama tym wyżej się wyświetla

Teoretycznie może i tak jest, w praktyce nie koniecznie, w każdym razie nie wiemy na pewno. Poza tym zablokowuje całe miejsce, bo pojawia się jako jedyna. Niby wyświetla się zawsze najlepiej płatna reklama z puli tych dopasowanych, tylko z tym dopasowaniem to różnie jest. Przed chwilą np. widziałem między reklamami polskimi jedną po rusku. Nie znam rosyjskiego i po rosyjskich stronach też nie "chodziłem". Kolejna sprawa jak pojawia się przy artykule, który nie ma nic wspólnego z webmasterstwem i stronami to raczej nikt nie kliknie, a pozostałych reklam nie ma. Pomijając jeszcze fakt, że to może kliknąć tylko webmaster, a jak wiemy to webmasterzy rzadko w reklamę klikną no i o ile ją w ogóle dostrzegą i jej automatycznie nie pominą.

Jak to się sprawdza jaka domena jest dostawcą danej reklamy?

Edit:

@mb no właśnie też o tym myślałem, ale chyba też widziałem ją na obcych komputerach gdzie właściciel nie wie za bardzo co to webmasterstwo. Ciężko to w sumie sprawdzić, ale staram się ostatnio na to zwracać uwagę korzystając z "obcego" komputera.

Tematy dotyczące blokowania reklam przewijają się dosyć regularnie na tym forum ;) Ja wychodzę z założenia że firma która zarabia na tej usłudze parę(naście) miliardów rocznie wie co robi i wrzuca reklamy tak aby jak najwięcej zarobić (a tym samym tez webmasterzy) :)

pozycjonuj.png

Reklamy w Adwords są oceniane na podstawie wyniku jakości reklamy, CTR konta, stawki i kto wie ilu jeszcze innych rzeczy. Przykładowo:

Reklama1: Współczynnik jakości 5, stawka 5zł. 5x5 = 25

Reklama2: Współczynnik jakości 9, stawka 3zł, 9x3 = 27

Teoretycznie w uproszczonym modelu reklama 2 pojawi się wyżej mimo iż ma niższą maxymalną stawkę CPC. Oczywiście branych jest pod uwagę jeszcze kilka czynników, ale nie można mówić, że najlepiej płatna reklama pojawia się najwyżej.

Jeśli mamy stronę, która przynosi wysokie konwersje można liczyć na tzw site targeting tym samym wyższy CPC (nie wiem, czy obecnie to jeszcze żyje, ale swego czasu testowany był także model CPA), zapewne niektórzy z was też przekonali się, że można dostać także maila od konkretnej firmy, że są zadowoleni z jakości leadów z naszej strony i chcieliby podjąć indywidualną współpracę.

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności