Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem szczerze, że yahoo mi się podoba :) nawet wyniki w serpach nie wyglądają tak tragicznie

Z ciekawości sprawdziłem dla kilku zapytań i chyba jest lepiej niż w Google (chociaż niekoniecznie moje strony są wysoko).

Na dobrą sprawę teraz jest dobry moment dla kogoś z kapitałem - zrobić to, co kiedyś Google, czyli prostą, szybką wyszukiwarkę z możliwie trafnymi wynikami (bez dziesiątek dodatkowych usług, personalizacji, geolokalizacji i innych pierdół).

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Z tą geolokalizacją to spostrzegawczość w narodzie widzę na poziomie konia z klapkami ;) a cały wątek można podsumować mniej więcej tak:

[użyszkodnik x] ;

Tak bardzo się starałem

a) unikalna treść bla, bla bla,

:) różnicowałem anchory bla bla bla,

c) wartościowa strona

realia zaś takie:

a) unikalna treść trafiła na guzik warte strony lub na strony którym ze względu na powielana strukturę i inne rzeczy obniżono wartość

:) jak wyżej + różnicowanie tylko i wyłącznie w obrębie jednej frazy/słowa (nie wiem czy zauważyliście z Waszymi klapkami, że google coraz lepiej sobie radzi z odmianą słów / fraz czy wyrazów bliskoznacznych)

c) wartościowa strona - wartościowa w wielu przypadkach tylko dla samego autora ;) + google gó**o sobie robi z wartości strony docelowej bo mają to gdzieś ...

Tutaj macie na pocieszenie od dziadzi Beera :P

mg0028l.jpg

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

A teraz marsz analizować SERP'y bo 67 to nie masz :)

Toś mnie sprowadził do parteru :)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

noo prosze ktos rozgryzl pingwina hehhh

"Pozycjonowanie najnowszą metodą dla algorytmu Pingwin po aktualizacji Pandy!

- Rewitalizowanie wyników stron z filtra Google.

- Przywracanie stron wyrzuconych z wyników wyszukiwania.

- Pozycjonowanie nowych domen.

- Zero konkurencji !

- Pełna dyskrecja !

- Monitorowanie wyników konkurencji !

Oferujemy profesjonalną obsługę w biurach w Warszawie i Wrocławiu.

Przydzielamy indywidualnego konsultanta/opiekuna.

Daj sobie pomóc osiągnąć sukces ! "

a istnieje choć jedna osoba która wyciągnęła w PEŁNI stronę po pingwinie? bo tak czytam i chyba nie ma ... więc chciałbym wiedzieć jak Ci spece mogą oferować taką usługę...

Powiem szczerze, że yahoo mi się podoba :) nawet wyniki w serpach nie wyglądają tak tragicznie

Z ciekawości sprawdziłem dla kilku zapytań i chyba jest lepiej niż w Google (chociaż niekoniecznie moje strony są wysoko).

Na dobrą sprawę teraz jest dobry moment dla kogoś z kapitałem - zrobić to, co kiedyś Google, czyli prostą, szybką wyszukiwarkę z możliwie trafnymi wynikami (bez dziesiątek dodatkowych usług, personalizacji, geolokalizacji i innych pierdół).

Umiejętności mam, czas także, pomysł i rozplanowanie algo także. Jednak na taki projekt potrzebna jest kasa żeby chociaż wejść na rynek PL, ok 60 tys/msc na serwery dla danych na start. Do tego policz jeszcze reklamę i wielka niewiadoma czy nowa wyszukiwarka się przyjmie.

--------------Dno jest wtedy,kiedy nie ma juz nawet mułu.--------------------

Turystyka na sprzedaż , Podróże małe i duże, Egipt, Turcja, Tunezja, Chorwacja...

Poszukuję zatrudnienia.

Będzie bez linka a co :D

poezjapozycjonowania(kropka)blogspot(kropka)com

NEW!!! - Blask Serpów (Prolog) W przygotowaniu: Chapter 1 - Blask Serpów

:) Szampan Dom Perignon Vintage 2000. Mój ulubiony :)

nie ta półka ;) to 1998 ;)

a istnieje choć jedna osoba która wyciągnęła w PEŁNI stronę po pingwinie? bo tak czytam i chyba nie ma ... więc chciałbym wiedzieć jak Ci spece mogą oferować taką usługę...

istnieje i nawet obsadziła prawie cały TOP 10 i to tylko SWLami ....

Odnośnie "unikalności" to proponuję zrobić test postawić WP tematycznego dla wybranej średniej konkurencyjnosci frazy. Dać tytuł z frazą kluczową. Wypełnić go 15 artykułami tematycznymi (długość max 1000 znaków) z translatora google. Treści zaciągnijcie z anglojęzycznych stron wyszukanych po tej frazie w wersji angielskiej. Co drugi tytuł ma zawierać frazę kluczową . Potem dowalcie na witrynę 50 K z eweblinka dzieląc punkty:

20K fraza kluczowa

10K adres strony

10K fraza "kliknij tutaj"

10K jako frazy użyć trzy kropki

Walić na strone główną :)

Nie dodawać witryny do panelu, nie instalować analitics ani żadnych googlowskich wynalazków , sprawdzic wyniki po max 2ch tygodniach :)

Nie dodawać witryny do panelu, nie instalować analitics ani żadnych googlowskich wynalazków , sprawdzic wyniki po max 2ch tygodniach :)

Sugerujesz aby nie dodawać najlepiej storn do google webmaster, analitics itp. Czy to w czymś szkodzi? I lepiej nie dodawać.

hehe w myśl algorytmu pandy jeśli google jest dla wszystkich, nie tylko dla tych co pozycjonują (chodzi o pozycje) to normalny użytkownik tez nie musi wiedzieć o narzędziach google :)

Sugerujesz aby nie dodawać najlepiej storn do google webmaster, analitics itp. Czy to w czymś szkodzi? I lepiej nie dodawać.

hehe w myśl algorytmu pandy jeśli google jest dla wszystkich, nie tylko dla tych co pozycjonują (chodzi o pozycje) to normalny użytkownik tez nie musi wiedzieć o narzędziach google :)

Sugeruję aby nie dodawać tej witryny testowej. Ani żadnych witryn zapleczowych które nie spełniają warunków "normalnej" strony

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności