Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ciągłe korekty - więc nie wnioskujmy pochopnie. Tak wyniki z południa są inne niż rano.

Generalnie idzie do dobrego, np fraza abc która wskazywała na podstronę serwisu wraca na wysoką pozycję ale wskazuje już na główną domenę. I lecą w dół stare wpis - które mnie zabolały, bo nie mają wartości.

Sklepy - nie mam osobiście wniosków:

Jeden o którym pisze poleciał w dół, drugi linkowany jeszcze bardziej agresywnie siedzi i ma się dobrze - występują tylko naturalne zwirowania - na fraze zxc wcześniej był w granicach pozycji 3-5 i teraz tak jest.

Możliwe że ida korekty albo zanim algorytm zacznie działać jak należy musi minąć trochę czasu, cóż maszyny też muszą się przestawić

Ale forum się spowolniło

Konkurencja u której obserwowałem duży i szybki przyrost linków i pozycji polecialy w otchłań. Cierpliwość popłaca to wygląda jak bajka o żółwiu i zającu. Mam same wzrosty. To jest odpowiedź google na te xrummery , blasty i inne chwasty,

mogę tylko potwierdzić ;)

Również potwierdzam, u mnie nic znacząco nie drgnęło ani w górę ani w dół. Różnic między wczoraj, północą, 8 rano a 12 w południe praktycznie nie ma.

SEO in Bielsko-Biała 

U mnie jak u większości, coś poszło do góry, coś poszło w dół, a coś zostało tam gdzie było.

Żadnej logiki w tym nie widzę.

Poczekajmy tydzień i wtedy można wyciągnąć wnioski i porządnie podyskutować

Ja wyłączam kompa. Ciao :-)

Cały dzień siedzę przed kompem i oglądam walki w kisielu na youtube, a jak mi się znudzi to siadam przed TV i tam analizuję wystąpienia publiczne prezydenta Obamy, oraz innych przyjaciół demokracji. Wtedy też myślę, że przydałby im się porządny kurs asertywności by tak dobrze wszystkim odpowiadać na bezsensowne pytania. A jak i to mi się znudzi to wpisuję szkolenia sprzedaż w wyszukiwarce yahoo i sobie z nudów przeglądam wyniki.

Ja sprawdziłem stronę klienta, którą skończyłem pozycjonować rok temu w maju. Frazy dosyć trudne bo m.in. laptopy, notebooki, monitory lcd etc. Do pozycjonowania strony nikt się przez rok nie dotykał, bo firma utraciła płynność finansową, i nie miała pieniędzy na pozycjonowanie. A dzisiaj patrzę większość pozycjonowanych fraz w Top 10 ;) po roku nie pozycjonowania - kosmos.

Tu miała być sygnatura...

Ja tylko na jednej domenie mam spore spadki, reszta rozsądnie.

Myślałem, że to przez cięcia linków, bo mi brakło w seomacie i kilka się usunęło (już wracają)

Tak czy inaczej, przed tą stronę wskoczył jakiś syf.

Na niektóre frazy w ogóle zniknęła, a bana tu nie widzę.

Pewnie google wyczyściło bazę i pobierają wszystko od nowa ;)

Zostaje czekać.. ;/

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

U mnie generalnie w górę.

Jedna strona, która często ma problemy techniczne i generalnie dość wolno się ładuje poleciała dość znacząco.

Poza tym niczym nie różni się od pozostałych - takie same linkowanie, katalogowanie itd...

Google przyłożyło większą wagę do czasu ładowania strony?

Co się wolno ładuje to zaplecze lub spam?

W sumie logiczne. Na wszelkiego rodzaju SEOhostingach jest kupa precli, katalogów, spamów, duplikatów.

Z reguły wolno się to wszystko ładuje...

A w Polsce tego typu usług jest sporo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności