Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

Mi to wygląda na jakiś error bug bardziej niż na zmianę algorytmu, praktycznie na większość topów które obserwuję większość stron pospadała, a zaczęły się pojawiać na pierwszych miejscach doorway'e, strony gdzie nie ma nic prócz linka do innej strony, do tego w top 5 zaparkowane puste domeny!! zauważyłem też erotykę na frazę nie związaną z erotyką - jedno słowo w title się pokrywało. To chyba raczje nie jest zamierzone

Linkowanie nie jest raczej przyczyną, bo mi pospadały stronki nie pozycjonowane od lat, jedna nawet prawie 10letnia, przez cały czas się trzymała, a pochodzi jeszcze sprzed czasów precli i tematyczności i nie dodałem do niej złamanego jednego linka od lat. Ona jest rzadki przypadkiem, do którego ludzie rzeczywiście sami linkują, no i też spadła trochę.

W dużych serwisach spadły podstrony, które nie były pozycjonowane - same wyskakiwały na niszowych frazach, więc pewnie spadnie ruch z długiego ogona. Więc to wszystko wygląda raczej na unfall jakiś.

No chyba, że się tak zapędzili już w tej krucjacie, że nie zważają już na jakość wyników. Nie panują totalnie nad algorytmem, ostatnio mi do strony firmowej dopięło adres i telefon z jakiejś obcej innej firmy. Cuda się dzieją, a im więcej przekombinowują te algorytmy tym więcej jest błędów. Zawsze jak dobre strony lecą to w ich miejsce wchodzi każdy wie co... spam, ale oni zdaje się tego nie zauważają.

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Po co się tak spinać. Może wystarczy poczekać i zobaczyć co przyniosą kolejne dni. Bez sensu tyle tutaj opisywać bo Guglarze tylko na to czekali. A teraz siedzą i to czytają. Oczywistym jest też że te wyniki z pewnością się jeszcze pozmieniają bo wypłynęła im na wierzch "spora kupa gó**a" i muszą teraz ją posprzątać.

Co do wypowiedzi noodla tyczącej się "odpowiednio zmodyfikowanych plików" to ma całkowitą rację. Ale większość osób niestety tutaj korzysta ze stałych schematów, które być może przestaną się sprawdzać. I dzięki Bogu bo czasem to co się dzieje to jest delikatne przegięcie. Wszystkiego należy używać z głową ;)

XRContent.com - pozwól swojemu XRumerowi generować miliony unikalnych treści codziennie.

Co się wolno ładuje to zaplecze lub spam?

W sumie logiczne. Na wszelkiego rodzaju SEOhostingach jest kupa precli, katalogów, spamów, duplikatów.

Z reguły wolno się to wszystko ładuje...

A w Polsce tego typu usług jest sporo.

Normalnie pulitzer Ci się należy za gniot roku, tzn. logikę w stylu "jeśli coś nie jest białe, to znaczy że jest kwadratowe".

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Co się wolno ładuje to zaplecze lub spam?

W sumie logiczne. Na wszelkiego rodzaju SEOhostingach jest kupa precli, katalogów, spamów, duplikatów.

Z reguły wolno się to wszystko ładuje...

A w Polsce tego typu usług jest sporo.

Normalnie pulitzer Ci się należy za gniot roku, tzn. logikę w stylu "jeśli coś nie jest białe, to znaczy że jest kwadratowe".

Dzięki. Gdzie mam go odebrać?

"odpowiednio zmodyfikowanych plików"

nooodly o co ci loto? :) bo ja śmigam xR w UK i miałem same wzrosty po 20tym (w niedzielę) a nie sądze żeby mój xR był jakiś super zmodyfikowany ;)

a może Twój XR potrafi robić kanapki :)?

BTW Jeśli chodzi o rynek PL to strony dla których zlecałem blasty omni addem(webminiacze,precle) poleciały w pizdziet :)

Pozdrawiam

Może to celowy ruch Google'a, żeby śmieci wypłyneły na wierzch, a później zrobią drugi ruch wyrzucając te śmieci z indeksu.

Raczej celowy ruch w stylu "nie ma fajnej strony w wynikach wyszukiwania? zobacz z prawej strony: tam są dobre domeny, nie będące śmieciowym zapleczem" ;)

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Panowie (i Nieliczne Panie) szkoda się tym denerwować. Ja przechodzę w tryb długiego weekendu, i będę się martwił po, mam nadzieje, ze do tego czasu sprawa się wyjaśni ;)

Tu miała być sygnatura...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności