Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
a ja tam z 3 tyg. temu zmienilem description i póki co nic nowego sie nie pokazało w google ;/ wciąż stary desc..

też tak miałem, było pingowane, linkowane i nic... po ok. miesiącu zaskoczyło. Cierpliwości!

Co ciekawe przy nowej stronie, (domena całe 7 dni) łapało zmiany po 1 dniu (bez żadnych działań "wspomagających"!).

Osobiście zauważam poprawę wyników... ;)

Zazdroszczę :)

Skuteczne seo zaistniejw.net, długo, drogo, solidnie.

Goglarz miał naprawić "usterkę" pdt. wyświetlanie kilku podstron tej samej strony w wynikach wyszukiwania, ale coś kiepsko im to idzie bo fakt była lekka poprawa przez jakis czas ale od przedwczoraj bodajże znowu widzę to samo. Znowu po kilka podstron tej samej strony pod sobą np. kategoria główna, podkategoria. Doszło do tego że w wynikach pojawiły mi się nawet podstrony forum w title posiadajace RE:tekst. Mi się naprawdę wydaje że algorytm ma dużo luk a google nad tym poprostu nie do końca panuje i robią dobrą minę do złej gry.

Usterka wcale nie jest mała bo jak sprawdzałem pewną frazę o która się klient rzucał że jest poza 20 to okazało się, że w top-20 jakieś 15 wyników to różne podstrony jednej domeny łącznie z PDF-ami...

Ale niewątpliwie mają wzrost zainteresowania adwordsami...

Wymienię się multikodami do SEOkatalogów - zainteresowanych zapraszam na priv

Zauważyliście, że po dopaleniu seokatalogów strony Wam spadają lub wylatują?

Na testa dodałam 5 stron (strony weszły w TOP1-20), po dopaleniu wpisów (wypadły daleko) - 50 a nawet nie wiem gdzie ich szukać ;). Test trwał 1.5 msc.

Dodane były też donlinkage, edu i dofollow trochę z komentarzy. Aczkolwiek dopiero po dopaleniu wpisów, strony spadły (podlinkowane ok 300 wpisów do seokatalogów i na dniach od razu spadki)

Domena + 4 subdomeny.

Różne tematy, min. 5 artykułów. Skrypt na WordPress

Dziwie się, że jeszcze nie wszyscy wiedzą o co w tym chodzi.

Myślicie, że powtarzające się podstrony to błąd? Sprzątaczka wypiła kilka głębszych i namieszała im w kodzie? :D

Gorsze wyniki wyszukiwania [szczególnie powtarzające się linki] = większe zainteresowanie AdWords.

Kiedyś wyniki były tak dobre, że każdy klikał w organiczne, teraz wyszukiwarka to zmienia ponieważ użytkownicy i tak się od niej nie odwrócą bo bing nie jest jeszcze na tyle silny aby im zagrozić.

Z tego co pamiętam to polskie firmy wydają około 130.000.000zł na reklamę w wyszukiwarkach. Google z tego załużmy ma 30mln. Nie trzeba być bardzo rozgarniętym, aby się domyśleć, że skoro to oni stworzyli tą wyszukiwarkę to chcą mieć 100% tortu a nie tylko kawałek.

Biorąc pod uwagę powyższe sami domyślcie się co przyniesie przyszłość.

Na testa dodałam 5 stron (strony weszły w TOP1-20), po dopaleniu wpisów (wypadły daleko) - 50 a nawet nie wiem gdzie ich szukać ;). Test trwał 1.5 msc.

Dodane były też donlinkage, edu i dofollow trochę z komentarzy. Aczkolwiek dopiero po dopaleniu wpisów, strony spadły (podlinkowane ok 300 wpisów do seokatalogów i na dniach od razu spadki)

Domena + 4 subdomeny.

Różne tematy, min. 5 artykułów. Skrypt na WordPress

Tak tylko teraz pytanie czy spadek miał rzeczywiście związek z seokami czy był to zwykły dziob pingwina? Bo mi też kilka stron pare dni temu poleciało a nic z nimi nie robiłem. Mało tego mam strony linkowane tymi samymi seokami, a po wprowadzeniu pingwina część z nich poszła w górę a część spadła.

Apropo seoków to ja osobiście myślę, że nie można popadać w paranoję i uznawać że google uważa wszystkie jak leci seoki za śmieci i będzie walczył z nimi. To by był zwyczajny absurd. Linki z dobrych czyt. zadbanych, z poprawnymi, unikatowymi wpisami seoków moim zdaniem na pewno nie będą nigdy potraktowane przez google jako bezwartościowe tak samo jak i same porządne seoki nie będą traktowane jako spam, bo na tej zasadzie to wszystkie strony typu panorama firm, spisy firm, uznane portale branżowe ze spisem fachowców itd powinny być też uznane jako śmieciowe i spamowe a przecież są one do licha przydatne dla użytkowników. Dobrze moderowany seok z przydatnymi dla użytkownika informacjami tj. ze spisem firm, logicznymi, sensownymi wpisami opisującymi firmy i podający rzetelne informacje ma być śmieciem? Absurd. Z jakiej to niby racji?

Na testa dodałam 5 stron (strony weszły w TOP1-20), po dopaleniu wpisów (wypadły daleko) - 50 a nawet nie wiem gdzie ich szukać . Test trwał 1.5 msc.

ja to zauważyłem u siebie

strona po pingwinie wyleciała na top40 a po dodaniu seokatalogów z vip mara wyleciała na top70

oczywiście pewności nie ma czy to nie ciąg dalszy pingwina...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności