Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Myślą, że mogą sobie cwaniakować i robić co chcą bo mają pseudo monopol, wynikający z niewiedzy użytkowników ale wkrótce się przekonają, że Polacy pozbyli się nazistów, pozbyli się komunistów to i z nimi sobie poradzą...

Troszkę mi tutaj Main Kampf zaleciało. Spokojnie, wyluzuj ttroszkę, rewolucji nie będzie. Patykami i słowami nie powalisz "murów'.

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

drugi:

https://1040.zucun.mil.pl/

różne, teraz szukam jakiejś przeglądarki pod symbiana. Ale na wiele fraz wyskakuja, czasami same pobieraki :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

hm jak się zagłębiłem to już mam 4 kolejne domeny. Nie będę ich wklejał - nie wypada ;)

Natomiast dziwię się że gogiel ich nie wyciął botem. Widocznie jedynie w Polsce takie numery i olali temat :D

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

Regulamin wyszukiwarki powinien być jasny i karane powinny być tylko strony, które na to zasłużą a nie losowo wybierane.

Prawda jest taka że każda strona która posiada choćby jeden link z precla, albo z masówki seokatalogów zasługuje na kare, bo to jest sztuczne wybijanie strony w wynikach. A co po niektórzy widzę że mają na stronie po 1000 takich linków i płaczą że ich serwis poleciał,a był taki wartościowy...

gyverr - po pierwsze, co mają linki do "wartościowości" serwisu ? :D

Po drugie - jeśli bany/filtry będą w tempie jak obecnie... to mi to pasuje :D

Wielu już sie przestawiło na nowe "odświeżanie" wyników. Jedynie czasami fajnych domen szkoda... :D

Dywersyfikacja anchorów i url'i - to podstawa!

Głupi sie połapie jak zobaczy 100 linków z 1 frazą. Google to wychwytuje i robi ciach.

Mając na 1 frazę 5-10 fraz wspomagających (synonimy, akronimy, odmiany itp.) troche trudniej udowodnić że coś jest nie tak.

Tę metodę zastosowałem na stronach starych i nowych. Na starych różnie bywało, bo spadki się pojawiały. Na nowych tak samo, ale wracały dość szybko. Uwaga! Takie skoki pozycji są wciąż widoczne. A więc ten zabieg to nie chwilowe działanie na rzecz poprawy wyników w google, a działanie które trwa cały czas.

Reasumując, testy przeprowadziłem zarówno dla stron gdzie dokonałem pozycjonowania na:

1. 1-5 anchorów - bez dywersyfikacji - wynik skoki pozycji
  2. 1-5 anchorów - z dywersyfikacją anchorów i url'i - wynik skoki są, ale znacznie mniejsze niż w przypadku pk. 1

Ponad to, testy oparłem o strony wykonane w HTML4, XHTML2 i HTML5. W przypadku tego ostatniego (HTML5) - spadków praktycznie nie było! Google chce nam powiedzieć - że stary kod to stara strona. Stara strona jest nieaktualna! Google przestaje je rozumieć (?).

Tak czy owak, moja recepta:

Po primo: Linkowanie z dywersyfikacją, przy założeniu że chcemy wypozycjonować 1 frazę to na nią przypada 5-10 fraz pokrewnych. O proporcjach nie pisze bo to raczej ściema (jak ktoś to napisał wcześniej).

Po drugie primo: Róbcie strony optymalne i takie które google rozumie (semantyczny html5 pozwala na różne rzeczy).

Po trzecie primo ULTIMO: Linkowanie powinno odbywać się tematycznie! Inaczej dostaje sie klapsa - tego akurat nie przetestowałem (ale mam podstawy by tak myśleć).

Mam nadzieję że ktoś sensownie odpowie na moją wypowiedź i jest w stanie to poprzeć obserwacjami, testami ect.

..:: Strony WWW ::....:: Nowe technologie ::....:: Hurtownie ::....:: Reszte znajdziesz w google.pl ::..

W przypadku tego ostatniego (HTML5) - spadków praktycznie nie było! Google chce nam powiedzieć - że stary kod to stara strona.

U mnie na odwrót... Stare porzucone spamy wystrzeliły... A w HTML5 przeważnie pospadały...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Prawda jest taka że każda strona która posiada choćby jeden link z precla, albo z masówki seokatalogów zasługuje na kare, bo to jest sztuczne wybijanie strony w wynikach.

gyverr podaj adres swojej strony - top ci zaraz tu koledzy dodadzą jakiś link z precla ;) - czyli zasłużysz na karę???

Prawda jest taka, że algorytm zrboił więcej syfu niż porządku, pewnie przywalił pozycjonerom i z resztą wszystkim innym też, ale jakim kosztem... chyba że to tylko mi się wydaje, że przeglądam ułamek sieci i poruszam się w kółko po wykipedii i kilku katalogach firm? W sumie po co korzystać z Google jak wikipedia też ma swoją wyszukiwarkę ;).

Co do wytycznych nie ma storny w Internecie, która by była w pełni zgoda z wytycznymi zarówno pod względem konstrucji jak i linków zewnętrznych - na każdą coś się znajdzie - oczywiście można wszystkie ukrać, tylko w czym potem będziesz wyszukiwał. Algorytm miał niby karać agresywne spamerskie seo (tak jest napisane na blogu G. przy okazji wprowadzenia pingwina), a kara chaotycznie jak leci.

Prawda jest taka że każda strona która posiada choćby jeden link z precla, albo z masówki seokatalogów zasługuje na kare.

Bredzisz chłopie... A jak ktoś tobie zrobi kuku takie jak poniżej:

https://tergusonline....e/activity/4268

https://www.katalog.m...ona-kapusia.php

To też będziesz takie bzdury pisał... Że za jeden link to kara...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności