Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam

Mam pytanko... domena maszty-flagi.com jest od 2004 roku - na kilka fraz przez wiele lat było TOP10 aż do czasu... pod linkiem www.himmel.pl/raport04.html jest info o pozycjach w kwietniu na 3 frazy - jedną z nich jest "flagi" i nagle od maja flaza poleciała na >100.

Wiem, że były zmiany w algorytmach w google - wcześniej też były nie raz a mimo to fraz nie ruszyło... do tej pory sam pozycjonowałem stronę i wahań nie było - w lutym poszło to do jednej z dużych firm która zabrała się za podbicie wyników i fakt - podbili o parę oczek ale teraz nie ma jej w wynikach wcale...

Czy ktoś może mi podpowiedzieć gdzie szukać przyczyny? Firma twierdzi, że analizuje problem - fajnie tylko mamy sierpień a poprawy nie ma... coś muszę sam z tym zdziałać bo dłużej czekać na nich nie mogę.

Pozdrawiam

Michał

Różne frazy różnie leciały ale spadki zaczęły się od końcówki kwietnia

Ale i tak ciesz się że mocno nie poleciały frazy... -10 da się przeżyć... Wiesz niektórym poleciały -100 czy -200...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Ale przy spadku -10 na pewno łatwiej jest wrócić... A jak serwis poleci na np. 357 miejsce to już się jest w czarnej D... :D

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Jakiś czas temu poleciała mi strona na jedną frazę. Wyleciała w ogóle z indeksu (myślałem, że jakiś filtr na frazę). Wczoraj wróciła na 3 pozycję (nie zmieniałem strategii i dalej linkowałem po staremu), jednak inne frazy skaczą w górę i w dół tak, że czuję się jakbym był na jakimś rollercosterze.

Pytanie retoryczne: ustabilizuje się to kiedyś?

Kody na tanie VPSy i hostingi SEO: 2KT7-JFNM-63E8 , EK6B-1JUJ-M9T6 , R3J5-RCNE-SPH4 , E8NR-U9N3-1TU7 , 3TEH-47B3-2HM6 = rabat 25%

-10 było pod koniec kwietnia - teraz jest -100 na dwie frazy, są frazy też -20 ale są też takie co nieruszone są w TOP3.

Właśnie to -10 czy -20 zabija ruch - teraz można powiedzieć, że został sprowadzony symbolicznego.

Możecie mi podpowiedzieć w 2 zdaniach dlaczego nową domenę brać? Co z tą? Szansa na powrót mizerna?

Zastanawiam się czy ta firma od pozycjonowania nie miała jakiegoś śmieciowego zaplecza bo tyle lat był spokój z domeną.

Jakiś czas temu poleciała mi strona na jedną frazę. Wyleciała w ogóle z indeksu (myślałem, że jakiś filtr na frazę). Wczoraj wróciła na 3 pozycję (nie zmieniałem strategii i dalej linkowałem po staremu), jednak inne frazy skaczą w górę i w dół tak, że czuję się jakbym był na jakimś rollercosterze.

Pytanie retoryczne: ustabilizuje się to kiedyś?

A jak linkowałes, tylko seo czy mieszałeś źrodła?

Giżycko Online - Giżycki Portal Internetowy

Można powiedzieć, że dywersyfikacja pochodzenia linków prawie że zerowa - katalogi, precle, trochę swojego zaplecza (bardzo mało). Bez blastów, bez web2.0, bez swl, bez wiki, bez for, bez innych rzeczy które zapomniałem wymienić.

Fraza regionalna, dość prosta.

Teraz sprawdziłem z ciekawości i widzę, że podskoczyła na 2 pozycję.

Nie do końca rozumiem pojęcie "tylko seo". Jeżeli mowa o optymalizacji strony, to została wykonana na początku pozycjonowania (kilka miesięcy temu) i do tej pory nic nie ruszałem.

Napisałem o tym, bo zdziwiło mnie to, że strona na jedną frazę wyleciała z indeksu a po ok. 1.5 tygodnia wróciła na 2 pozycję (była na 1) bez jakiś pośrednich skoków. Chociaż po ostatnich zmianach G już chyba nic nikogo nie powinno dziwić...

Kody na tanie VPSy i hostingi SEO: 2KT7-JFNM-63E8 , EK6B-1JUJ-M9T6 , R3J5-RCNE-SPH4 , E8NR-U9N3-1TU7 , 3TEH-47B3-2HM6 = rabat 25%

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności