Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

Możecie mi podpowiedzieć w 2 zdaniach dlaczego nową domenę brać? Co z tą? Szansa na powrót mizerna?

Ja Ci powiem tak... Nie tyle brać nową domenę... Co brać 10 nowych domen... i linkować... Zawsze coś poleci... Ale zawsze też coś zostanie... W chwili obecnej lepiej jest postawić 10 spamów niż jedną dobrą stronę...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A ja powiem tak, dawno temo byłem głupii i wierzyłem w tej bajki o sprawiedliwym Google, dwie moje domeny poleciały (cholera wie za co) i sobie czekałem. Z jedną czekałem 2 lata, z drugą 3, linkowałem i czekałem. I co ? I nic - żadnej już nie przedłużyłem, szkoda czasu.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Google przez własną nieudolność samo zachęca do tworzenia spamów :) Dla nas to tym lepiej, bo można się do tego dostosować i paradoksalnie łatwiej zaplanować taki spam-biznes.

Złe czasy to nadejdą, jak pingwiny i szympansy zaczną na prawdę rozpoznawać spamy :D Będzie przewidywalnie, ale drogo.

Złe czasy to nadejdą, jak pingwiny i szympansy zaczną na prawdę rozpoznawać spamy :D Będzie przewidywalnie, ale drogo.

oj tam, oj tam :P

"potrzeba matką wynalazków" - jak znam życie to za niedługo ktoś wymyśli coś ciekawego w tej dziedzinie i zaś będzie "po staremu"

..:: Strony WWW ::....:: Nowe technologie ::....:: Hurtownie ::....:: Reszte znajdziesz w google.pl ::..

oj tam, oj tam :P

"potrzeba matką wynalazków" - jak znam życie to za niedługo ktoś wymyśli coś ciekawego w tej dziedzinie i zaś będzie "po staremu"

Oczywiście i czym szybciej sobie to uświadomią tym mniej ucierpią ich serwery zapychane coraz większą ilością śmieci, które teraz rządzą w wynikach :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zauważyłem coś mega dziwnego. Około 3tyg temu poleciała mi w googlach jedna strona. Ze stronką nie było nic robione od około marca. Ale co dziwne w tym samym czasie wypadła również w Bingu. Dziś sprawdzam w Bingu stroa wróciła na swoje pozycje, w googlach drgnęła. Przypadek? Trochę tego nie kumam szczerze powiem.

Mogę dołączyć właśnie do grona osób którym strona poleciała w kosmos po 2 miesiącach i 10 dniach od wykonania przekierowania 301 Po pingwinie czekałem miesiąc czy robić czy nie robić 301... W końcu zrobiłem... i du..

Na wszystkie frazy na które jeszcze wczoraj przed północą stronka była w TOP10 teraz nie ma jej w TOP100 a dalej nie chciało mi się sprawdzać.

Ciekawi mnie tylko, czy to filtr na frazy czy jak? Bo adres strony jak wpiszę w Google to wyświetla się jako pierwsza moja strona, a nie tak jak niektórym katalogi albo zaplecza.

Może ktoś odpowie?

Nurtuje mnie pytanie, jak strony bez treści mogą zajmować pozycje 1 na dość trudne fraz i na takiej stronie jest jeszcze adsens, a zaplecze takich stron to jeszcze większy spam na pewno takie strony nie są dla ludzi, a Ci co robią konkretny kontent są w czarnej dziurze, męczą się nad zapleczem. Jaki z tego wniosek można wyciągnąć, żeby spamować aż się kurzy. I wielkie go znowu dąży żeby nabić tylko swoją kieszeń, czyli wspaniałe adwords.

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów": Albert Einstein

Nurtuje mnie pytanie, jak strony bez treści mogą zajmować pozycje 1 na dość trudne fraz

Przecież według Google, wyniki nigdy nie były lepsze... :D

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Dziś dużo 301 z zafiltrowanych domen na nowe przestało działać... :/

Właśnie mam dylemat - jak pisałem wcześniej miałem domenę na kilka fraz w TOP10 - po 24 kwietnia strona poleciała (nie na wszystkie frazy ale na te co mi zależało) poniżej TOP100 - stwierdziłem, że wezmę jeszcze jedną domenę i zrobię wspomniane w cytacie 301... i właśnie - po tym co czytam zastanawiam się czy zostawić 301 czy przypisać nową domenę do katalogi w którym jest strona i po prostu dwie domeny będą odnosiły się do tej samej treści... czy to będzie "duplicate content"? Jest jeden serwer, ten sam katalog z plikami strony więc wg mnie nie - ale może się mylę?

Będę wdzięczny za jakieś sugestie co zrobić z nową domeną? Jeżeli jeszcze można cokolwiek przewidzieć z Google

Dziś dużo 301 z zafiltrowanych domen na nowe przestało działać... :/

Właśnie mam dylemat - jak pisałem wcześniej miałem domenę na kilka fraz w TOP10 - po 24 kwietnia strona poleciała (nie na wszystkie frazy ale na te co mi zależało) poniżej TOP100 - stwierdziłem, że wezmę jeszcze jedną domenę i zrobię wspomniane w cytacie 301... i właśnie - po tym co czytam zastanawiam się czy zostawić 301 czy przypisać nową domenę do katalogi w którym jest strona i po prostu dwie domeny będą odnosiły się do tej samej treści... czy to będzie "duplicate content"? Jest jeden serwer, ten sam katalog z plikami strony więc wg mnie nie - ale może się mylę?

Będę wdzięczny za jakieś sugestie co zrobić z nową domeną? Jeżeli jeszcze można cokolwiek przewidzieć z Google

Michał

Tak, jeżeli zrobisz tak jak napisałeś to będzie to duplikat contentu w najczystszej postaci.

Zrób 301. Nie jest to już tak skuteczne jak kiedyś, ale ciągle działa.

Sprzedam domenę rządową 10latwue.pl aukcja na allegro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności