Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś dużo 301 z zafiltrowanych domen na nowe przestało działać... :/

Chyba mogę potwierdzić. Miałem spore spadki dla jednej domeny po Pingwinie, zrobiłem 301 i wróciłem do TOPu. Od wczoraj jakby filtr też przeszedł i strona zaczyna spadać, w sumie to poleciała w kosmos na niektóre frazy ale rzetelny wynik będę miał później jak zdobędę więcej info.

Dodatkowo wydaje mi się, że G dla odmiany inaczej liczy linki i właśnie odcięło te najstarsze, które już nie istnieją.

Jak liczą? jak OpenSiteExplorer. Czyli robią listę z dziś, robią z za miesiąc i wyliczają tylko z tych, które przez ten czas nie zniknęły.

Reasumują rotacja już niewiele daje, a stałe pozycje widzę utrzymują się (średnio) co najmniej tydzień, a później albo zostają albo skok.

Dla przykładu: 7 dni na miejscu ok. 3go, kolejne 14 ok. 10go i nagle znowu jakiś czas ok 2go.

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nurtuje mnie pytanie, jak strony bez treści mogą zajmować pozycje 1 na dość trudne frazy ...

Też mnie to nurtuje - mam wrażenie że ostatnia panda strasznie wymęczyła strony pisane dla ludzi, natomiast strony niemal bez treści (ot pare zdań na kolanie) mają się całkiem całkiem

Moim zadniem rotują się cały czas ale może rzeczywiście w ostatnich dniach bardziej.

A czy zauważyliście może wzrost stron zagranicznych w serpach? Mam wrażenie, że na frazy, które występują zarówno w polskim jak i angielskim języku te angielskie pojawiają się dużo częściej niż wcześniej.

Tylko teraz pytanie. Poleciały bo linki prowadzone do zafiltrowanej domeny zostały wyzerowane, czy dlatego, że teraz dbając o jakość wyników i dobro uzytkowników 301 przenosi filtra o ile robimy przejście 1:1 :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Jak znam życie to niedługo 301 będą nastawiane na konkurencję...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności