Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Strona poleciała w otchłań..

Poprawiłem:

-treści (dodałem) wywaliłem duplikaty

-wyrzuciłem linki z zaplecza

-meta

-mape

-roboty txt

Zgłosiłem przez narzędzia...

Odpisali mi że strona nie ma ręcznych kar i dali linki do wytycznych google, mimo że w/g tego poprawiałem strone.

Wydaje mi sie że aktualnie poziom obsługi tego formularza do zgłoszeń słabo wyglada.

Pozycjonuje stronę na 3 frazy, po pingwinie 1 fraza poleciała w kosmos. Zrobiłem 301 i fraza po ok 1 miesiącu wróciła a dzisiaj się zdziwiłem:( fraza która wróciła oscyluje w top 15 a pozostałe 2 frazy lekko linkowane poleciały w kosmos:) i gdzie tu logika:) Dodam że te 2 frazy są dość łatwe i zawsze trzymały się w top 10:(

Odpisali mi że strona nie ma ręcznych kar i dali linki do wytycznych google, mimo że w/g tego poprawiałem strone.

Zrobiłem tak samo przy pierwszym Pingwinie i dostałem tą samą odpowiedź. Nie było kar ręcznych ale Pingwin to automat.

Nadal nie wiem jaka jest zależność, tylko ta domena mi spadła, 301 pomogło w 3dni, a teraz sobie Pingwin widać zaczyna z tym radzić.

Nie wiadomo nawet co jest nie tak? ta strona nie była monotonnie pozycjonowana..

EDIT: Tak w sumie podajcie ze 3-4 adresy gdzie po 301 wam wróciły pozycje, a ostatnio znów wypadły. Zrobimy analizę.

Werdykt jest taki, że 301 przekazuje już kary, ale może ktoś zobaczy wspólny mianownik.

Na szybko porównując zpingwiniałą stronę z top1 to zdecydowanie razi to, że u mnie linkowanie szło dobrze. Cały czas coś się działo, coś dochodziło, a top1 miał po prostu strzał w jednym miesiącu tego co ja przez 3 i później nic. Mało tego, całe linkowanie u nich idzie tylko na index, nie linkują podstron. Bez sensu.

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

Mogę dołączyć właśnie do grona osób którym strona poleciała w kosmos po 2 miesiącach i 10 dniach od wykonania przekierowania 301 Po pingwinie czekałem miesiąc czy robić czy nie robić 301... W końcu zrobiłem... i du..

Na wszystkie frazy na które jeszcze wczoraj przed północą stronka była w TOP10 teraz nie ma jej w TOP100 a dalej nie chciało mi się sprawdzać.

Ciekawi mnie tylko, czy to filtr na frazy czy jak? Bo adres strony jak wpiszę w Google to wyświetla się jako pierwsza moja strona, a nie tak jak niektórym katalogi albo zaplecza.

Może ktoś odpowie?

Dzisiaj rano poczułem się tak samo fatalnie jak wtedy w ten pochmurny, deszczowy poranek 25 kwietnia o godz. 8:15... Okropieństwo, gdy jeszcze poprzedniego wieczoru przed północą widzisz swoją stronkę w TOP-ie a nad ranem raptem 8 godzin później nie możesz jej odnaleźć...

Nie wiem czy zrobić drugi - tym razem ostatni raz 301 Lecz wcześniej poprawić treści, meta...

Mam mętlik w głowie...

Z ciekawostek:

nie wiem czy może już było, ale -> https://precyl.com/

naspamowali pierw a teraz płaczą. ;)

na dodatek nie zastosowali się do wskazówek, ktore otrzymali od wielu osób w kwestii zoptymalizowania serwisu...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności