Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

G ma TRAGICZNY support, nie powinna więc dziwić irytacja gości z Precyla. Sam wielokrotnie pisałem z kont klientów, którzy mieli problemy z AdWords i zawsze dostawaliśmy te same durne maile z automatu, wszystkie w 90% z tą samą nie pisaną przez człowieka tylko generyczną treścią. O supporcie dla spraw związanych z wynikami organicznymi lepiej nawet nie wspominać...

Natomiast tekst z powyższego linka to jakieś bezsensowne pitu-pitu - dużo tekstu, treści w zasadzie brak, skąd ja to znam?

Sebastianie, inaczej byś pisał gdybyś sam miał taki serwis i został by on zafiltrowany na tyle miesięcy i mimo wielu zmian pozostawał nadal w filtrze. Łatwo się mądrzyć jak się m serwisy z ruchem na poziomie strony domowej mieszkańca średniej wielkości gminy.

Wiekszosc wie (chyba) za to tak naprawde ten totalny filtr a sciemy złym o profilu linkow czy rzekomo slabej jakosci tresci to mozna sobie poczytac, dzieciom.

Naprawde zle sie robi jak czytam ciagle bronienie G. i atakowanie wszystkich niszczonych przez tego molocha. Czuje sie jak bym czytal Trybune Ludu.

Sebastian - daj przykład jednego serwisu, w którym poprawa jakości treści przywróciła stronie stare pozycje.

Jak strona ma "nabite" pozycje linkami, to jak po usunięciu mocy z tych linków samą treścia od razu ma wskoczyć z powrotem w topy? :)

Bądźmy realistami.

Taaaa.... napisali do mnie, aby opisac temat - więc to zrobiłem.

Ile kosztuje taki totalny brak obiektywizmu?

Poza tym g próbuje wprowadzić zasadę "Divide et impera". Wykrywanie nienaturalnych linków i pozycja zależna od ilości raportów o kradzieży treści to prosty sposób na skłócenie środowiska SEO. Bo przecież nie na poprawę jakości SERP'ów ...

nihil fit sine causa

Jak strona ma "nabite" pozycje linkami,

A co innego jeszcze nabija pozycje prócz linków?

Sam content już nie działa.

Myślałem, że linki to podstawa.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Ja po analizie u siebie widzę, że przyczyną spadków u mnie są raczej na pewno linki które okazały się po ich sortacji przez pingwina fatalne dla strony. Np. z jednego źródła do tego seoka prowadziło dużo linków wchodzę na tę stronę okazało się, że w google index ma 0 pomimo dużej ilości podstron, nie ma jej w indeksie. Wiadomo co to oznacza. I to by tłumaczyło zawirowania, jakieś nieregularne spadki, dziwne zachowania strony itd. Poprostu bot goggle w jakimś tam okresie czasu przechodzi pomału przez strony z których prowadzą linki do mojej str, analizuje je, niektóre ocenia jako dobre, inne jako złe, niektóre banuje i tym samym systematycznie zmienia się wizerunek mojej strony i jej pozycja dlatego wiruje. Dla mnie to już oczywiste. I stąd te dzioby w nieregularnych, bezładnych odstępach czasu. Moim zdaniem w walce z pingwinem trzeba maksymalnie skupić się na zdobywaiu linków z naprawdę przeanalizowanych stron choć to w obecnej sytuacji niezwykle ciężkie. Ameryki nie odkrywam ale utwierdzam się w tym założeniu coraz bardziej.

Panowie, czy Wy widzicie co sami robicie? Myślicie, że dlaczego PIO jeszcze nie jest zbanowane? Zafiltrowane? Dlatego, że to wspaniałe miejsce i źródło informacji o stronach, które trzeba zafiltrować, sprawdzić, zbanować. Pełna lista katalogów stron, więc SB-eki googlowskie mają dzięki Wam wspaniałą pożywkę. Piszecie im praktycznie wszystko co chcą wiedzieć. Nawet nie widzicie, że główny kabel, wtyka, gorszych słów nie użyje często tu przesiaduje, a na forum google wyzywa Was od 16-latków i naiwniaków. Choćby główny przewodzący podpier.... miesiąca jak nie roku Tomasz Kowalczyk aka Moher ma dzięki tym wpisom uciechę. Opanujcie się, przestańcie rzucać likami, bo kable to widzą. Każdy to wie, a mimo wszystko robicie jak robicie. Chłopaki, nie dajcie m satysfakcji.

Nie no nie mogę. To oni faktycznie to zrobili? A co ze stałymi użytkownikami? Ten serwis był jak Amber Gold. Sam reklamy nie potrzebował. Kiedyś rozmawiałem z jedną starszą panią o audiobookach. Opowiadała mi, że właśnie z precyla je bierze. Biedna, będzie teraz załamana. Nie znam zbyt dobrze tego tematu ale kojarzy mi się on z pewną sytuacją. Gdy jesteśmy na topie to wszystko gra, ale jeżeli powinie nam się noga (nie z naszej winy) to chowamy głowę w piasek. To bardzo złe podejście bo tu poddawanie się nic nie da.

seowyszbanner.gif

Macie dobrze, ponieważ wiecie co robicie i jakie działania mogły zaszkodzić - ja przez 7 lat sam pozycjonowałem i miałem domenę stabilną na kilka fraz w TOP5 ale później zależało mi jeszcze na dwóch frazach a czasu nie miałem z tym się szarpać więc zleciłem to jednej z bardziej znanych firm i... ok 2 miesiące było dobrze... później frazy wyleciały całkiem a dotychczasowe wspomniane stabilne frazy też poleciały o 20 pozycji... problem w tym, że bądź tu mądry i zgadnij co oni wymyślili i co poprawić czy przywrócić... mieli hasła do optymalizacji kodu więc...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności