Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

No ja nie nie piszę, że mają tylko patrzeć jak im tort się powiększa. To dla nich jakaś szansa wykorzystać taki krok google nawet jeśli sami mieli by wprowadzić to samo tylko rok-dwa później. Ale muszą coś jednak zacząć robić.

Może jak laska przetransferowana z google do yahoo jak już urodzi Billa Gates'a II (na razie w planie jest macierzyński) to zacznie wprowadzać jakieś ciekawe alternatywne rozwiązania dla użytkowników z czego podobno słynie

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Właściciele precyla podejmowali wiele działań wobec Google

Może by zaczeli od wyjebania tego miliona podstron ze pseudo torrentami zasysanymi przez rss jak na autobloga ? :D

Śmieszne jest podejmowanie jakichkolwiek działać wobec kogoś jak się nie zacznie od siebie.

Hmm, powiem szczerze, ze jak dla mnie bardzo dziwne posuniecie precyla, który na tą chwile zawiesił działalność forum. Jeżeli ktoś sobie robi markę, rozumiem, że spadek odwiedzin z googla jest na pewno kolosalny ale przy takiej liczbie użytkowników jaką twierdzą, że mieli zarejestrowanych można było powalczyć też w inny sposób o ciągły byt tego forum.

@Alexxx - może podasz łaskawie, które to multikodowe seoki tak Ci dały do wiwatu. Bo wiele osób pisze jakimiś ogólnikami a ja nie wiem w czym jest problem aby podać konkretną nazwę tych seokatalogów (z jakiej grupy pochodzą) aby reszta mogła ich unikać (ew. sprawdzic czy to co piszesz jest na pewno prawdą).

Wiesz co chetnie bym podał bo jestem na nich wściekły ale nie chcę żeby potem ktoś tu miał pretensje potem że wstawiam linki itd. U mnie są to dwa źródła list seoków. W obydwu podobnie. Lista katalogów młodych około kilkudziesięciu, podzielone po połowie mniej więcej na domeny z końcówką z .pl oraz waw.pl. Te z końcówką .pl były niby ok, żadnych jakiś drastycznych linków, ale te na waw.pl zostały zbanowane. Ich skoki dzienne BL szły w milionach np. jednego dnia 0 drugiego 5mnl trzeciego 10mln potem spadek. Poprostu radzę takie rzeczy sprawdzać na majestic chociażby jak wyglądają poszczególne przyrosty BL w historii i ostatnio, jaki jest wiek domeny itd. przed dodaniem do seoków a nie lecieć w ciemno bo np. tanio i fajna reklama. Dziś mnie trochę dobiło że właściciel kombinuje jednak robi sobie od wczoraj jakies przekierowania tzn. nazwa zostaje ta sama ale z inną końcówką. Wydaje mu się chyba że 301 załatwi sprawę. Na to tez trzeba uważać.

Może jak laska przetransferowana z google do yahoo jak już urodzi Billa Gates'a II (na razie w planie jest macierzyński) to zacznie wprowadzać jakieś ciekawe alternatywne rozwiązania dla użytkowników z czego podobno słynie

No, może być ciekawie - czuję, że nie posiedzi za długo na macierzyńskim. :)

Obawiam się, że to Bing czy yandex musiałbyby się bardziej postarać o polskich klientów - na razie mają Polskę w nosie

To nie jest kwestia miejsca w nosie - tutaj w grę wchodzi polityka i jęzory polityków tkwiące w końcówce przewodów pokarmowych wielkich korporacji a rąsie w kieszeniach (poprawnie politycznie nazywa się to lobbing a nie poprawnie polityczna prostytucja) .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

To nie jest kwestia miejsca w nosie - tutaj w grę wchodzi polityka ....

jak zwał, tak zwał - ale jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę. Za malutcy jesteśmy dla nich, wolę skupić sie na swoim rynku - o ile dobrze pamiętam, daje on G 50% zysku, więc trzeba dbac o swoje podwórko w pierwszej kolejności...

@Alexxx - masz na myśli kolesia co na allegro sprzedawał multikod do 100 seokatalogów za 3.99zł

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

W ostateczności przykładu Precyla nie można bagatelizować, forum co zawierało, to zawierało, ale z tego pamiętam ta strona była jedną z najpopularniejszych w Polsce pod względem odwiedzin, z tego co pamiętam pierwsza piątka na pewno. Potęga G jest więc ogromna, wyrzutka z indeksu i idziesz z torbami. W takich okolicznościach wygrażanie Google jest dziecinadą, można się jedynie układać z tą firma, nigdy nie bić. Kapitalizm i globalizacja w czystej postaci, jak chcą to po prostu załatwią jakiś podmiot i koniec, żadna władza nie ma tu nic do powiedzenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności