Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

Z trzecim walczę bo ma błędy np ukryte logo w postaci 0x0 pikseli i inne dyrdymały

Ok jak strona oberwała za sprawy "on page" to jestem w stanie uwierzyć że mogła wrócić po naprawieniu błędów, chociaż ta sprawa z logiem wg mnie nie ma żadnego znaczenia, ale jak strona wypadła za sprawą pingwina za linki to niestety w 99% kaplica.

Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc.

r0qqgk.gif

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@roli: zapewne był to jeżowiec Jabber a nie panda i pingwin ... ehhh ... czasem piszesz wprost a i tak potem trzeba jeszcze dotłumaczyć albo się usprawiedliwiać Nie kumam takiego podejścia i drążenia tematu do kości... Rozwiązania nie podam - poszukaj sobie.

@Elias: wiem że może to nie było to ale jeszcze doszły inne sprawy - więc miałem sporo pracy przy okazji poznałem prestę :D możliwe że była to mieszanka i pandy i pingiwna ale na razie wrócił tylko długi ogon.

Odzyskiwanie sklepów czy stron zarówno po pingwinie jak i pandzie jest możliwe. Tylko że Wy oczekujecie cudu szybko ... a tu szybko się po prostu nie da, trzeba odczekać z pół roku. Dla prestowego sklepu po 4 miesiącach dłubania wrócił długi ogon w ok 40-50%, teraz dłubię przy głównej stronie i pewnie też zejdzie z tyle samo.

Ci co znają kogo i co wiedzą o ktorych sklepach mówię.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Tak tylko co się kryje pod pojęciem social-media ? Bo tylko w 1 przypadku korzystam z Fejsa... w pozostałych przypadkach jest to zwykła forma reklamy na forach.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

trzeba odczekać z pół roku.

Zgred... ale pół roku temu to Pingwina jeszcze nie było... To skąd wiesz ile trzeba odczekać?

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

trzeba odczekać z pół roku.

Zgred... ale pół roku temu to Pingwina jeszcze nie było... To skąd wiesz ile trzeba odczekać?

kobieca intuicja. Tylko czasu zawsze zajmowało mi wyciągnięcie zepsutego serwisu i takoż obstawiam, że tym razem też tak będzie.

Mi jako laikowi w sklepach również powrót na długi ogon powoli się udaje (mam nadzieje). Sklep poleciał w pierwszym uderzeniu pingwina.

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

warto

1. wycofać sporą ilość linków - w moim przypadku kilka wpisów w seokatalogach w opcji premium zaowocowało (w sensie niekorzystnym) zbyt wielkim przyrostem. Wpis warto tak, pomału tak, ale jak razem z naszym wpisem admin akceptuje pozostałe 500 lub więcej wpisów to nam przybiera tyle (jeśli mamy wpis w okienku reklamowym)

2. w przypadku sklepów to trudniej - ale jednak zmienić cmsa lub treść na stronie i zgłosić przez narzędzia dla webmasterów "pobierz jako google"

Wino - to co lubimy najbardziej, a tu opakowania na butelkę 0.75l

Warto, to zmienić sposób linkowania.

Nadal dużo osób "blastuje" domeny docelowe ile sie da.

Przecież jedną ze zmian algo było właśnie wykrywanie "szybkich" blastów z usunięciem ich wartości.

A dodawanie do 300-500 katalogów/precli/dzień, teraz, nawet dla starszej domeny nie może być dobre - błyskawiczna indeksacja powoduje że algorytm widzi wszystko "na raz". A później(przy updacie algo) jest zdziwienie że strony dodane tu i tam "poleciały"...

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

dodawanie to jedna sprawa - a kiedy admin zaakceptuje i kiedy wpisy pojawia się w indeksie to druga sprawa. Na ahrefs w dziale new widać ile linków przybywa każdego dnia - jeśli nawet dla nas nie jest to naturalne 500 linków jednego dnia - to Google dopiero jest na to wyczulone

Wino - to co lubimy najbardziej, a tu opakowania na butelkę 0.75l

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności