Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba się nie rozumiemy

No chyba... Jak wytną mil.pl to już będzie 10000 spamów np. qpa.pl

Co to zmienia z jakiej domeny pobieraczek spamuje... Skoro Google ma takie super algorytmy to dlaczego nie radzi sobie z pobieraczkiem?

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Spokojnie, wytną i to, niedawno pisałem, że jednego po pijaku podpuściłem, teraz o tym piszą

https://www.seroundta...ning-15577.html

Nie piszą jednak, że następny update, największy od 8 lat - ma głównie dotyczyć stron niezweryfikowanych w GWT. G. w ten sposób chce walczyć ze spamem i chce wiedzieć do kogo dana strona należy aby w razie czego podesłać notkę co jest nie tak na stronie. Oficjalnie będzie informacja, że aby mieć lepszy kontakt z webmasterami, pomóc im zadbać o zgodność ich stron z wytycznymi i poprawić jakość wyników wyszukiwania, które oczywiście mają być naj na najlepsze w historii wyszukiwarki Google we wszystkich krajach :) Wszystkie zaplecza, katalogi, precle bez właściciela pójdą się......j....ć z automatu.

Częściowo może dać się zrobić, na katalogach/preclach "oznaczonych" jako skrypty spamerskie etc.

Ale na pewno nie wytną wiele algorytmem. Nie ma takiej możliwości :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

No chyba... Jak wytną mil.pl to już będzie 10000 spamów np. qpa.pl

Co to zmienia z jakiej domeny pobieraczek spamuje... Skoro Google ma takie super algorytmy to dlaczego nie radzi sobie z pobieraczkiem?

Mam przecieki, że Google współpracuje razem z pobieraczkiem.

Linkuj dalej i nie pier*ol

A ja bym chciał zobaczyć wyniki po tym jak z automatu poleci wszystko co nie jest pod GWT podpięte. Zastanawiam sie czy wyniki były by lepsze od tych z początków G? :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Oficjalnie będzie informacja, że aby mieć lepszy kontakt z webmasterami, pomóc im zadbać o zgodność ich stron z wytycznymi i poprawić jakość wyników wyszukiwania, które oczywiście mają być naj na najlepsze w historii wyszukiwarki Google we wszystkich krajach :) Wszystkie zaplecza, katalogi, precle bez właściciela pójdą się......j....ć z automatu.

Tylko trzeba pamiętać że nie wszystkie strony internetowe się pozycjonują i nie do końca wiedzą co to SEO, a tak naprawdę większość użytkowników posiadających strony internetowe czy też nawet blogi na które nikt nie zagląda a posiadają wartościową treść nie wiele wie co to GWT. Więc mi się wydaje że to mało prawdopodobne.

Fundacja Agapeanimali 1 procent podatku

Tu nie chodzi o strony, które sie pozycjonują, tylko wyeliminowanie spamu - zaplecz, katalogów, precli poprzez weryfikację i przypisanie wartościowych witryn do konkretnych webmasterów na ich zweryfikowanych kontach, którym to bedą prezentowane różne powiadomienia, np. o nagłym zmniejszeniu trafficu i inne, tak aby wiedzieli w czym jest problem - z drugiej strony G. chce mieć lepszy kontakt z Webmasterami, aby sprzedawać swoje nowe i obecne produkty, btw chyba każda wartosciowa witryna jest już podpięta pod GWT, a jak nie jest i spadnie, to zostanie podpięta i wróci. Powtarzam, co słyszałem, a jak będzie to zobaczymy :)

Edit: a słyszeliście o zmiejszeniu wyników na pierwszej stronie 10 do 7? Coś obiło mi się o uszy...?

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Mnie się tylko wydaje, że nie można zmusić ludzi do korzystania z gwt, bo tak jak zmuszanie do płacenia abonamentu telewizyjnego. Generalnie nie musi być tak, że posiadając stronę muszę chcieć google ;)

Posypią się skargi, bo nawet wysyłając notkę muszą znaleźć adres e mail. I wyjdzie na to, że google spamuje skrzynki bezbronnych internautów?

Niby nie można zmusić, ale Google też nie można zmusić żeby uwzględniał strony które się nie dodadzą... W końcu to ich zabawka.

To tylko zadziała w krajach gdzie mają monopol, np. u nas. W mniej zmonopolizowanych rynkach od razu pójdzie fama, że "Bing oferuje lepsze wyniki wyszukiwania". Jak dla mnie, to jak zwykle będzie z wielkiej chmury mały deszcz.

Quas Primas

To tylko zadziała w krajach gdzie mają monopol, np. u nas. W mniej zmonopolizowanych rynkach od razu pójdzie fama, że "Bing oferuje lepsze wyniki wyszukiwania". Jak dla mnie, to jak zwykle będzie z wielkiej chmury mały deszcz.

Problem jest techniczny, wiele firm nawet nie będzie wiedziało jak to zrobić o prywatnych osobach mających stronki na wordpresie nie wspominając

Jeśli to wprowadzą, będzie to oznaczało jedno - w przyszłości stwierdzą, że jeśli ktoś uważa stronę za wartościową, to żeby pokazywała się ona gdziekolwiek w Google trzeba będzie wnosić comiesięczną opłatę w wysokości 1$/10$/100$ bo idąc tym tokiem myślenia, jeśli ktoś uważa że ma wartościową stronę, to może też płacić Google za to że ją indeksuje, a jeśli nie może/nie chce płacić, to znaczy że strona nie jest wartościowa i nie będzie się pokazywać w katalogu reklamowym Google

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności