Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Nie no mam nadzieję, że to chwilowe, bo praktycznie nie ma mnie nigdzie wyżej niż top 100...

Z czego głównie linkowałeś?

U mnie tragedi chwilowo nie ma. Ciekawe co będzie gdy się obudzę. Z tego co widzę to spadły trochę stronki, które miały dużo stałych linków w sidbarach blogów, ale to raczej nie kara tylko osłabienie linków? Ktoś ma u siebie podobną obserwację? Strony linkowane ze śmieciowych precli stoją w miejscu, z tym że treść zawsze ściśle odpowiadała temu do czego był link, cztli nie było tak jak na przykładach z bloga google.

U mnie około 2% fraz :pisze:, co dziwne jednak, gdy sprawdzam innymi systemami to wygląda, jak zwykła czkawka :P tylko, że czkawka dla starych domen.

Ale wnioski te same top3, top5 i bum o parę pozycji. Zobaczymy po kilku dniach !!!

Bardzo dziwnie to wygląda - u mnie domeny w top1 od kilku miesięcy spadek na przykładowo 11 pozycję i to zarówno domeny nielinkowane, jak i linkowane delikatnie katalogami, żadnych swli, więc o walce ze spamem chyba nie ma tutaj mowy. Coś mi się wydaje że to nowy algorytm który wszedł razem z powiadomieniami o nienaturalnych linkach i filtrami ze przeoptymalizowanie serwisów.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Np. na "imiennik" nieźle pozamiatało google !!!. Moje stronki poleciały w pi..... :pisze: - one były linkowane głównie (seo)katalogami

No i też kilka stronek zapleczowych z unikalną treścią (wysoko w topach) zanotowało spadki.

blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny

Jedna mocno oblegana fraza, którą obsługuję praktycznie wymieniła całego topa. Wskoczyło na oko 5 zapleczówek i jedna zagraniczna strona z ani jednym słowem po Polsku (serio). Na drugiej stronie też znalazłem kilka zapleczówek.

Jeżeli to ma być walka ze spamem to widzę jedno wyjście: robimy 10 marnej jakości stron. Wrzucamy je w SWLa, blastujemy xrumerem i czekamy aż wskoczą w topa. 7 może wylecieć, ale cały czas 3 nam zostają: profit!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności