Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

że Google stwierdzi że np. na frazę "gry komputerowe" jedna z domen jest domunująca, wręcz jest "brandem" tej frazy i wtedy 3 wyniki robią "pa pa".

Dokładnie stąd np. fraza wakcje w polsce ma mniej wyników. Myślę, że w założeniu miało to zabezpieczać przed pozycjoinowaniem na nazwy brandów - a wyszło jak wyszło.

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
frazy brandowane będą miały 7 wyników, haczyk polega na tym, że nie chodzi tylko o takie oczywiste przypadki typu "microsoft". Możliwa jest sytuacja że Google stwierdzi że np. na frazę "gry komputerowe" jedna z domen jest domunująca, wręcz jest "brandem" tej frazy i wtedy 3 wyniki robią "pa pa".

Daleko szukać, fraza mastif - wiki jest normalnie brandem tej frazki. :faja:

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

@Lulka Właśnie od jakiegoś czasu zauważyłem, że na te bardziej popularne frazy jest TOP7 zamiast starego TOP10. To już tak na stałe mają zostawić? :blink:

@AdamA wydaje mi się, że skoro ktoś to oficjalnie napisał to już tak zostanie. My z tym i tak nic nie zrobimy :) Swoją drogą widzę, że nie tylko ja czytam sobie seomoz... ;)

Zapraszam do odwiedzenia strony praca maturalna

Sniver wczoraj wieczorem chyba znów była jakaś czkawka. Dzisiaj rano drobna korekta i trochę w dół.

Cały czas coś przelicza?

Potwierdzam taniec na wszystkich serpach (mam kilka zapleczówek lub koszmarnie słabych treściowo witrynych wysyko od przedwczoraj)

Sprawdziłem wyniki dla nazw paru lokalnych agencji interaktywnych. Wszędzie 7:) Wpisałem Renault 7. Ale już PZU więcej:)

Więc chyba nie chodzi tu o Adwords, żeby było więcej reklam w porównaniu do organików, bo jakieś regionalne małe firmy, nie mają w wynikach na swoją nazwę żadnych reklam Adwords, chyba że swoje własne:) Może chodzi o cwaniaków co pozycjonują się na nazwę konkurencji? Żeby ich zepchnąć niżej.

E-INFONET - projektotowanie stron, sklepy internetowe, reklama w Toruniu

Co polecacie dla witryny, która oberwała po pingwinie i teraz została przebudowana jej struktura:

1) Zrobić 301 z wszystkich podstron zwracających 404 na stronę główną tej domeny i usunąć podstrony w GWT

2) Wywalić przez GWT z indeksu wszystkie podstrony zwracające 404 i nie robić 301?

Chodzi mi o pozbycie się filtru za linki, zatem skłaniam się do opcji nr.2

Co sądzicie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności