Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

Mało tego, niedługo zamiast wylewać gorzkie żale pod ściana płaczu "google robi porządki" piozycjonerzy zaczna masowo lądować na kozetkach u psychiatrów z oznakami depresji maniakalnej ;)

myślisz, że będzie można liczyć na wcześniejszą emeryturę ze względu na pracę w ciężkich

warunkach ?

Chociaż zawsze można pozwać googla za spowodowanie uszczerbku na zdrowiu.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

a ja od zawsze powtarzam - posiadanie 100% przychodu tylko z pozycjonowania / ruchu z wyszukiwarki to nie jest mądre posunięcie, bo magiczny kurek może zostać zakręcony z dnia na dzień ;)

Od wielu lat to prawda:) potwierdzam.

"JAKOŚĆ PAMIĘTA SIĘ O WIELE DŁUŻEJ NIŻ CENĘ."

https://devdoit.pl

posiadanie 100% przychodu tylko z pozycjonowania / ruchu z wyszukiwarki to nie jest mądre posunięcie

Dokładnie tak jest. Bardzo łatwo można zamienić ruch z organików na ruch z innych źródeł.

Chyba zarządzający G tak czują się pewnie, że to przeoczyli.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Oczywiście dotyczy to właścicieli względnie normalnych serwisów, bo wszelkiej maści masowi spamerzy jeżdżący rumakami i innymi automatami się niczym nie przejmują - im filtry i bany nie straszne. Zawsze mają 'jakieś strony' w topach - dziś 'te', jutro 'inne' , pojutrze 'kolejne'.....- no problemo

To są bardzo mądre słowa.

Walka między G a pozycjonerami przypomina trochę przeciąganie liny. Raz wielkie G ciągnie na swoją stronę, a raz pozycjonerzy na swoją. Dopóki $ w grze to żadna ze stron się nie podda.

seowyszbanner.gif

Mało tego, niedługo zamiast wylewać gorzkie żale pod ściana płaczu "google robi porządki" piozycjonerzy zaczna masowo lądować na kozetkach u psychiatrów z oznakami depresji maniakalnej ;)

myślisz, że będzie można liczyć na wcześniejszą emeryturę ze względu na pracę w ciężkich

warunkach ?

Chociaż zawsze można pozwać googla za spowodowanie uszczerbku na zdrowiu.

M

A według wielu praca biurowa to bezstresowa, pewna i spokojna praca ... :)

Nic nie trwa wiecznie :ganja:

a ja od zawsze powtarzam - posiadanie 100% przychodu tylko z pozycjonowania / ruchu z wyszukiwarki to nie jest mądre posunięcie, bo magiczny kurek może zostać zakręcony z dnia na dzień ;)

Tylko, że wszystko opiera się o pozycję w wyszukiwarkach.

Chcąc zarobić na adsense, dbasz o dobrą pozycję.

Chcąc zrobić stronę internetową, musisz dbać o dobrą pozycję.

Co tu zatem mieć alternatywnego, budkę z hot dogami do której google nie sięga? :P

Tylko, że wszystko opiera się o pozycję w wyszukiwarkach.

Tak było do tej pory. Teraz należy odchodzić od tego stereotypu i szukać ruchu z innych źródeł.

Wyszukiwarka Google to nie wszystko, na szczęście nie mają monopolu na internet.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Jak na razie udało mi się maksymalnie zdywersyfikować ruch na jednej witrynie do poziomu 60% google 40% inne źródła , mam nadzieję, że uda mi się odwrócić te proporcje. Natomiast odnotowywuje coraz wiecej przypadków gdzie znacznie większą konwersję uzyskuję z innych źródeł także jest światełko w tunelu. W niektórych branżach ruch pozyskany z google jest na tyle gó*****y, że można sobie go darować i oby tak dalej ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Chcąc poprawić jakość linków zacząłem umieszczać je na zadbanych forach dofollow, bezpośrednio w postach (nie w stopkach) pisanych z sensem i na temat. Co prawda rzecz pracochłonna jak diabli, ale jak widzę opłaca się. Raz że linki pachną naturą, dwa że ludzie z nich korzystają do odwiedzania strony. W zeszłym tygodniu 7% wszystkich odzwyczajających weszło na stronę bezpośrednio przez tak umieszczane linki.

I godzinę temu znowu zamieszali, teraz pytanie jakie to zwierzę? Mam zmiany na 40 domenach, raczej w dół o kilka oczek

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Za Ocenaem raz piszą, że ten duży update ma być za 2-3 dni, a inni znowu piszą, że nie będzie on wyglądał tak jak sobie wyobrażamy - jedno wielkie boom, tylko będzie składał się z kilku mniejszych updatów przez cały wrzesień. W każdym razie widziałem dzisiij niezłe przetasowania, kilkukrotnie strony zminiały pozycje, teraz jakby się uspokoiło, więc jest coś na rzeczy.

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności