Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

o 19:20 miałem ciśnienie ok 145/110 ... musiałem wypić łyskacza. ale to nei updejt

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Jest 10.37, patrze, coś drgnęło...Nadchodzi kolejny zwierzak.

Mnie nawet nie chce drgnąć :(

Przecież oni wszyscy są ironiczni :P

Jedno jest pewne, Google tymi zwierzakami, na pewno coś uzyskał. Po panice widać, że ludzie bardziej się przykładają do tego całego pozycjonowania naturalnego :P

Ja natomiast w tym wszystkim zauważam coś innego i to dość przykrego. Mam stronę która obija się w top3 na średnio trudną frazę od ponad roku. Na frazie są adwordsy, w top 5 tylko dwie strony, które zachęcają do klikania (fraza bardziej poradnikowa, więc w te sklepy tak psychologicznie patrząc klikać się nie chce). Od sierpnia tamtego roku do kwietnia byłem top1, dziennie około 150-300 wejść. Po pingwinie spadłem na 2, w lipcu znów 1 i teraz pod koniec spierpnia wylądowałem na 3. I wiecie co jest dla mnie dziwne? Po pingwinie spadł mi o około 40% ruch z tej frazy (myślę, że nie jest to czynnik sezonowości czy wakacji, bo niewyobrażalna jest taka różnica). Będąc w tamte wakacje na top4 miałem więcej wejść niż z top1 w tym roku. I może chodzi tu o jakieś geolokalizacje itp ale jak dla mnie Pingwin właśnie w ten sposób najbardziej mnie uderzył :)

TrendyMan.pl - moda męska z każdej strony!

CenowyAlert.pl- porównywarka cen nowej generacji!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności