Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka dni temu pisałem:

"Nie wiem, czy koledzy również zauważyli to w stosunku do swoich stron, ale liczba pokazywanych linków od jakiegoś tygodnia drastycznie spadła z 37k do 7k, czy to kwestia nowego uznawania, bądź nieuznawania linków przez algorytm, czy w jakiś sposób można powiązać to z robieniem porządków z "bezwartościowymi linkami", pozycje też znacznie gorsze niż przed tygodniem. Ciekawe, czy ktoś też obserwuje taki ruch, czy to tylko ja."

Po tych porządkach odnotowałem poważny spadek w dół po 20 -30 pozycji we frazach z top 10, natomiast o 5-10 pozycji we frazach top 3. Nie sądzę, że to chwilowe rozwiązanie, chociaż bardzo chciałbym. Wydaje się jakby znaczenie straciły linki z katalogów typu mini i WP, bo mniej więcej takiej ilości linków mi brakuje przy wpisywaniu w google - "www.eventpro.com.pl" - wyglada jakby wypadły z indeksu. Mam tylko nadzieję, że jest tak jak pisze kolega wyżej, że po prostu zostaną zibndeksowane te utracone odnośniki, niemniej jednak jestem pełen obaw ;)

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

10 minut temu kolejne zmiany w algorytmie, moje strony wystrzeliły w górę

a po kolenych 10 minutach ruch ustał....

Czas się przygotować na długi weekend i trochę odstresować, niż reagować na nieudana aktualizację silnika google.

Niech Matt z ekipa wdrożą silnik bez bugów a potem będziemy się zastanawiać nad wynikami

10 minut temu kolejne zmiany w algorytmie, moje strony wystrzeliły w górę

a po kolenych 10 minutach ruch ustał....

Czas się przygotować na długi weekend i trochę odstresować, niż reagować na nieudana aktualizację silnika google.

Niech Matt z ekipa wdrożą silnik bez bugów a potem będziemy się zastanawiać nad wynikami

mam to samo, jedyna rada to się nie nakręcać i CZEKAĆ ;)

| Praca www.s-ki.pl/praca| Ełk www.elk.info.pl jeśli szukasz pracy w Ełku | www.em-meble.suwalki.pl/ - meble Suwałki

Bardzo dziwnie to się zaczęło mieszać od wczoraj , niektóre strony mi nagle skoczyły do top3 tak wczoraj po 20. potem wyleciały do 2 karty teraz wracają do top 10. ale znowu inne nie linkowane prawie wcale powskakiwały do top 5. oby to ustało bo namiesza bardzo...

Szykuje się zamian PR, ja już na frazę SEX SHOP widziałam wahania miesiąc temu (precle śmieciowe i zapleczowe były 1-2 tyg w TOP10 a inne poza top30 - WRÓCIŁO DO NORMY PO 2 tygodnia).

Teraz spadła mi inna www z TOP1-5 do TOP30-40 inne www rosną w oczach z TOP30 NA top1-10 OGÓLNIE nie ma co narzekać. Myślę, że to wszystko UPDATE PR ;)

Najlepszy tekst Dildo napisał w innym temacie cytat :

Jak widać aktualizacja algo całkiem trafna.
;):) :) normalnie szok. Ja tam z takiej zmiany w algo się ciesze :), wszytko co linkowane z głowa ale 100% BHS stoi , a co ciekawo idzie do góry.

to co się dzieje jest wynikiem kilku rzeczy

napewno nastąpiła zmiana algorytmu, druga rzecz 19 kwietnia nastąpił jakiś błąd w google (klasyfikacji domen działających i neidziałających) i kilka domen (tutaj piszących) mogło polecieć w pozycjach przez to

jak widze rotacje przynajmniej dla stron które ja obserwują odbywaja sie nadal, wieć DC nie są jeszcze nawet zblizone do siebie

trzeba więc poczekać kilka dni i zobaczyć jak sie sytuacja ustabilizuje

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności