Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

Mówcie co chcecie, ale G robi porządki. Ostatnio cora częsciej nawiedzeni piozycjonerzy piszą, aby ich wpisy z katalogów kasować, bo skutecznie one obnizają im pozycje :)

Wczoraj spotkałem strone na trudną frazę która była na 1 miejscu i miała w cholere w wipsów w katalogach jak i sidebarach od groma linków, jak tu szukać reguły.

THX - Nikonem

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów": Albert Einstein

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mówcie co chcecie, ale G robi porządki. Ostatnio cora częsciej nawiedzeni piozycjonerzy piszą, aby ich wpisy z katalogów kasować, bo skutecznie one obnizają im pozycje :)

Jak już mówiłem w tym wątku - ich plan to tak ustawić 'pozycjonerów', żeby sami robili porządki..... Googlarze na maksa zaczęli manipulować ludźmi na wielu płaszczyznach. Na jakiś czas to będzie skuteczne.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Mario bo większość stoi przed wyborem:

- zrobić porządek i znowu zarabiać na tych stronach, które się ma, bez konieczności 301 co miesiąc

- albo robić jak się robiło = katalogi, precle, xrumer i 301 lub zaczynać od początku = generować więcej kosztów = mniej zarabiać

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Mario bo większość stoi przed wyborem

a mniejszość co wprowadza perfekcyjnie zamieszanie (steruje skutecznie ludźmi) leje z tego wszystkiego.

Googlarze nawet już nie czytają tego forum dokładnie, tylko patrzą na lawinowo rosnące ilości postów. Dla nich najlepszy feedback świadczący o trafności działań, to stukające tu liczniki wypowiedzi :) :)

Wprowadzanie bezładnego zamieszania nawet z potencjalnymi, przypadkowymi karami na wartościowe witryny ich nic nie kosztuje, a wręcz przeciwnie - zwiększają przychody adwords.... Przyjemne z pożytecznym.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Ale jaki porządek? Wywalac linki dzięki którym sie było w topach? Pomyślmy, dzięki linkom bylismy w topach. Mamy filtr, albo info o wykryciu nienatuaralnych linków. Troche szumu medialnego i... pozycjonerzy robia pod siebie, zdejmują linki i... po zdjęciu filtra gdzie są strony? W czarnej xxxx bo linki pozdejmowane ;)

To, że 301 przestało byc skuteczne na dłuższa metę, to bardzo dobrze, trochę cwaniakowania ubędzie. Ale zdejmowanie swoich linków to troszkę reakcja, której bym sie nie spodziewał po pozycjonerach. Zwłaszcza, że zdejmują po omacku, nie wiedzą, czy ten link, który jest zdejmowany był postrzegany jako nienaturalny. A nie moga wiedzieć, bo G samo do końca nie wie. Jak by wiedziało, to wyeliminowali by każdy nienaturalny link w tym swoim bajzelku ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

jak nie ma powiadomień w google webmaster - to nie ma co ściągać (linków) - a jak sa powiadomienia to za późno na ściąganie. Ludzie reagują zbyt chaotycznie i po ciemku - ale to dobrze, może jak ktoś chciał za szybko to wypadnie z rynku

Wino - to co lubimy najbardziej, a tu opakowania na butelkę 0.75l

To, że 301 przestało byc skuteczne na dłuższa metę, to bardzo dobrze, trochę cwaniakowania ubędzie. Ale zdejmowanie swoich linków to troszkę reakcja, której bym sie nie spodziewał po pozycjonerach. Zwłaszcza, że zdejmują po omacku, nie wiedzą, czy ten link, który jest zdejmowany był postrzegany jako nienaturalny. A nie moga wiedzieć, bo G samo do końca nie wie. Jak by wiedziało, to wyeliminowali by każdy nienaturalny link w tym swoim bajzelku ;)

Zgadzam się z Zakręconym. Jak czytam, ze pozycjoner zdejmuje linki to dla mnie to jest ch... nie pozycjoner. Bo skąd mamy wiedzieć, który to link zaszkodził bo na pewno nie każdy. Wystarczy sprawdzić jakakolwiek stronę jak jest linkowana, powiedzmy średnia przy kilkunastu frazach (w zależności od trudności) to 10-20k linków. I teraz, które to linki szkodzą? I co zdejmujemy te 10-20k? Zabawne.

Sam ściągałem linki - ręczny filtr został zdjęty - przynajmniej tak napisali. Ale wkurw..a mnie najbardziej to, że to ręczna interwencja a nie algorytm. Jakby to był algo to @zakręcony nie nabijał się z tych co linki zdejmują tylko szukał nowych rozwiązań :)

Więc zabawa dziś polega na tym, że domeny na chwile można ładować swlami, katalogowaniem itd i to bardzo dobrze działa. Ale jak ktoś ładnie cię podpier....li to wtedy zmieniasz domene i jedziesz dalej. Gorzej z tymi domenami co nie nadają się do zmiany. Wychodzi na to, że będą skazane na adwords lun 2-3 dziesiątkę w dłuższej perspektywie czasu :)

Na ręczny filtr to się zgadzam, że nie ma wyjścia jak zdejmowanie linków (albo robienie wszystkiego aby ratować dany serwis). Podpierdalaczy nie zwalczymy. Ale na algorytm tak jak napisałeś świetnie tak naprawdę działa wszystko, a najlepiej wszystko co zakazane (choć jak ktos z głową nie potrafi używać pewnych narzędzi to niestety i tak nic nie zdziała na dłuższa metę).

...Jakby to był algo to @zakręcony nie nabijał się z tych co linki zdejmują tylko szukał nowych rozwiązań :)...

Mnie interesuje tylko algo. Nie pamiętam już kiedy miałem ręczną moderację SQT.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Wątek ciągnie się od kwietnia 2012 r. i poruszane w nim były tematy różnych updatów. A to, co obserwujemy od kilku dni, jest kolejną aktualizacją.

Człowieku, puknij się w swoja pusta łepetyne.

Przez takich jak Ty ten watek się tak wydłużył. Masz jedna domenę na krzyż i pieprzysz o jakiś aktualizacjach. Jesteś po prostu kiepski w swojej pracy więc przestań się tutaj wypowiadać.

Przyhamuj nieco - to po pierwsze. Po drugie tutaj masz twittera, a tutaj mozcasta. Jeśli dodać do tego skaczące pozycje z różnego rodzaju narzędzi, to komentarz jest zbędny.

Chociaż napisałem wcześniej, że z mojej strony jest EOT, to zdecydowałem się podać choćby te dwa źródła (wyżej), ponieważ kompletnie nie wiem skąd i po co, ale ostatnio na forum można zaobserwować zjawisko celowego wprowadzania w błąd innych użytkowników.

//Edit: Z drugiej strony dziś wyniki wróciły - większość w TOP1, reszta reszta na stare miejsca lub kilka oczek wyżej.

ale ostatnio na forum można zaobserwować zjawisko celowego wprowadzania w błąd innych użytkowników.

Nikt nie wprowadza Cię w błąd... Samosia jest dla Ciebie stworzona... Tam się spełnisz...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Wątek ciągnie się od kwietnia 2012 r. i poruszane w nim były tematy różnych updatów. A to, co obserwujemy od kilku dni, jest kolejną aktualizacją.

Przez takich jak Ty ten watek się tak wydłużył. Masz jedna domenę na krzyż i pieprzysz o jakiś aktualizacjach. Jesteś po prostu kiepski w swojej pracy więc przestań się tutaj wypowiadać.

Przyhamuj nieco - to po pierwsze. Po drugie tutaj masz twittera, a tutaj mozcasta. Jeśli dodać do tego skaczące pozycje z różnego rodzaju narzędzi, to komentarz jest zbędny.

Chociaż napisałem wcześniej, że z mojej strony jest EOT, to zdecydowałem się podać choćby te dwa źródła (wyżej), ponieważ kompletnie nie wiem skąd i po co, ale ostatnio na forum można zaobserwować zjawisko celowego wprowadzania w błąd innych użytkowników.

Przestań pisać o aktualizacjach, update'ach i innych wynalazkach. Algo Googla cały czas się zmienia ale to nie oznacza, ze trzeba się sr**ć po gaciachh codziennie tak jak Ty.

Przestań pisać o aktualizacjach, update'ach i innych wynalazkach. Algo Googla cały czas się zmienia ale to nie oznacza, ze trzeba się sr**ć po gaciachh codziennie tak jak Ty.

Kilka postów wyżej napisałeś tekst, z którego można wywnioskować, że aktualizacji nie było. Więc jak to w końcu jest? Są cały czas, czy ich nie ma? Bo coś zaczynasz waćpan plątać się w zeznaniach.

Poza tym skoro jest to forum o pozycjonowaniu, a dział nazywa się "Google", to o czym tutaj chciałbyś pisać, jeśli nie o algorytmie Google? Posty obrażające ludzi i wprowadzające innych w błąd, do tego językiem rodem z podwórka?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności