Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

Oto co zrobiło się u mnie dwa dni temu.

a nie dostałeś może z GWT informacji o wzroście ruchu na stronie ? :):) - teraz przysyłają takie gratulacje właśnie za brak linkowania i linkowanie 'legalne' :) :) :) :)

Co innego w rzeczywistości, ale oni uparcie twierdzą, że ruch wzrósł :):):) - tą metodą to : "panie Olu, pan, pan naprawdę uwierzył, że jest krasnoludkiem"

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Oto co zrobiło się u mnie dwa dni temu. Domena pozycjonowana w pełni legalnie, parę katalogów ręcznie opisanych, zero blastów, żadnych spamów, nic z SWLa. Pełen legal. Wyniki poniżej w screenie. Dodam że frazy proste, niektóre na 50 tys nawet.

https://scr.hu/0eo9/4mhl5

Pytam się więc: BHS daje efekty (np. widać po pobieraczku) natomiast ludzie robiący WHS są bujani przez pana G. To w takim razie co wolno jak nic nie wolno?

A czy czasem domena nie byla pozycjonowana na koniec sierpnia i poczatkiem miesiaca wrzesien?

czy jest nowa? moze to poprostu bonus od googla i tyle, a teraz wszystko wrocilo do normy?:)

"JAKOŚĆ PAMIĘTA SIĘ O WIELE DŁUŻEJ NIŻ CENĘ."

https://devdoit.pl

Zobaczcie na moją datę rejestracji i ilość postów. Dużo czytam, bardzo mało piszę bo większość tematów się powiela. Ale to mnie tak wkur...ło że już naprawdę coś się we mnei zagotowało :kwasny:

Niestety, ale Google jawnie ukrywając sposób w jaki generowane sa wyniki i zmiany algo samo doprowadza do powstawania spamu bo ludzie sami widzą że sugestie G mówiące co zrobić LEGAL aby ich strona była wysoko są nic nie warte i próbują wszystkiego. A potem widzą że spamer jest wyżej i sami zaczynają spamować.

Nawet prywatnie sam odczułem że od jakiegoś czasu jakość wyników wyszukiwania spadła drastycznie. Sam spam, sam shit. Generalnie zajmuję się programowaniem urzadzeń embedded i często szukam code-snippetów do rozwiązywania problemów i trafia się na takie farmy że aż głowa boli - a dobre wyniki są gdzieś poza 100...

W czasach kiedy np. pozycjonowało się w Onecie ichniejszą wyszukiwarkę (2003?) - było praktycznie wiadomo co i jak i gdzie było ważne aby strona była wysoko.

Jak teraz wpisuję coś w wyszukiwarce Google to jedyne co przychodzi mi do głowy to tekst z TV: "Bęben maszyny losującej jest pusty, następuje zwolnienie blokady....."

Domena pozycjonowana w pełni legalnie
- rozbrajają mnie takie teksty. A co jest nielegalnego w pozycjonowaniu?

To że spam działał, działa i zapewne działać będzie, wiadomo już od b. dawna, stąd nie rozumiem skąd po tylu latach na forum jesteś zaskoczony wynikami swoich działań?

Google robi w wała większość tu obecnych (a my jego) - taki jest fakt, jedni to przyznają inni nie - natomiast każdy w większym lub mniejszym stopniu dostaje co jakiś czas po nosie. Kwestia tylko czy się poddasz - czy będziesz działać dalej.

Skuteczne seo zaistniejw.net, długo, drogo, solidnie.

ten update https://www.seroundta...sity-15708.html robi porządki w zakresie wyświetlania wyników z tej samej domeny ale coś nie bardzo działa na tym przykładzie

nooo :) - mi dziś jeden wynik w top10 rozmnożył do 4 :) - robią porządki, robią :)

A jak naprawdę jesteśmy krasnoludkami, tylko o tym nie wiemy?

ja bym chciał :)

Allegro walczy o tablica.pl : https://www.crn.pl/news/wydarzenia/e-biznes/2012/09/allegro-google-nas-dyskryminuje?src=nl_dz

Za dużo tu było mówione, że dużym szybko zdejmują kary, to Googlarze postanowili pokazać, że może też być inaczej.....

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Domena pozycjonowana w pełni legalnie
- rozbrajają mnie takie teksty. A co jest nielegalnego w pozycjonowaniu?

No właśnie też mnie zawsze dziwiły takie określenia, to wynika z tego że jedna korporacja zagarnęła prawie cały internet i teraz narzuca wszystkim swoje wymyślone i popieprzone prawa - wytyczne, których wszyscy mają przestrzegać albo dostaną karę - zostaną wyrzuceni z internetu, bo to tożsame z wyrzuceniem z wyszukiwarki. Googiel działa jak zaborca z zagranicy, który przylazł i wprowadza swoje prawa dla wszystkich, jednocześnie czerpiąc korzyści z ich podwórek - chamstwo... ;):D

ten update https://www.seroundta...sity-15708.html robi porządki w zakresie wyświetlania wyników z tej samej domeny ale coś nie bardzo działa na tym przykładzie

nooo :) - mi dziś jeden wynik w top10 rozmnożył do 4 :) - robią porządki, robią :)

U mnie podobnie. Jedna domena na niektóre frazy dostała bonus w postaci kilku wyników. Nie mam pojęcia gdzie jest ten ich update, który miał to naprawiać. Na pewno nie w wyszukiwarce, której używam.

A jak naprawdę jesteśmy krasnoludkami, tylko o tym nie wiemy?

A co jeśli żyjemy w matrixie...? :)

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności