Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jak to jest możliwe że do TOP10 na 1-sze miejsce wskakuje na frazę (około 1,020,000 wyników w google) strona której wcześniej nie widziałem w sieci? Jak wpsiuję w cudzysłowiu adres tej domenki, pojawia się tylko jej link, żadnych atalogów itp. Pewnie jeszcze mało wiem, i są takie mozliwości odpalania strony o których mi sie nie śniło, ale może ktoś sie wypowie?... To chyba nie wskutek porządków google? ... :)

Pewnie jeszcze mało wiem, i są takie możliwości dopalania strony o których mi się nie śniło, ale może ktoś się wypowie?

No dobra prawda jest taka....

szklana_kula.jpg

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Pewnie jeszcze mało wiem, i są takie możliwości dopalania strony o których mi się nie śniło, ale może ktoś się wypowie?

No dobra prawda jest taka....

szklana_kula.jpg

No i tego właśnie chciałem uniknąć, obserwuję twoje nic nie wnoszące posty od dłuższego czasu. Pewnie w szkole podstawowej nie byłeś zbyt lubiany, i teraz to nadrabiasz, i....o

Jak to jest możliwe że do TOP10 na 1-sze miejsce wskakuje na frazę (około 1,020,000 wyników w google) strona której wcześniej nie widziałem w sieci? Jak wpsiuję w cudzysłowiu adres tej domenki, pojawia się tylko jej link, żadnych atalogów itp. Pewnie jeszcze mało wiem, i są takie mozliwości odpalania strony o których mi sie nie śniło, ale może ktoś sie wypowie?... To chyba nie wskutek porządków google? ... :)

To samo za obserwowałem na frazie z około 20,000,000 wyników w google.

W dodatku po kilka wyników jednej domeny w top100.

A linki takiej "jakości", że albo 301 które podobno już pod upada.. Albo Google ma jakiś fetysz w mieszaniu wyników.

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

@libra tu akurat ta szklana kulka pasuje. Bez podania domeny trudno tak od razu napisać co jest grane z konkretnym przypadkiem, a o taki pytasz. Pewnie 301, ale to też może być pierwszy wynik w historii G wynikający z braku pracy zwanej potocznie natuarlnym linkowaniem.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Strasznie dużo ostatnio stron o tej samej nazwie domeny co fraza wybija się na top.

Przykład https://www.google.com/search?q=logopeda&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-beta&channel=fflb

Zauważyłem ostatnio na wielu frazach takie zawirowanie, że domeny czasami które nie były w top100 są na wysokich pierwszych pozycjach. Co ciekawe kupiłem świeżą domenę która wybiła po samym indeksie i minimalnym podlinkowaniu konkurencje xD (miała w nazwie domeny frazę i kilka liczb).

Pierdzielicie Panowie - nie wiecie, ze wyniki są najlepsze w historii!!!

a tak poważnie wpiszcie w szukajce cambridge audio i zobaczcie jak serpy zdominowała jedna strona audio.com.pl

Przyznać się od razu - który tak pojechał po bandzie?

Kaspar:

i co powiesz na tak wspaniałe wyniki, przed chwilą sprawdzałem: w top 30 "tylko" 18 wyników to ta jedna strona (różne podstrony, 25 wyników w top-40) - czy takie wyniki są przydatne dla użytkowników - czy może wasz wspaniały algorytm nie działa jak należy... a może działa zgodnie z Waszymi założeniami a chodzi o to żeby wywalić z topów witryny komercyjne (sklepy) żeby wybecalowały kasę na adwordsy?

Wymienię się multikodami do SEOkatalogów - zainteresowanych zapraszam na priv

https://www.google.pl/search?q=forum+samochodowe&hl=pl&newwindow=1&safe=off&prmd=imvnsfd&ei=5dRiUJrfEYXgtQaywYDIAg&start=30&sa=N&biw=1366&bih=590

Tu podobnie od 4 strony do 12 a pewnie i dalej praktycznie tylko dwie domeny rozwijają się. Dla mnie to parodia i nieudacznictwo i jeszcze w dodatku perfidne okłamywanie ludzi, że to ich wina a nie ich nieomylnego algo, który widzę, że już kupy się nie trzyma całkowicie

To całe poprawianie wygląda mi na hand made. Czyli, Wy zgłaszajcie, my recznie to załatwimy.

Z drugiej strony te algo jest raczej rozbudowane i to całe naprawianie może wyglądać jak motyw z bajki:

- jest jakaś tama, z jednej strony sporo spiętrzonej wody, a z drugiej gość wysłany naprawić coś co działało, idzie i naprawia, ale naprawa wywołała dwie małe dziurki, zatyka więc paluszkami je, ale pojawiają sie nastepne i tak sobie naprawia...

Tyle, że tu mamy do czynienia z realna sytuacją i osobami, którym sie paluszki pokończyły ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności