Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
jakiś błąd w google (klasyfikacji domen działających i neidziałających) i kilka domen (tutaj piszących) mogło polecieć w pozycjach przez to

nooo - bo chyba nieraz działa to na odwrót :) - mam taki jeden przykład właśnie - coś na parkingu skoczyło wyżej (na poz 1) na nazwę pewnej firmy niż jej serwis - działający sklep internetowy :)

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

O co tak naprawdę ten cały krzyk? Pierwsza to tak zwana "zmiana w algorytmie" że się tak wszyscy spinają? Nie ma się na razie czym przejmować. G to nie jest zielone/pstryk/czerwone - przy każdej większej zmianie jest burdel przez kilka dni a potem dopiero wszystko się stabilizuje. U mnie jakoś większych zmian nie odnotowałem - tylko kilka stron sobie poleciało w odmęty SERPów (np. na bardzo mnie interesująca frazę z 1 na... 538).

To co linkowałem po białemu wyleciało w kosmos, to co po czarnemu trzyma sie w miejscu lub wzrosty, wniosek jest tylko jeden...

...że nie ma czegoś takiego jak WHS?

Ostatecznie to chyba i nam zależy na tym aby google stało się lepsze? Żeby były proste zasady? Dobra strona zostaje, spam idzie do kosza. Może jak zobaczą że dobre strony poleciały to coś zmienią w swoim algorytmie.

A z drugiej strony, dlaczego macie chapać cały czas top10? Niech od czasu i inni tego posmakują.

I tak ostatecznie zostaną najlepsi.

ja dostałem po du**e również ale przyjmuje to na sportowo.

poza tym że wszystkim dałem wolne i sam kupiłem se czteropaka. Bedę po prostu obserwował :)

POZDRO

Trzeba tylko jeszcze zacząć od pytania czy obecnie G zależy na tym, aby było lepsze (w sensie wyników wyszukiwania)... Zastanawia mnie ta narastająca fala marnych spamów i śmieci w SERPach, która narasta od jakiegoś czasu i jakie z tego należy wyciągnąć wnioski, bo jakoś mi się nie wydaje, aby w G nie zdawali sobie sprawy jak obecnie wyglądają SERPy. Wniosek? Nic się nie dzieje bez powodu i zapewne dopiero za jakiś czas się dowiemy co tak naprawdę się teraz dzieje...

Z tym okupowaniem topów to się zgadzam w 100%! :)

Czteropaczek to też całkiem niczego sobie pomysł... :)

Panowie, a skąd u Was to zachłyśnięcie się nowomową pt. "przeoptymalizowanie". Kto mi wyjaśni jak można stronę przeoptymalizować. Albo jest dobrze zoptymalizowana, albo źle.

Od jakiegoś czasu także tu i ówdzie na tym forum staram się dowiedzieć jak można "przeoptymalizować" stronę, ale jakoś nikt nie chce mi odpowiedzieć... :)

A tak jeszcze przy okazji... Widzę, że znowu podnoszony jest temat zamkniętych działów, bo "ludzie z G czytają". Jak macie zamiar weryfikować kto jest z G a kto nie? :)

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Kto nie skacze, ten jest z g00la!

może tak?

a poza tym ucieszyło mnie to:

but the impact is higher in more heavily-spammed languages.
For example, 5% of Polish queries change to a degree 
that a regular user might notice.

Proud to be Polish!

B

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

A tak jeszcze przy okazji... Widzę, że znowu podnoszony jest temat zamkniętych działów, bo "ludzie z G czytają". Jak macie zamiar weryfikować kto jest z G a kto nie?

Można zrobić wejście od 284 postów.

:) :) :)

A tak na poważnie? Bo właściwie każdy tutaj może być z Google i strugać seopadawana... :)

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

To forum na frazę pozycjonowanie też poleciało wcześniej było na drugiej stronie wyników a teraz nie ma przynajmniej ja nie widzę.

Bo to forum jest przeoptymalizowane na frazę pozycjonowanie i kilka innych. Dlaczego? Bo jest o pozycjonowaniu.

Jakby było o czymś innym to ok.

B.

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności