Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

Supermen, przestań zdobywać linki,a zajmij sie optymalizacją, potem daj do ponownego rozpatrzenia, jak dostaniesz za pierwszym razem odpowiedź z automatu, to daj jeszcze raz, bo za każdym razem ropatrzeniem wniosku zajmuje się inny pracownik i możesz mieć szczęście (pod warunkiem, że nie masz dużo linków wątpliwej repuacji). To co napisać we wniosku o ponowne rozpatrzenie znajdziesz na tym forum, użyj szukarki i nie poddawaj się - 6 lat prowadzę firmę, miałem wzloty i upadki, ale zawsze coś robiłem i kiedy wydawało mi się, że już nic nie pomoże, nagle przychodzło olśnienie i strony magicznie wracały.

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

jak ze stroną wszystko ok i przyczyna filtra usunięta, to ja bym wysyłał do skutku, bo na samoczynne wyjście można czekać do u**anej śmierci

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

witam, ja też oglądam to wszystko co się dzieje te kilka miesięcy i po prostu może kogoś krew zalać, ale nachodzi mnie od dawna pewna myśl, czy nie możnaby się zebrać albo jakiś większy gracz na rynku pozycjonerskim i spróbować załatwić to pozwem? mi się wydaję że z pewnością nie byłoby to bez szans( trzeba by to wszystko jakoś zebrać i przeanalizować z fachową pomocą prawną), przecież google działa w polsce i podlega ograniczeniom antymonopolowym (a z tego co wiem ma ponad 90 proc wyszukiwania), oczywiście pozwanym byłoby google polska, nie sądze by jakiś zagraniczny oddział np. w niemczech fr usa mógł coś takiego robić bez żadnych konsekwencji(w usa niemczech i na zachodzie też występują takie szopki z wynikami?) , przecież naraża całą "branżę" na milionowe straty i działa na chybił trafił co ostatnimi czasy jest bardzo uciążliwe ps słyszałem że pogrozili tym skąacom, allegro i innym większym graczom ( jak mniemam tacy gracze na polskim rynku są nie do ruszenia, możnaby im tylko przesłać ostrzeżenie, ja na ich miejscu odrazu waliłbym do sądu), myslał ktoś o tym na tej płaszczyżnie czy to nierealne?

https://proseedmag.pl/aktualnosci/prawo-pozew-iai-przeciw-googleowi-odnosi-skutek

https://www.dobreprogramy.pl/gowain/Czy-niebezpieczne-strony-sa-naprawde-niebezpieczne,35400.html

https://www.iai-shop.com/pr-press-release.phtml?id=1235324121

Nie miałby sensu taki pozew.Przecież google jasno daje do zrozumienia, że pozycjonowanie jest be, bo jest to sztuczne wpływanie na organiczne wyniki wyszukiwania. A ręczne zdobywanie linków jest nienaturalne i także jest be.

To jest tak jakby: widziałeś tabliczkę "uwaga zły pies" a pomimo tego wszedłeś na podwórko, zostałeś pogryziony przez psa i teraz chcesz się domagać odszkodowania od jego właściciela. Jak myślisz miałbyś szanse? :)

Już komisja europejska chciała się dobrać do Google, ponieważ google zaczęło moderować komentarze o politykach i wpływać na wybory.

Jednak wniosek upadł i Google sie obroniło mówiąc ,że ich usługi są darmowe i jeśli komuś się nie podobają to może z nich zrezygnować.

Ustawa antymonopolowa dotyczy handlu a Google uprawia wolontariat. Do du..py można im sie dobrać pod pretekstem opanowania 99% rynku reklamy internetowej w Polsce.

Dokładnie tak jak mówi sasza.

Nic dodać nic ująć.

Pozycjonowanie według Googla powinno nie istnieć - bo przecież nie powinno się sztucznie wpływać na serpy.

Kupujcie linki sponsorowane - to motyw przewodni dla nich :D

"JAKOŚĆ PAMIĘTA SIĘ O WIELE DŁUŻEJ NIŻ CENĘ."

https://devdoit.pl

nie ma czegoś takiego aby ze stroną było wszystko OK, każdy link który sam dodałeś jest nienaturalnym wpływaniem na wyniki i to jest BE

klakierzy z forum googla oczywiście twierdzą że można takie linki zdobywać, ja twierdze że nie, ale oni korzystają z takich samych technik jak my, tylko myślą jak tam się pozytywnie o google wypowiadają, z kont gdzie maja swoje strony pozcyjonowane podpięte to do nich nikt się nie bedzie dopierał, bo przecież reprezentują linie googla,

nic trzeba robić swoje, w końcu pozycje muszą wrócić, wystarczy wpaść na pomysł co zrobić aby strona przypodobała się nowemu algorytmowi

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Co do kryzysu w Polsce, to na pewno się do tego skutecznie przyczyniają, obniżając pozycje wielu sklepów internetowych.

I co tam wstawiają na ich miejsce - powietrze? Biały baner? Na ich miejsce wchodzą inne sklepy więc ten argument jest chybiony.

Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc.

r0qqgk.gif

BING - BING - BING - tp co każdy tu powinien przypominać na każdym kroku i zmuszać inne owce do nauki w Polsce że jest BING

bez zbędnych śmieci do szpiegowania.

Witam wszystkich może nie jestem tak biegły w sprawach SEO jak szacowne grono, Jestem przede wszystkim czytelnikiem tego forum, jak tysiące ludzi tu zaglądających!

I jak to mówią…

„Nie chce góra przyjść do Mahometa musiał Mahomet przyjść do góry”

„Nie chce BING przyjść do POLSKI, to POLSKA wprowadzi wyszukiwarkę BINGA ”

Googoole już mają darmową promocję i cieszą się z chaosu, jaki wprowadzili, ale im to jest na rękę że są takie fora jak te, nie chodzi tu o wychwytywanie informacji, ale sprawdzenie waszej paniki i wprowadzonego zamętu.

I niech każdy sobie to uświadomi jest zachwiana równowaga na rynku,

Na znak jakiegoś sprzeciwu sami internauci mogą to zmienić, nawet Wy wszyscy tu na forum

Niech każdy dopisuje do komentarza „BING to jest wyszukiwarka” lub coś innego

Może nie zmienimy świata, ale każdy, kto przeczyta z ludzi takich jak ja to poszuka tej

Wyszukiwarki i wszędzie oznajmiajcie ludziom, że coś takiego jest

Jak czytają to Googoole to się wtedy wku…ą

„BING to lekarstwo na - SEO i dla Polskiej gospodarki”

Został tylko BING.PL - wolna wyszukiwarka internetowa na cały świat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności