Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

Według mnie nie, bo obecnie Google stworzyło takie warunki, że dziś masz dobrze prosperujący serwis/sklep/blog/stronę, a jutro Cię niema, bo coś tam wymyślą... Nie wiadomo jak Bing się zacznie w przyszłości zachowywać jak zdobędzie więcej rynku, ale rozłożenie rynku spowoduje, że nawet jak Google wywali Twój serwis to ruch się zmniejszy, ale nie zaniknie prawie całkiem jak to ma miejsce teraz.

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

G.prawda... to nie pierwsza aktualizacja i nieostatnia googla. Doświadczeni przeszli juz ich tyle, ze dzis wiedzą że google to nie wszystko i trzeba ciągnąć ruch z wielu źródeł, a budowanie biznesu na tylko samych wynikach organicznych to samobojstwo. Ja na serwisach juz mam ponad 50 % ruchu z innych źródeł jak g i polecam szukać tego typu rozwiazan.

@roli 50% bardzo dużo i fakt, że są inne źródła, ale jakoś nie wyobrażam sobie w obecnych warunkach budowania serwisu bez Google, oczywiście wszystko zależy od tego co to za serwis i z czym. Co do doświadczenia to jak inni ja też przeżyłem już bardzo wiele aktualizacji przez wiele lat, nie sugeruj się datą rejestracji na forum ;)

• 2 tygodnie później...

Mam nadzieje, że to chwilowe, już kiedyś były takie akcje. W sumie to zaliczyłem wzloty i spadki

Panika wszędzie a wystarczy trochę po angielsku posłuchać:

Zmiany są tymczasowe i testowe. Jak mają sprawdzić efektywność nowych modyfikacji w algo? Muszą zrobić przecież testy i wszyscy teraz jesteśmy tego świadkami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności