Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Kaspar, nieźle wam wyszedł uptdate :):rofl::) Powiedz Mattowi, że mu gratuluję.

:)

mi po sprawdzeniu pozycji od razu poleciał w głowie tekst jednego utworu:

"Myślę pozytywnie, lekarz kazał myśleć pozytywnie

Myślę pozytywnie, nic mnie nie wk***i dzisiaj

Idę, po prostu idę, spacer to dobry zwyczaj

Wdech i ku**a wydech, i do dziesięciu zliczam"

utworu można posłuchać

Kiedyś wysnułem taką teorię, że googlasy wrzucą w serpy śmieci aby jednocześnie załatwić trzy sprawy:

1. Zrobić recycling

2. uzyskać większe poparcie stada dla swobodnego manipulowania SERPami

3. nauczyć "pokory" SEOludków ...

Normalnie pasuje mi to do scenariusza :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Bo to forum jest przeoptymalizowane na frazę pozycjonowanie i kilka innych. Dlaczego? Bo jest o pozycjonowaniu.

Jakby było o czymś innym to ok.

B.

Ciekawe jak się by do tego odniósl guglarz że właściwie jedyny wartościowy serwis o pozycjonowaniu dostał filtr na swoją główną frazę, przecież "content is king" a oni dbają o "wartościowe serwisy" a filtrują spam generowany przez boty.

Wychodzi zatem że wszyscy jesteśmy botami i generujemy z automatu spam.

Takich serwisów jest bardzo wiele o czym pisałem i podawałem nawet przykłady w innych wątkach.

To nie jest śmieszne a po prostu debilne.

Ehhh...u Hindusów ruch się zwiększył, 2 dni trzeba czekać na dobrego blasta...:/

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Czy jestem jedynym osobnikiem na tym forum, któremu się wydaje, że obecny burdel w SERPach jest przejściowy i celowy?
Przejściowy? Niekoniecznie, ale celowy z pewnością.

A ja bym właśnie powiedział, że na pewno nie celowy i z pewnością przejściowy :)

To co się teraz pokazało w TOPach to już jest przegięcie i nie wydaje mi się, żeby ktoś celowo tak spaprał robotę.

Moim zdaniem Googlarze spędzą majówkę na łataniu dziur a za kilka/kilkanaście dni sytuacja wróci w miarę do normy :)

A nie widzicie jednej zależności? Poleciały z reguły "odchuchane" strony z mocną optymalizacją. Dodatkowo wszystko linkowane na jedno kopyto. Katalogi, dodawarki i spamiarki. Wszystko obowiązkowo spingowane, a przy dobrych wiatrach podlinkowane z jeszcze większego spamu na którym jedzie cała branża. U mnie wszystkie strony za popularnych skryptach, które nie były tykane, siedzą w topach. A to co nei siedziało to wskoczyło, mimo, że zadnej stronie nie żałuje SWLi. Tyle, że nic nie tykane przez 301, zero spamów, kilkanaście mocnych katalogów, trochę linków z prolinka + reszta SWL i nigdzie nei ma spadku.

Czy zawirowania i błędne wyniki są we wszystkich Polskich serpach? Czy tylko gdzie gdziałali pozycjonerzy? Ktoś ten spam stworzył i widocznie Google uznej go za wartościowszy. Radzę z tego wyciągnąc wnioski, bo samym lamentem nic się nie osiągnie. Jakoś nie widać, żeby normalni użytkownicy płakali, że nie otrzymują tego czego szukają. Wyszukiwarka ewoluuje i trzeba ewoluować razem z nią, albo sobie ten biznes odpuścić.

Jakoś nie widać, żeby normalni użytkownicy płakali, że nie otrzymują tego czego szukają.

Normalni użytkownicy nigdy nic piszą, bo czemu by mieli, ewentualnie powiedzą do siebie jakie to Google głupie, nic nie da się znaleźć. Im bardziej się zagłębiam w sprawdzanie przypadkowych popularnych fraz tym bardziej widzę, że algorytm promujący wartościowe strony obniżył wartościowe strony i wypchnął do topów strony bezwartościowe - paradoks???? pół wyników w topach to jakieś kleksy, a nie strony wartościowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności