Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie od wczoraj ok. 20% fraz poszło w górę o 1-8 miejsc do TOP1-TOP15 (podskoczyły nawet te, które w żaden sposób nie były linkowane), a ok. 2% fraz spadło z TOP3-TOP5 do gdzieś poniżej TOP150 (dalej nie sprawdzałem, ale wszystkie strony są w indeksie). Co ciekawe zanotowałem przypadki, kiedy zbliżone językowo frazy były wysoko na zapytanie o podstawową formę wyrazu, a obecnie są gdzieś poza TOP100. W moim przypadku chodzi oczywiście o same wartościowe, w miarę łajthatowo pozycjonowane strony.

A, bym zapomniał - mam wrażenie, że w wyszukiwarce grafiki nic się nie zmieniło.

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Google nie walczy ze spamem. Google udaje, że walczy ze spamem, a faktycznie zwalcza wartościowe (pozycjonowane) strony w TOP10. Im więcej bolesnych spadków, tym więcej adwords'ów.

Za tydzień część wróci, część stron poleci po 301, co niektórzy przywalą więcej XR, SWL, ale spora część zainwestuje w adwords. Ot, cała tajemnica zmiany algorytmu, która ma chronić przed spamem.

Pozdrawiam.

SYGNATURKA

Czy jestem jedynym osobnikiem na tym forum, któremu się wydaje, że obecny burdel w SERPach jest przejściowy i celowy?
Przejściowy? Niekoniecznie, ale celowy z pewnością.
A ja bym właśnie powiedział, że na pewno nie celowy i z pewnością przejściowy :P

No i wszystko jasne... :)

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Mam małe spostrzeżenia może i błędne ale...

1. Piszecie że poleciały wam strony linkowane z precli i katalogów <> ostatnio odnotowano duży ruch robotów googla i wzrost site na katalogach i preclach <> baza publiczna kurczy się ostatnio

- google posprawdzał ile linków/katalogów/pracli jeszcze jest aktualnych ile już dawno nie aktualnych i dał odpowiedni pozycje stroną z taką ilością linków jaką posiadają.

i tu by podpasowała teoria https://www.sprawnymarketing.pl/artykuly/ma...ja-wartosc-seo/

2 Spam jest widoczny w TOP10 <> strony linkowane xr i sb i innymi spamiarkami stoją w miejscu lub mają niewielkie wzrosty

- spamy nawala czym się da bynajmniej ja :) mają od uja linków i dzięki temu się trzymają/idą do góry

3. Spamowe strony w Topach = większa klikalność w adwords = $$$

a) Spamowe strony w Topach = więcej spam raportów = więcej spamu wykoszonego z wielkiego G z pomocą podpie******** i niezadowolonych z wyników wyszukiwania użytkowników

4. Domeny nowe stoją - stare lecą w pozycjach patrz pkt 1 dlaczego... prawdopodobnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności