Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja ostatnio nawet spodziewałem się zamieszania w SERP-ach. Mam wrażenie, że powoli robi się zwyczajem Google, że najpierw mieszają w SERP-ach a potem idzie update PR. A skoro kolejny update ma być w okolicach czerwca/lipca to należało się spodziewać ostatnich zmian.

Profesjonalne katalogowanie stron + baza precli i katalogów. Polecam Katalog PR4

A ten Miejski katalog stron jest inny niż wszystkie

U mnie nie ma na to zasady, że jak site rośnie to ban, a ogólnie moje zaplecze jest regularnie banowanie po kilk, więc jest ok.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

W sumie to ja podziwiam niektórych, od 2004 do dzisiaj udało mi się zaliczyć bana na dwie subdomeny ... Stanowczo słabo się staram :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Nie wiem czy dobrze widzę ale niektóre DC pokazują wcześniejsze wyniki więc być może wszystko wraca na swoje miejsca.

Stało się już normalne że przed Update PR jest zamieszanie a później ponowne ustawienie stron na właściwych miejscach itp

Planujesz wesele i ślub?

Pijasz dobre Wina. Pozycjonuj EliteLink`iem - dobra rzecz.

trafione wyniki wg google:

po wpisaniu nazwy mojej firmy na pierwszym miejscu w polskim google jest strona .com.br na drugim .co.za :) fakt ze obie maja te sama nazwe..... wsumie dobrze jak jakis wkurwiony klient postanowi przyjechac zamiast dzownic i adres wezmie z internetu ...... to nie ma mozliwosci zeby mnie znalazl......

niedlugo trzeba bedzie odpalac adwordsy na nazwe firmy..... jak ktos mniej rozgarniety nie zadzwoni tylko kupi bilet na lotnisku i poleci do burkinafaso .... na lotnisku przywita go wielki afroamerykanczyk da mu patyk i powie.... google dymalo wszystkich przez x lat juz nam sie nie chce, masz kijek i idz sam wydymaj sie za rogiem....

U mnie wszystkie strony linkowane z zaplecza, katalogami i preclami poleciały poza 200, dosłownie wszystkie, precle zostały nie ruszone, a nowo pozycjonowane strony awansowaly same z siebie.... pozostaje czekać...

Mam podobnie, tylko, że nie linkowałem preclami, jedynie katalogi i zaplecze. Stare strony które stały wysoko, dawno nie pozycjonowane wyleciały, nowe trochę na +. Generalnie mam zepsuty długi weekend i nie wiadomo co dalej...

Przejrzałem sobie parę miesięcy wstecz, co się działo i dokładnie identyczna sytuacja miała już miejsce:

Około 14 stycznia 2012, stara stabilna domena 1 miejsce na wszystkie frazy od w sumie 1,5 roku

15 styczeń - ... wyleciało wszystko poza 100-tke

16 stycznia - ... nic

17 stycznia - ... nic

18 stycznia - ... nic

19 stycznia - ... nic

20 stycznia - powrót na 1 miejsca, tak jakby się nic nie wydarzyło.

Sytuacja miała miejsce w styczniu dla jednej domeny i w lutym dla kolejnych trzech, z tym że wtedy zbytnio nie przejąłem się, nikt też nie nagłaśniał jakieś wielkiej akcji i samo powracało.

Pamiętam, że jeszcze wtedy Zgreda się pytałem, czy coś robić, czy przeczekać? Kazał przeczekać i miał rację, więc historia lubi się powtarzać:) miejmy nadzieję, że wszystkim którym pospadało tak się stanie :(

Panowie jak by nie patrzeć nie ma algo, którego nie dało by się obejść. Generalnie twierdzę, że lepiej by google wyszło na współpracy z SEO niż na krwawej walce. Niema pustki po akcji z 25 kilka osób odejdzie na ich miejsce przyjdą nowi z nowymi pomysłami, ci co zostaną wyciągną wnioski, poprawią koncepcje i znów wrócimy do normy.

Taka analogia militarna: Google robi atak na okopane szeregi SEO, nam wszystkim było dobrze bo dobrze mieć stabilne pozycje i powoli zdobywać nowe. Po takim ataku dużo poszło do piachu. Tylko, że z partyzantami ciężko wygrać. To co że nalotem zniszczyli kilka okopów - nie zniszczyli zasobów. Pozbawiło trochę narzędzi, cóż w zaciszach zbudujemy nowe lepsze.

Tak patrząc historycznie - nikt nie wygrał z rozproszonymi zasobami o wspólnym celu czy to władza totalitarna czy koncern.

No to Panowie/Panie zwieramy szeregi i akcja do następnego ataku, pokazowego czy ukrytego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności