Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
@k0l3c

Masz podejrzany avatar, czy Ty aby nie jesteś sabotażystą z wielkiego G?! :)

Wydało się, to ja za wszystkim stoję.

Zatem jestem zmuszony wyjaśnić Wam całą sytuację.

Operacja "Pingwin" została tak nazwana, ponieważ stare serpy znajdują się teraz na Antarktydzie, a masa małych pingwinków (seowcy) gdakają, czy co tam robią pingwiny, na forach itd.

Ale w rzeczywistości nie ma to wpływu na resztę wszechświata :)

Ludzie zaczynają się buntować, że nic nie mogą znaleźć w naszej wyszukiwarce, ale jutro w TVP powiemy "to wina seowców! oni narobili bałaganu! nie lubcie ich" i nastąpi nowy internetowy porządek.

Czyli 10 pierwszych wyników na stronie to Adwordsy, a 3 to organiki itd.

EDIT: Rogal, napisałem, że pomijam perełki i sprawdzam szerszy zakres :)

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

W sumie ciekawa teoria choć mi w ramach jednego serwisu poleciała część podstron a część została. Optymalizacja ta sama, struktura treści i jakość podobna, jedynie co je różniło to jakość linków prowadzących do nich. A to że wyprzedzają mnie na podstronach takie wynalazki jak napisałeś to prawda.

Cognitive-it.pl - usługi SEO i SEM.

Cognitive-it.org - do poczytania blog o SEO i Adwords.

Ok ok.. nie napisałem, że w każdym przypadku to się zgadza. W jakimś większym % to zauważyłem, warto nad tym podumać, być może część stron ma już zaindeksowane BL, może jeszcze coś wpływa na te puste strony. A te "problemy" to rzeczywiście masakra ;/

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

mam takie pytanie co się stało ze stoną opony.pl nie ma jej w wynikach na serpstacie ranking 0 oponeo kupiło domene za pare baniek a domeny nie ma. Wszystko w google się pomieszało moje stronki tez pospadaly a nie mialy zaplecz i tym podobne Ale domena opony.pl za taką kase o co kaman

Nie wiem, czy ktoś zauważył, ale czynnikiem sprzyjającym spadkom są proporcje słów kluczowych w linkowanych frazach. Przy stronach nie pozycjonowanych (czyt. mających b. mało BL) te proprcje są już mniej ważne.

Kolejny czynnik, to strony kiedyś linkowane, po czym zaprzestanie linkowania (np. osiągnięcie top i stabilizacja) i znów linkowane.

Dumam nad tym od dwóch dni :)

Jak dla mnie jakieś linki policzyli wcześniej, bo część zapytań wygląd "w miarę normalnie", ale rzeczywiście optymalizacji nie dołożyłem do moich zmiennych - przyda się :)

Cognitive-it.pl - usługi SEO i SEM.

Cognitive-it.org - do poczytania blog o SEO i Adwords.

Jakieś powroty zauważyliście Panowie/Panie ?

U mnie dziś jedna z trzech stron, które zostały zesłane do podziemia znowu zasiadła na "tronie".

Może podasz DC na którym ujrzałeś ów cud ?

Nowości z branży zoologicznej czyli wszystko dla psa i nie tylko https://www.dlapieska.pl/ 

Ktoś z Google kiedyś napisał,ze dodawanie do dobrych katalogów jest nawet wskazane, ale dodawanie do precli oraz do katalogów słabej jakości, to już inna sprawa .

Znawca :):D:D

.. a zebys wiedział . Po aktualizacji algorytmu na swoich stronach w godzinach 16 - 19 mam 1200 - 1900 osób online - możesz się czymś takim pochwalić ? O zarobkach generowanych z Adsense nie będę nawet wspominał , bo pewnie twój umysł takich kwot nie przetwarza .

Zwyczajnie swoich stron nie dodałem do żadnych precli, a jedną dodałem do 500 ( moze troche więcej- nie liczę tego ) popularnych katalogów( na ok. 330 K linków ),a pozostałe 3 strony dodałem do 0 precli oraz do 0 katalogów ( ok. 3000 prowadzi do każdej strony) .

Dlatego uważam,ze wasze spadki,sa spowodowane własnie dodawaniem do dużej ilości precli i katalogów, bo ja tego nie robię i mam wzrost na wiele fraz.

W sumie wzrost pozycji nie zawdzięczam niczemu innem jak temu, że wcześniejsza konkurencja zwyczajnie znikła ,a moja strona zastąpiła ich miejsce.

Ja osobiscie nie zauważyłem takiego wejścia smoka na zajmowane pozycje jak zauwazyłem wypad z baru, raczej jest takie dreptanie w strone światła. Z tym, że u mnie wypad nie dotyczył stron Klientów, te jak były, tak i są, może poza 1 czy 2.

Dlatego uważam,ze wasze spadki,sa spowodowane własnie dodawaniem do dużej ilości precli i katalogów, bo ja tego nie robię i mam wzrost na wiele fraz.

Ja co prawda tez pewnie nie ogarniam Twoich zyskóf, ale zauważyłem wzrost na takich właśnie domenach gdzie poszło troche linków zprecli i katalogów. :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności