Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

sprawdziłem ok 500 fraz ( nie polskich tylko w 2 przypadkach- 2 strony ok 20 fraz zanotowałem spadki) reszta lub pozycje stabilne lub delikatne wzrosty, polskie na pierwszy rzut oka tez ok. Na pewno zmiany dotyczą sposobu linkowania.

Ale jeszcze ciekawa rzecz na próbce 2500 precli wzrost SITE prawie o 100% w ok 80% precli.

u mnie strony robione tylko seokatalogami nie odnotowały żadnych spadków

nie wiem ja wy ale mi chodzi głownie o frazy których nie da sie zrobić seokatalogami, wiem Grisham ze sprzedajesz katalogowanie i chcesz pokazać że katalogowanie w seokatalogach to super sposób pozycjonowania !!! (strasznie szemrany ten marketing szeptany), ale to nie ta liga, nie ta liga...

coś mi tu nie gra. Wydaje mi się że efekt domina dopiero ruszył i jeszcze nie wszystkie strony zostały przeanalizowane nowym algorytmem. Stąd też farmy czesto są wysoko w indeksach.

Polecało mi około 20 stron z czego wszystkie linkowane były dobrymi preclami z oryginalnymmi tekstami. Obawiam się że to początek armagedonu !!!

Coś czuje że te wzrosty są poprzez .... spadki innych domen i tak naprawdę z wnioskami trzeba zaczekać 2 dni aby wszystko się unormowało.

Zapraszam na pozycjonowanie za granicą  :)

stylem-logo.png- Profesjonalne pozycjonowanie.

pluseo.pl - Darmowy Audyt SEO dla Twojej strony.  

zoozool dokaldnie, sprawdziłem przed chwile inna paczkę na innym skrypcie 1300 szt, tez wzrost SITE dość doży. Chyba będzie update PR, ale większych zmian algo jakoś się nie spodziewam

stąd częste wzrosty indeksu przed banami

Veal z moich obserwacji wynika że było tak wcześniej, przy ostatniej rzezi niewiniątek ( masowym banie) wzrostu SITE nie było, było zamrożenie na SITE 10, lub BAN bez zapowiedzi przynajmniej u mnie.

Jeśli już miałbym szukać na siłę wspólnego mianownika to jest nim przelinkowanie (głównie tam gdzie były blasty)

to u mnie nie trafione, właśnie tam gdzie sa blasty(częściej) miałem +10 pozycji,

Czy osobom którym pospadały linki, używały tylko jednego źródła linków (lub głownie na nim się skupiały), czy różnicowały miejsca ?

150 Użytkowników czyta ten temat (88 Gości i 2 Anonimowych użytkowników)

heh

sygnaturka.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności