Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

Ten ich formularz ma w ogóle jakiś sens? co mam tam niby zrobić? wpisać po 30 fraz na każdą domenę? przecież to kpiny.

Natknąłem się na promowanie przez G dodatku do chrome, którym zgłasza się spamy.

Ogólnie teraz aktualizują GWT i tu ciekawostka, od 24go nie przybyło nowych danych.

Freestyper, nawet nie mów.. ;/

Ja ciągle mam nadzieję, a już w nerwach poświęciłem jedną domenę i zoptymalizowałem od nowa, sporo zmian ogólnie, zastanawiam się nad odpięciem od niej swl`i i ew. puścić od nowa, lub ręcznie zdobywać linki.

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Zeki sęk w tym, że Google "nikomu nie gwarantuje miejsca w indeksie" ;)

Skoro już tak odpływamy od tematu (Beerbant jestem coraz bardziej głodny) to tak z ciekawości zapytam - ktoś oprócz SEO/SEM robi coś alternatywnego dla zarobku?

Tak mam dwa sklepy jeden z materiałami dla przemysłu do spółki z kolegą po odejściu z korporacji, odeszliśmy i zabraliśmy klientów - podali nas do sądu - ale wytrwaliśmy, drugi to sprzedaż i to przez internet - ta domena moja prywatna dostała najbardziej po du..e a swoje robiłem najlepiej jak mogłem i nie rozumiem, wytyczne google, linkowanie - cacuś z pierwszych pozycji spadłem na pozycję 10-30 na tych pozycjach już sie nie sprzedaje, nie płaczę - przemysł ciągnie resztę mogę poczekać.

ja to mam chwilowo małe załamanie chyba kupie se flaszke z top 1 poza 100

Kiedy w 1998 roku zaczynałem zabawę w internet typu kawiarnie internetowe, nauczyłem się że nie uzależniaj biznesu od jednego źródła, dawno temu kawiarnie internetowe poszły na tamten świat. dobrze że miałem korporację więc nic sie nie działo zona to prowadziła.

Odchodząc zabraliśmy klientów z top 10 - 5 najważniejszych 60 procent marży, dział się zachwiał - ale to było tak rafał ide na swoje pójdziesz ze mną, było to przy kolacji na koszt korporacji - poszło w koszty jako spotkanie z klientem - swiństwo, ale cóż oni jak redukowali dział kazali przyjechać handlowcom i do centrali - dali 30 minut na oddanie aut i wszystkiego co firmowe - czym z wawy wrócisz do domu - co nas to obchodzi.

dalej totalny off topik: chcesz czytaj nie chcesz odpuść

Ludzie na górze w Google też sra.... w gadki, też mają szefów. a szefowie dalej szefów i gdzies tam jest szef wszystkich szefów czyli giełda i agencje raitingowe.

Pracyjąc dla jednej z najwięszych korporacji świata nauczyłem się jednego - jełśi ktoś tam przyzna się do błędu to ma przechlapane, dla otoczenia robimy wszystko dobrze, dział PR i HR pilnuje aby ktoś czegoś nie chlapnoł głupiego, co by zepsuło im robotę, reputację. w pewnym momencie mając wszystko - Mondeo na firmę, bez limitu kilometrów, noclegi w dobrych hotelach kasę że żona siedzi w domu - kraczesz jak ci każą, Tak jest w Google nikt oficjalnie nie powie, że coś jest źle - korporacje amerykańskie mają podobną kulturę. cichutko pozamiatamy i powiemy że to nie nasza wina. Ktoś mały dostanie opier... skupi sie na ludkach z boxów.

Wybaczcie moje rozpisanie - dam wam przykład: Z jednej strony Korporacja z USA mój pracodawaca z drugiej korporacja z Japonii. Moja dostarcza pewien element do produkcji aut druga je robi just in time. my mamy patent na 25 lat (w przemyśle tak jest) jesteśmy jedyni a alternatywy są słabsze, kosztowniejsze - praktycznie monopol. Ktoś w niemieckiej fabryce czegoś nie zrobił jak należy - dostawa spóźni sie dwa dni i się spóźniła.

Jaki jest efekt - moja korporacja by nie płacić kary za przestój linii zatrudniła sztab ludzi okazało się że ofercie pisało 45 dni robocze.

Morał: w niemczech w tym czasie było dwa dni świateczne a w Polsce pracujące. Jaki efekt? rozeszło się po kościach - szefowie są dumni i mówią jesteśmy najlepsi - wszystko robimy dobrze. po tyłku dostali pracownicy polskiej fabryki - przestój urlop do odpracowania w sobotę i niedzielę.

Niestety nie znam detali - kolega z innego działu to opowiadał.

to tak weekendowo na pocieszenie - googlarz ma ciepło ale i tak MUSI grać dobrą minę bo tak każe korpo. Szefa szefów nie interesuje jak to robi - on widzi słupki i zestawienia, plus ku**w...kie raporty - zjadacze czasu, to rozpisanie to wynik pisania raportów - czym dłuższy tym leszy :-)))) co robiłem, jakie mam efekty, co planuję sugestie i pomysły.

Nie krytykujcie za off topkik - to tak na weekend - zakładajcie sklepy, znacie się jak go wypromować. Mój kumpel inny robi tak, też z korpo innej - też odszedł. Siedzi w bloku, towaru nie widzi na oczy, wszystko ma ustawione tak, ze towar jedzie od producenta do odbiorcy, sprzedaje za gotówkę a towar bierze na krechę 30 do 60 dni. Jedyne jego zmartwienie to pozycja w g, z tym że łatwa bo sprzedaje niszowe wyroby, więc na frazę wyników ma do max 250k i jak mówi miesięcznie przytuli 3-5k czystego zysku. Reszta czasu ciężka praca projektowa, ale raz zlecenia są innym razem nie ma. więc ma dwie działki do uprawy jak jedna obrodzi i druga też jest super, a jak nie ma zlecenia, to ze sklepiku na kredyt będzie i jedzonko.

Suma sumarum dywersyfikacja działalności a w branży seo tak rozlicznej jak w większości przypadków - KONIECZNIE

a nic im nie ułatwiajcie. Barany niech wycofają i sami szukają.

Jeśli by to nie był poważny problem zauważony przez NICH, to by nie prosili tak szybko o sugestie. Jak zawsze żyli by w błogim przekonaniu, że jest OK, a skoro tak zareagowali to znaczy, że sami zwątpili.

Sugerował bym olać te formularze.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Niektóre wyniki wyglądają na prawdę śmiesznie i nie wierzę, że mogą takie zostać: https://www.google.pl/#hl=pl&output=sea...440&bih=730

Już wcześniej ja na ten temat pisałem kilka tygodni temu że google to skandal teraz wyniki to spam, to zostałem wyśmiany, ale jak dla większości strony pospadały w wynikach to i tak wyszło na moje:-) hehehehe Bedzie teraz jeszcze bardziej źle z tymi wynikami.

Beerbant... :) A co na deser polecasz ;)

Na deser polecam stronę z top4 na tą frazę (deser) :) .

Widzieliście to już wcześniej? 6e miejce, czyli obrazki, a na nich? "4 godz.temu" czyżby te nowe mapy witryno-obrazków?

a nic im nie ułatwiajcie. Barany niech wycofają i sami szukają.

Pewnie już zgłosiłeś tylko tak piszesz żeby mieć mniejszą konkurencję :)

Raczej cofną ten badziew skoro narobił dymu, poprawianie zgłoszonych stron by im zajęło wieki.

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

Pewnie już zgłosiłeś tylko tak piszesz żeby mieć mniejszą konkurencję :)

Przecież nie będą poprawiać ręcznie tylko zgłoszonych stron w formularzu. Załatwią wszystko razem. Pytanie tylko jak teraz załatwią sprawę - w któym kierunku ;):) .

W przypadku regionalek szli w zaparte cały czas a tutaj szybka reakcja.....

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

uż wcześniej ja na ten temat pisałem kilka tygodni temu że google to skandal teraz wyniki to spam, to zostałem wyśmiany,...

MichaelDicson w jakim świecie żyjesz?? co na twoje wyszło? ze spam w winkach wyszukiwarki? Tak jest od dawna i tak będzie. Możesz zaklinać rzeczywistość, płakać na forum G, ale niema skutecznego sposobu oceny witryn, to co ty nazywasz spamem dostarcza wyszukiwarce treść która ona wykorzystuje, nie płacąc za to oczywiście i grosza . Gadasz jak twój guru Krzyworączka - słyszałem dzwon ale nie wiem gdzie on.

Uświadom sobie jedno, G ocenia popularność strony ilością linków, na razie nic innego nie wymyślili i nie zapowiada się że wymyślą.

Każda taka zmiana algo w naszej pracy zmieni tylko to, jakie linki i gdzie przyłożyć.

2. Bardzo wyraźnie wzrosła ważność linków nofollow, ale także jest uzależniona od link patternu.

U mnie było odwrotnie. Najbardziej ucierpiała strona, która miała dużo linków nofollow, głównie z wikipedii i kopii wikipedii. Pozostałe strony, które w ogóle nie miały nofollow, lekko wzrosły lub nie zmieniły pozycji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności