Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

To Google przysparza straty uwalając w otchłań strony w które zainwestowano grube pieniądze... To oszustwo na gigantyczną skalę... A jaki niby paragraf prawa mówi nam iż klikanie w reklamy jest przestępstwem?

Ja nie wnikam w to co robi Google. Klikanie z takim zamiarem, jak proponuje @Razjer, moim zdaniem jest przestępstwem. Przeczytaj uważnie to co zaproponował i co ja napisałem.

A ja dalej się pytam jaki paragraf mówi iż klikanie lub nakłanianie kogoś do kliknięcia w reklamę w internecie jest przestępstwem?

Natomiast prawo mówi iż Art. 286 ustanawia odpowiedzialność karną za przestępstwo oszustwa. Polega ono na doprowadzeniu innej osoby (czyli mnie) do niekorzystnego rozporządzenia mieniem własnym (Moje pozycjonowane strony) lub cudzym (strony nie moje które pozycjonuję) poprzez wprowadzenie w błąd (zawsze działałem w zgodzie z wytycznymi dla webmasterów), wyzyskanie błędu lub niezdolności należytego pojmowania przedsiębranego działania. Celem działania sprawcy (Google) jest dążenie do osiągnięcia korzyści majątkowej (czyli zainwestowania Adwords). To jest przestępstwo.

Chłopie... co Ty piszesz? To ich wyszukiwarka i mają pełne prawo dysponować jej wszelkimi składnikami. Pracownik sklepu też nakłania ludzi do zakupu towaru, gdyż sami Klienci z własnej woli wchodzą do jego sklepu - czyli analogicznie jak użytkowicy google wchodzą na ich wyszukiwarkę...

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Idąc tokiem myślenia pozew za pozew mr. Windykator, google nakłania i podjudza do przestępstwa wyświetlając na stronie na hasło o Psach strony o gotowaniu wymienniać inne cyrki ?? Czy wystarczy?

Do jakiego przestępstwa? Do konsumowania psów? A czy na tej stronie sa przepisy na potrawy z psów albo namawianie do zabijania i jedzenia psów?

Chłopie... co Ty piszesz? To ich wyszukiwarka i mają pełne prawo dysponować jej wszelkimi składnikami. Pracownik sklepu też nakłania ludzi do zakupu towaru, gdyż sami Klienci z własnej woli wchodzą do jego sklepu - czyli analogicznie jak użytkowicy google wchodzą na ich wyszukiwarkę...

To że to ich wyszukiwarka to nic nie znaczy... A jak ktoś ma pistolet to znaczy że może nim dysponować i np. napadać na bank?

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Ale wy spamicie w tym temacie, załóżcie sobie nowy temat o tym kto popełnił przestępstwo, tutaj dyskusja ma być o tym co się dzieje z naszymi stronami :)

Kochanie, każde kolczyki wyglądają na Tobie przecudownie

Chcesz sprawić bliskiej Ci osobie unikalny prezent? Przejrzyj ofertę mojego sklepu z rękodziełem.

Czyli pozostaje jak sprawa się nie wyprostuje po długim weekendzie majowym, blokować roboty google na stronie i promowanie binga. Więc nie pozostaje nic innego jak wypić browar i odpoczywać do końca przyszłego tygodnia. Domeny z nazwą Bing, prędzej czy później by się Microsoft o nie upomniał jak google z domenami z google w nazwie.

No właśnie ty to mówisz, więc wynik wyszukiwania ci zasugerował co można mieć od razu na myśli znajdując stronę o gotowaniu kiedy szuka się strony o psach. Ty podałeś automatycznie że chodzi o zabijanie psów lub ich gotowanie? Chociaż nawet ja nic takiego nie napisałem w tym wątku. Więc sam widzisz jak to działa.

--------------Dno jest wtedy,kiedy nie ma juz nawet mułu.--------------------

Turystyka na sprzedaż , Podróże małe i duże, Egipt, Turcja, Tunezja, Chorwacja...

Poszukuję zatrudnienia.

Będzie bez linka a co :D

poezjapozycjonowania(kropka)blogspot(kropka)com

NEW!!! - Blask Serpów (Prolog) W przygotowaniu: Chapter 1 - Blask Serpów

Co jak co, ale z polskim narodem wygrać się nie da w dzisiejszych czasach. Czy osoby zarabiające krocie na pozycjonowaniu nagle zostając z niczym nawet się nie zbuntują? Google nie zdaje sobie sprawy z tego, jak wielu ludzi żyje dzięki tej wyszukiwarce? Automatycznie spadną im przychody z pośrednictwa w Adsense i niewiadomo dlaczego robią taki bałagan. Oni chyba jeszcze nie wierzą w to, że są mocarstwem i jakimkolwiek działaniem mogą zmieniać świat. Czy na lepsze? Pewnie, lepiej pozbawić ludzi pracy (to nie tylko seo, pozycjonowanie ale też webmastering, graficy, teksty i inne pośrednie usługi) ale mieć czyste serpy. Piszę to ze strachu, bo nie mam pojęcia co dalej będzie,

Czy osoby zarabiające krocie na pozycjonowaniu nagle zostając z niczym nawet się nie zbuntują?

Osoby zarabiające krocie na pozycjonowaniu nie zostają z niczym.

Zostają z niczym właściciele firm "w pokoju obok kuchni". :)

PS. Podoba mi się to określenie. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Przestępstwem jest to co robi Google... Ludzie zainwestowali grube pieniądze w pozycjonowanie i zostali przez Google po prostu oszukani...

Bóg Ci rozum odebrał chyba , co najwyżej sami siebie oszukali . Trzeba być niepełnym rozumu aby wierzyć że TOP jest na zawsze lub uwierzyć w gwarancje pozycji ...

Co jak co, ale z polskim narodem wygrać się nie da w dzisiejszych czasach. Czy osoby zarabiające krocie na pozycjonowaniu nagle zostając z niczym nawet się nie zbuntują? Google nie zdaje sobie sprawy z tego, jak wielu ludzi żyje dzięki tej wyszukiwarce? Automatycznie spadną im przychody z pośrednictwa w Adsense i niewiadomo dlaczego robią taki bałagan. Oni chyba jeszcze nie wierzą w to, że są mocarstwem i jakimkolwiek działaniem mogą zmieniać świat. Czy na lepsze? Pewnie, lepiej pozbawić ludzi pracy (to nie tylko seo, pozycjonowanie ale też webmastering, graficy, teksty i inne pośrednie usługi) ale mieć czyste serpy. Piszę to ze strachu, bo nie mam pojęcia co dalej będzie,

3 - 5 głębokich oddechów w 5 seriach na uspokojenie a potem przeczytaj jeszcze raz co napisałeś , może zrozumiesz absurd :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Bóg Ci rozum odebrał chyba , co najwyżej sami siebie oszukali . Trzeba być niepełnym rozumu aby wierzyć że TOP jest na zawsze lub uwierzyć w gwarancje pozycji ...

Nigdy nie wierzyłem w gwarancję pozycji... Wierzyłem w zasady...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Prędzej już taki wariant. Niesforny webmaster postawił stronę firmową. Niestety nie wiedział jak się blokuje roboty sieciowe. Wyszukiwarka zaindeksowała jego stronę bez jego wiedzy i wyświetlało znak firmowy i markowy w serwisie komercyjnym jakim jest wyszukiwarka. I co w tej sytuacji?

Kolejny kwiatek. Top 9 pod frazą "imieniny" - asadi.prv.pl

Na tej stronie nigdzie nie wystepuje slowo kluczowe "imieniny". Dzieki takim wynikom jestem pewien, ze niedlugo wszystko wroci do normy albo przynajmniej zmieni sie na lepsze.

Możliwe, że na tej stronie był moduł z imieninami danego dnia lub w trakcie wizyty robota w rekalmach adkontekst był tekst lub reklama odnośnie imienin.

Lody TOP 5 :)

--------------Dno jest wtedy,kiedy nie ma juz nawet mułu.--------------------

Turystyka na sprzedaż , Podróże małe i duże, Egipt, Turcja, Tunezja, Chorwacja...

Poszukuję zatrudnienia.

Będzie bez linka a co :D

poezjapozycjonowania(kropka)blogspot(kropka)com

NEW!!! - Blask Serpów (Prolog) W przygotowaniu: Chapter 1 - Blask Serpów

Tylko przejrzałem te wasze spory i zgadzam się z powyższym.

Po za tym, tak czy inaczej "pozycjonowanie nigdy nie było legalne" jest to sztuczne zawyżanie pozycji strony w rankingu.

Gdyby ktoś czytał wytyczne G i się do nich stosował to by wyniki były w miarę dobre. Serwisy budowane z myślą o użytkowniku, sprawiałyby że ci by sami do nas linkowali i stąd topy.

Przede wszystkim topy nie byłyby potrzebne, bo ruch by pochodził także z blogów, stron domowych itd.

A że ktoś rozpoczął rynek SEO, BlackSeo, RedSeo, NinjaSeo, CoJaPaczeSeo i przyblokował uczciwych Kowalskich, sprawiło że teraz mamy sporą konkurencję (to z jednej strony dobrze, bo pozwala zarobić) i musimy walczyć, czasem nawet i blastami itd.

Też nie jestem zadowolony z obecnej sytuacji mimo minimalnych strat, ale kto wie co to dalej będzie?

Mogę jedynie się pochwalić, że "staram się" robić strony zgodne z wytycznymi, tak, trochę oszukuję google, ale spamy i zaplecza które mi nabijają swl`e, rosną w moc aby przekazać ją dalej, trzymam z daleka od rankingów.

Reasumując, efekt pozycjonowania jest dobry, bo w konsekwencji w wynikach pojawia się firma/strona/blog o tematyce, której ktoś szuka. Nie widzę potrzeby aby G miał to zmieniać. G walczy ze spamami, które robią właśnie tacy SEO Amatorzy z Allegro jak ktoś już wspomniał. No i bez obrazy, ale i xrumerzy, blasterzy itd, którzy nawet nie wiedzą gdzie ich linki lądują.

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

Zawsze zdawalem sobie sprawe z tego, ze pozycjonowanie kiedys sie skonczy. Google ma do tego pelne prawo bo to ich podworko, nie kompromitujcie sie wylewaniem swoich zalow na forum. Nasza praca to budowanie zamkow z piasku, dziwie sie, ze tyle osob nie zdaje sobie z tego sprawy.

Jednoczesnie mysle, ze teraz jest jeszcze za wczesnie na koniec pozycjonowania. Oczywiscie przez koniec pozycjonowania rozumiem koniec pozycjonowania w obecnej formie. W przyszlosci bedzie to wygladalo inaczej i wydaje mi sie, ze ciezko moze byc ogarnac pozycjonowanie wiecej niz kilku stron. Wszystko zmierza w kierunku jakosci, dlatego zeby byc wysoko trzeba bedzie skupic sie na kilku serwisach.

Gdyby ktoś czytał wytyczne G i się do nich stosował to by wyniki były w miarę dobre. Serwisy budowane z myślą o użytkowniku, sprawiałyby że ci by sami do nas linkowali i stąd topy.

Rozwalił mnie Twój dowcip :) ,

bądź łaskaw wziąć pod uwagę, że oprócz stronek hobbystycznych są jeszcze strony biznesowe ... Życzę powodzenia w budowaniu fan klubu wytwórni łożysk tocznych na przykład ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

ciach....

Lody TOP 5 :)

Nie no to jest już szczyt :)

I teraz moje dziecko wpisze sobie w G frazę lody i co znajdzie ? lodziarnię, ale w innym kontekście ;)

Kochanie, każde kolczyki wyglądają na Tobie przecudownie

Chcesz sprawić bliskiej Ci osobie unikalny prezent? Przejrzyj ofertę mojego sklepu z rękodziełem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności