Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

Nie rozumiem waszych płaczy. Taka zmiana algorytmu to znakomita okazja i bardzo dobra wiadomość. Na rynku zostaną bardziej ogarnięci pozycjonerzy, którzy szybko wychwycą jak od dziś należy linkować. Bariera wejścia zwiększy się. Słabi zmienią branżę, ceny wzrosną...

Także proponuję przestać opowiadać głupoty rzekomych przestępstwach popełnianych przez google... i zacząć robić testy.

Nie o to tutaj chodzi, po prostu większość osób sobie uświadomiła jak kruche podwaliny ma SEO do stałego zarobkowania. Nawet będąc ekspertem nie jesteś w stanie zapobiec kaprysom wyszukiwarki. Bo jak się zachce to zamiast top 10 na pierwszej stronie będą same adwordsy i po zawodach.

--------------Dno jest wtedy,kiedy nie ma juz nawet mułu.--------------------

Turystyka na sprzedaż , Podróże małe i duże, Egipt, Turcja, Tunezja, Chorwacja...

Poszukuję zatrudnienia.

Będzie bez linka a co :D

poezjapozycjonowania(kropka)blogspot(kropka)com

NEW!!! - Blask Serpów (Prolog) W przygotowaniu: Chapter 1 - Blask Serpów

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

człowiek stworzył, człowiek obejdzie... Jak świat światem zawsze tak było i będzie. Zacisnąć zwieracze i poczekać. Na szybkiego to można muchy łapać.

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

Przecież Google od zawsze mówił, że nas na swoim podwórku nie toleruje i nie chce...

Kolejna rzecz, której nie rozumiem, to głosy, że google uderza w małych przedsiębiorców - guzik prawda! tak, jak było 10 wyników w serpach, tak jest dalej. To, że sobie wynajdziemy jakąś dziwną stronę w top 7 na frazę nie generującą konwersji, jak deser czy pies, nie oznacza, że jakakolwiek firma padnie.

Pingwin wymierzony jest jedynie w dotychczasowy sposób linkowania. Po prostu opracujemy nowe, bardziej wyrafinowane sposoby manipulowania (trzeba to nazwać po imieniu) algorytmem.

Wiele się nie zmieni. Przestańcie się żalić, bo ciężko się to czyta.

Szukacie stabilności w życiu zawodowym lub nie chce się Wam robić testów? zmieńcie branżę!

Proponuję przez długi weekend majowy bojkot skuteczności adwordsów wśród społeczności SEO. Klikamy w reklamy w wyszukiwarce bez kupowania czegokolwiek na stronie. Wystawcy reklam po wejściach bez konwersji zrezygnuje zapewne z adwords wątpiąc w skuteczność. Nas jest kupa i razem możemy zdziałać sporo.

Podjudzanie do przestępstwa. Czyli też przestępstwo. Mnie to ni ziębi ni grzeje, to tylko koleżeńska uwaga.

Czy to przestępstwo czy nie to można się spierać, ale jest to intencjonalne klikanie w reklamy, za które reklamodawca płaci od kliknięcia, a więc narażanie go świadomie na straty...

No genialny pomysł - klikajmy w reklamy! O tak! Niech reklamodawcy tracą na tym dodatkowo, a G niech zarobi jeszcze więcej! Brawo bystrzaku! :)

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

he he na piątej pozycji mega SPAM, trzeba to zgłosić....

Tego jeszcze nie było:D

Jedna z moich stron dostała filtr na kluczową frazę. Prawdopodobnie jest to efektem zbyt dużej ilości linków z tym samym anchorem. Nałożenie filtra miało miejsce ok 1 tydzień temu (2 dni po wstawieniu linków). 2 strony linkujące do serwisu z filtrem, które były w top3 po aktualizacji algorytmu google spadły mocna na kluczowe słowa. Zależy mi na przywróceniu pozycji na stronach z których pochodzą linki. Ktoś pisał w tym wątku, że google obniża teraz pozycję stron, które linkują do witryn z filtrem. Sytuację komplikuje to, że zbiegło się to ze zmianami w google. W związku z tym mam pytanie, czy lepiej usunąć linki (pochodzą głównie z 2 tematycznych serwisów, w które włożyłem bardzo dużo pracy) aby te 2 strony zyskały na sile i przynajmniej częściowo wróciły na dawne pozycje?

Dawanie w tej chwili jakich kolwiek porad to jak wróżenie z fusów. Google dlej miesza i im dłużej to analizuje to to bardziej jest to bez jakiejś logiki i sensu.

Dla przykładu:

domena pozycjonowana na bardzo konkurencyjne frazy przed pingwinem top 3-8 po pingwinie oczywiście w kosmosie

moje zabiegi: 301 na nową domene i 100 linków na interesujące mnie frazy do nowej domeny na strona z pr minumum 2, powrót do topa po trzech dniach na nowej domenie.

301 nigdy tak szybko przynajmniej u mnie nie działało. Zobaczymy na jak długo

Jest za wcześnie na wyciąganie jakichkolwiek sensownych wniosków, zwłaszcza że pozycje na wielu stronach skaczą w dalszym ciągu dość chaotycznie. Pingwin jeszcze nie skończył pingwinić...

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności