Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
https://www.google.pl/search?hl=pl&q=banki

nr. 3 www.gry.jeja.pl/47,pryskajace-banki.html

tu przynajmniej ktoś, kto szuka może się zrelaksować :) , za to na (bardzo) TWARDĄ frazę kredytową na 6 pozycji jest zaplecze ze śmiesznymi linkami w stopce i artach.....

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

heheheh - "Pryskające bańki" - to widać jakiś nowa oferta na rynku bankowym. Chyba poszły do góry strony ze słowem kluczowym w domenie, jak widać nawet te nie pasujące, ja widzę też nieprzedłużone, zaparkowane domeny ze słowem kluczowym w nazwie. Także coś w tym jest.

Kolejny kwiatek wyrósł posadzony przez szalonego pingwina na jedną z interesujących mnie fraz - 6 pozycja content na strone: "słowo kluczowe, słowa kluczowego, słów kluczowych, słowa kluczowe, słowo kluczowe, słowu kluczowemu itd..." aż się zdziwiłem, że ludzie jeszcze takie błędy popełniają, efekt niewiedzy, ale to chyba odwrotnie miał działać ten pingwin, rzeczywiście jest szalony :)

Kiedyś to jakoś im lepiej szło z tym updatami rzeczywiście wycinali prawdziwy spam, teraz chcą wycinać to co nowe i stare przeoczone i rozszerzyli znacznie reguły i kryteria w algo i takie są efekty. Teraz będzie tak, że co update będą obrywać przypadkowe wartościowe strony również, a przypadkowe spamy będą wypływać. Także trzeba się przyzwyczaić.

Ktoś tu wczoraj pisał o tym żeby zgodnie z zaleceniami wbmasterów pisać poezję na temat branży więc temat podchwyciłem i dla beki postawiłem to :) White Hat ;):D

poezjapozycjonowania(kropka)blogspot(kropka)com

:D:D

--------------Dno jest wtedy,kiedy nie ma juz nawet mułu.--------------------

Turystyka na sprzedaż , Podróże małe i duże, Egipt, Turcja, Tunezja, Chorwacja...

Poszukuję zatrudnienia.

Będzie bez linka a co :D

NEW!!! - Blask Serpów (Prolog) W przygotowaniu: Chapter 1 - Blask Serpów

Witam,

Na wstępnie powiem, że nie jestem profesjonalistą i nie znam tych wszystkich Waszych pozycjonerskich skrótów, których używacie tutaj na forum. Udało mi się wypozycjonować kilkanaście fraz na top 5, niektóre nawet na top 1. Uważam to za sukces, gdyż nie mam w tym dużego doświadczenia. Po pingwinku większość poleciała o -10 do -50.

Może nie odkryłem ameryki a Wy już to wiecie, jednak chciałbym napisać co się stało moim zdaniem i co zaobserwowałem w mojej branży.

Moim zdaniem google wrzuciło w top 10 strony informacyjne takie jak wykipedia itd.( na wiele fraz nigdy tego nie było, a tu nagle się pojawiły). Zauważyłem również w top więcej zdjęć i filmików z YT.

Wydaje mi się, że google chcąc zarobić na Adwordsach wywaliło z topów sklepy i firmy, a wskoczyły strony informacyjne. To by się zgadzało z frazami które poszły mi w dół. Miałem z 20 popularnych produktów w top 5, a teraz poleciały po -30. Na ich miejsce wskoczyły strony typowo informacyjne.

Logicznie myśląc jest to google na rękę, zwykły użytkownik szukający wiedzy znajdzie w top 10 strony informacyjne. Jeśli będzie chciał znaleźć produkt to na pewno też mu się uda bo firmy zainwestują w adwords.

Podsumowując użytkownik będzie miał informację z naturalnych wyników wyszukiwania, sklepy i usługi z adwordsa. Dla google to najlepsze rozwiązanie bo będą mieli duzoooo kasy z adwordsów. Sklep zapłaci żeby być widocznym bo chce sprzedawać, a strony informacyjne za adwordsy nie zapłacą.

Nie wiem jak to się przekłada na skrypty i algorytmy bo się na tym nie znam, podejrzewam jednak, że oni już to dobrze wymyślili żeby zarobić.

Smutne ale wydaje mi się prawdziwe.

Co o tym myślicie?

Pozdrawiam!

a zauważył ktoś może u siebie zmiany jeśli chodzi o pozycjonowanie na długi ogon? bo mi jeden sklep dosłownie wycięło z wyników - spadki fraz z pierwszej i drugiej strony wyników na 70+ i nicość. bardzo źle to widzę...

do tej pory sądziłem, że co jak co, ale długi ogon najtrudniej dla G wyłapać/ukarać ze względu na różnorodne frazy do różnych miejsc na stronie, a tu proszę

a zauważył ktoś może u siebie zmiany jeśli chodzi o pozycjonowanie na długi ogon? bo mi jeden sklep dosłownie wycięło z wyników - spadki fraz z pierwszej i drugiej strony wyników na 70+ i nicość. bardzo źle to widzę...

do tej pory sądziłem, że co jak co, ale długi ogon najtrudniej dla G wyłapać/ukarać ze względu na różnorodne frazy do różnych miejsc na stronie, a tu proszę

Też miałem spadki 2 dni temu na długim ogonie, a dzisiaj z rana w statystykach mi wszystko wróciło na pozycje wyższe niż poprzednio. Także nie wiem. Ogółem Chaos.

--------------Dno jest wtedy,kiedy nie ma juz nawet mułu.--------------------

Turystyka na sprzedaż , Podróże małe i duże, Egipt, Turcja, Tunezja, Chorwacja...

Poszukuję zatrudnienia.

Będzie bez linka a co :D

NEW!!! - Blask Serpów (Prolog) W przygotowaniu: Chapter 1 - Blask Serpów

Co o tym myślicie?

Brzmi logicznie :) sklepy w dół, by płaciły za AdWordsy. Strony informacyjne w górę, by użytkownicy byli zadowoleni w wyników wyszukiwania (swoją drogą na stronach infomacyjnych często jest AdSense, więc i tak G ma kaskę).

Są osoby, które mogą to jakoś potwierdzić? Tzn. pozycjonują zarówno strony informacyjne, jak i sklepy. Ja już dużo nie pozycjonuję: trochę branży medycznej (usługi telemedyczne), jeden salon fryzjerski na frazy lokalne, no i jakieś własne blogo-poradnikowe strony -> nigdzie nie mam spadków. Sklepów aktualnie nie obrabiam, a z tego co czytam, to chyba głównie one lecą w dół.

NoteFighter.net - gra uczaca czytania nut

Też miałem spadki 2 dni temu na długim ogonie, a dzisiaj z rana w statystykach mi wszystko wróciło na pozycje wyższe niż poprzednio. Także nie wiem. Ogółem Chaos.

dzięki za info

między 15 a 18-stym kwietnia miałem sytuację, że jedna strona (firmowa, pozycjonowana na kilka fraz) zniknęła na 2 dni totalnie z wyników a później jakby nigdy nic wróciła w to samo miejsce. z tym sklepem to już jednak 5 dni i tak się zastanawiam czy jest sens czekać aż wróci, czy powiedzieć Klientowi żeby zaczął AdWords'y kupować ...

byłoby dobrze, gdyby ktoś jeszcze napisał, czy miał/ma taką sytuację i jak się to rozwija...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności