Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

ciach...

To dlatego napisałem, że adwords nigdy nie zastąpi wyników organicznych w Google. Jak ludzie przestaną znajdować czego szukają, to przestaną korzystać z tej szukajki. Bo przecież ludzie nie wchodzą tam dla reklam, a po to by dotrzeć do stron jakie ich w danym momencie interesują. Czy wy na prawdę myślicie, że tak wielka korporacja jak Google ze sztabem najwyższej klasy dobrze opłacanych specjalistów od marketingu posunęła by się do tak wątpliwego sposobu na zwiększenie swoich zysków jak zmuszenie ludzi do korzystania z ich reklam ? Do tego jeszcze w czasie kiedy obserwuje się coraz większy odpływ internautów od wyszukiwarek, na rzecz portali społecznościowych typu FB ? Ten trend jak już także wspominałem będzie się tylko powiększał, a Google ze swoim G+ nie radzi sobie najlepiej.

Muszę się z Tobą trochę tu nie zgodzić ;) Kasa przysłania wszelkie moralne wartości a w biznesie nie ma miejsca na skrupuły. W każdym razie jak google nie posprząta tego burdelu co zrobiło to może być ostatnia prosta dla tej firmy. Gdyż nawet portale technologiczne piszą o aktualizacji tego algorytmu i skutkach :P

Tu nie chodzi o moralne wartości tylko czysty biznes. Tak jak napisałem wcześniej, gdyby Google zrobiło manewr typu "psujemy serpy-zwiekszamy dochód z reklam", efekt byłby krótkotrwały a w rezltacie spowodowałby odwrót do innych wyszukiwarek. Przecież Google w ogóle ma tą pozycję jaką ma ze względu na jakość wyników i dzięki nim mogli wprowadzić Adwordsy.

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Wygląda na to, że formularza działa ;) - https://blog.shpyo.net/326/aktualizacja-str...-do-google.html - Kaspar powiedział kilka słów (dosłownie - via twitter) na temat formularza.

Bardzo możliwe, że 'to' działa tak szybko, ale raczej mało prawdopodobne. :P Takie skoki są same z siebie przecież teraz.

Gdybyś dał znać czy w kolejnych testach też masz tak 'pozytywne' rezultaty powtarzalne, to było by fajnie.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Witam,

Moja strona https://forum-zarabianie.pl po 14 kwietnia spadła z pozycji 5 na pozycję 56 na frazę "forum o zarabianiu w internecie". Pozycjonowałem ją sam: dodawałem linki na forach reklamowych,w podpisach na forach, kilkoma linkami się wymieniłem i tyle. Czemu moja strona została uznana za SPAM?

Powywalaj te linki ze stopki na forum i pamiętajcie linkujcie do serwisów i innym ip serwera bo być może to jest tez tak że jak mamy ten sam ip lub podobną końcówkę adresu ip co strona na której umieszcza się lina to google moze brać to za nienaturalnie zdobyte linki.

Linków "zarabianie przez internet" i "Karpacz Noclegi" nie mogę wywalić, bo są opłacone, a reszty za chwilę nie będzie. Co jeszcze powinienem zrobić?

Chciałbyś zarabiać w internecie? Zajrzyj na forum o zarabianiu w internecie!

Ciekawi mnie jak chcą ulepszyć algorytm, który zrobił taki syf. Ciekawe też czy się przyznają do błędu. Na pewno będzie że ulepszam i ulepszamy ulepszeniami, a kolejne updaty wychodzą coraz ciekawiej, co ich również powinno martwić.

Linków "zarabianie przez internet" i "Karpacz Noclegi" nie mogę wywalić, bo są opłacone, a reszty za chwilę nie będzie. Co jeszcze powinienem zrobić?

Proponuję dział dla początkujących albo filtry/bany - handel linkami to jeden z grzechów głównych w Google, a Ty jeszcze o tym piszesz publicznie, co świadczy o tym, że chyba nie miałeś tego świadomości... Przy okazji nawiąże do tego, że co niektórzy twierdzą, że wytyczne są powszechnie znane... a na prawdę tylko eksperci je znają w miarę dobrze.

Syf czy nie syf ja na jednym z serwisów swoich obserwuję dziwna sytuację chodź narazie nie mam co nażekać bo jak widać co jest w poprzednich dniach przed 24 kwietnia to była masakra a teraz jest coraz lepiej na interesujące mnie frazy.

Zobaczcie porównajcie nie jest tak źle w przypadku tego jednego mojego serwisu

07191359389110183565.jpg

Powywalaj te linki ze stopki na forum i pamiętajcie linkujcie do serwisów i innym ip serwera bo być może to jest tez tak że jak mamy ten sam ip lub podobną końcówkę adresu ip co strona na której umieszcza się lina to google moze brać to za nienaturalnie zdobyte linki.

ty już lepiej nie zajmuj się seo.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Przecież Google w ogóle ma tą pozycję jaką ma ze względu na jakość wyników i dzięki nim mogli wprowadzić Adwordsy.

Google ma taką pozycję dzięki SEO ;) To my przez lata ustawialiśmy im wyniki tak, że dawały dobre rezultaty(dzięki linkowaniu na odpowiednie anchory i opisy stron i odpowiedniemu opisywaniu zawartości stron). Teraz google pokazało jakie wyniki zwraca bez Naszej pomocy. Branża SEO i użytkownicy zbudowali renomę i trafność wyników wyszukiwarki. Sama z siebie zwraca wyniki jakie każdy widzi teraz :P

--------------Dno jest wtedy,kiedy nie ma juz nawet mułu.--------------------

Turystyka na sprzedaż , Podróże małe i duże, Egipt, Turcja, Tunezja, Chorwacja...

Poszukuję zatrudnienia.

Będzie bez linka a co :D

poezjapozycjonowania(kropka)blogspot(kropka)com

NEW!!! - Blask Serpów (Prolog) W przygotowaniu: Chapter 1 - Blask Serpów

Popraw błędy w kodzie. Tak już na pierwszy strzał widzę, że coś jest nie tak z tym modułem od fb pod ff. Po otwarciu forum, jakby spowalniał jego ładowanie i po najechaniu na niego kursorem myszy skacze w lewo i prawo (taki efekt jakby się częściowo zamykał, otwierał, zamykał, otwierał.)

Ktoś Ci tu doradzał odnośnie twojego forum, chyba zgred, że for się nie optymalizuje. Nie zgodzę się z tym bo forum to taka sama strona jak każda inna. Jednak ze względu na swoją specyficzną budowę i ilość treści, może się fajnie pozycjonować na tzw. długi ogon. Jednak, aby było to możliwe, to prawidłowa optymalizacja forum jest podstawą. różne seo wtyczki do forum nie do końca rozwiązują tu problem jego optymalizacji. Należy tez zaznaczyć, że nadmierna ich ilość na forum może spowodować poważny spadek jego wydajności i wzrost obciążeń serwera na jakim stoi. Mogą one także zawierać jakiś złośliwy kod.

Jak powinna wyglądać optymalizacja strony, aby zaczął się pozycjonować długi ogon? Jest trochę na ten temat w sieci więc nie powinieneś mieć problemów ze znalezieniem takich informacji. Także jest sporo płatnych kursów na ten temat, które także warto zdobyć, aby rozbudować swoją podstawową wiedzę i ją pogłębiać. Kolejny element, to zdobywanie odpowiednich linków, ale o tym jakie i skąd takie linki można zdobyć, to już znajdziesz na PiO, aby starczyło ci tylko czasu na przeczytanie tych wszystkich wiadomości i wyciągnięcie z nich odpowiednich wniosków.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

A co może nie prawdę powiedziałem? Za sprzedaż i kupno linków można polecieć daleko w otchłań a nawet zaliczyć bana. Ip serwerów tez mają znaczenie linkowanie do serwisów o tym samym ip może być wzięte za nienaturalne linkowanie po to kupuje się dodatkowe adresy ip żeby google nie nałożyło kary, mniej więcej tak jest. I temu najpierw przed wymianą linkami radze sprawdzać adres ip serwera na którym jest postawiona witryna. Często zdarza się tak że dwie witryny są postawione u tej samej firmy hostingowej i adresy ip są identyczne dla obu witryn.

pr1.jpg

Podzielę się swoimi spostrzeżeniami jak widać na fotce powyżej mam około 14 stron które się mniej więcej tak utrzymują w pozycjach i myślę, że nie warto się tym specjalnie przejmować. Wręcz czytając posty dochodzę do wnioski, że powinienem być zadowolony. Te strony były robione wszystkim co nie jest dozwolone. Stosuję metodę dawaj linki korzystająć ze wszystkich dostępnych narzędzi ale zawsze do tych cełów używaj małej łyżeczki bo jak twierdziła jedna kucharka chochlą się zadławisz

pr2.jpg

Mam dwie strony mocno przez guglarza dotknięte i to już jest zmartwieniem dość sporym jednak myślę, że warto poczekać do przyszłego tygodnia i dopiero wówczas rozważyć ile i czym dowalić aby się to podniosło. Pierwsza strona dotyczy ochrony środowiska widać są tym zainteresowani a druga meble luksusowe i tu doszli do wniosku jak jest kryzys to towar luksusowy w odstawkę.

Życzę miłego wypoczynku i proszę jutro uważać na szturmówki bo ma być silny wiatr.

Co do jakości linków stojących na różnych ip i ich wpływu na pozycję nie będę się wypowiadał bo to akurat nie jest tematem tego pytania, jednak zauważ, że wiele hostingów stoi na 1 ip i właściciele hostowanych tam stron mogą sobie zamieszczać linki do Twojej strony (i zamieszczają, bo akurat w Polsce tych hostingów aż tak wiele nie ma w stosunku do ilości stron), bo akurat uznają ją za ciekawą. Czy Google ma za to karać ? Co jak co ale to przecież linki naturalne, bo prowadzą do Twojej strony bez Twojej ingerencji (nie ty się o nie postarałeś). Jak ze wszystkim uważam, że potrzebny i tu jest zdrowy rozsądek, bo co innego jak do Twojej strony prowadzi 20k linków z jednego ip i domen zarejestrowanych na jedną osobę ;), a co innego jak prowadzi tam 3% linków ze stron o takim samym ip. Pomijam tu też fakt, że w pierwszym przypadku od razu zarobił byś bana, bo pewnie nie zarobiłbyś, a jeśli nawet to nie od razu.

Mowa tu oczywiście o linkach z różnych stron, a nie tych w obrębie jednej domeny, bo szczerze przyznam to o banie na stronę za linki tzw side wide jeszcze nie słyszałem, a przecież pochodzą z jednego i tego samego ip (szkoda aby jeszcze każda podstrona serwisu posiadała odmienne ip) Dobrze jest różnicować ip, szczególnie jak posiadasz bardzo rozbudowane prywatne zaplecze pod pozycjonowaną stronę, a linków z innych źródeł prowadzi do tej pozycjonowanej strony niewiele albo wcale. Jednak nie jest to jakąś stałą regułą aby tak robić. Jak by nie patrzeć i co by na ten temat nie sądzić, to i tak wszystko sprowadza się do tego, aby linkowanie wyglądało jak najbardziej naturalnie i aby algorytmy Googla nie wychwyciły czegoś podejrzanego w tym, i aby nie mogły obniżyć wartości i pozycji takiej strony za spamowanie.

Jeżeli chodzi o seo, to naturalność, wyczucie, zdrowy rozsądek i cierpliwość zawsze będą w cenie. Reszta to już tylko dodatek. Aczkolwiek także bardzo ważny.

A co może nie prawdę powiedziałem? Za sprzedaż i kupno linków można polecieć daleko w otchłań a nawet zaliczyć bana. Ip serwerów tez mają znaczenie linkowanie do serwisów o tym samym ip może być wzięte za nienaturalne linkowanie po to kupuje się dodatkowe adresy ip żeby google nie nałożyło kary, mniej więcej tak jest. I temu najpierw przed wymianą linkami radze sprawdzać adres ip serwera na którym jest postawiona witryna. Często zdarza się tak że dwie witryny są postawione u tej samej firmy hostingowej i adresy ip są identyczne dla obu witryn.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Przecież Google w ogóle ma tą pozycję jaką ma ze względu na jakość wyników i dzięki nim mogli wprowadzić Adwordsy.

Google ma taką pozycję dzięki SEO ;) To my przez lata ustawialiśmy im wyniki tak, że dawały dobre rezultaty(dzięki linkowaniu na odpowiednie anchory i opisy stron i odpowiedniemu opisywaniu zawartości stron). Teraz google pokazało jakie wyniki zwraca bez Naszej pomocy. Branża SEO i użytkownicy zbudowali renomę i trafność wyników wyszukiwarki. Sama z siebie zwraca wyniki jakie każdy widzi teraz :P

Zgadzam się. Przecież w pozycjonowaniu chodzi o to żeby dobre pozycje zajęły strony tematycznie zgodne z wpisywaną frazą, a dodatkowo - z reguły- są to strony zadbane, również pod kątem merytorycznym.

Google nie zawdzięcza swojej pozycji dzięki SEO - pozycjonerom. Najpierw byl Google

Fakt, tylko, że wtedy była sieć "nieco" mniejsza, a teraz już pomiając cały spam, to jest jeszcze cała masa stron bez wartości, tworzonych przez początkujących webmasterów po to żeby się html nauczyć i takich serwisów, których nikt nie pilnuje od dawna, nie dba o nie, każdy dzieciak gdzieś tam coś poskrobie w sieci. No a spam jak spam, kto go tworzy pozycjonerzy, czy spamerzy - czy to już uznano za to samo. Jeszcze trzeba wziąć pod uwagę, że wilcza część spamu wcale nie jest tworzona pod Google, tylko pod że tak to nazwę "budowanie wizerunku w sieci".

Czy osoby zarabiające krocie na pozycjonowaniu nagle zostając z niczym nawet się nie zbuntują?

Osoby zarabiające krocie na pozycjonowaniu nie zostają z niczym.

Zostają z niczym właściciele firm "w pokoju obok kuchni". :P

PS. Podoba mi się to określenie. ;)

Od kiedy wynajęcie klitki 2x2 na 5 piętrze w biurowcu czyni kogoś lepszym przedsiębiorcą? Sam prowadzę firmę w domu i wielu z was może jedynie pomarzyć o moim obrocie. Jestem spoza branży SEO, ale u mnie konkurencja jest wielokrotnie większa.

Niektórzy tak się napinają jak by osiągali co najmniej milionowe miesięczne obroty, zabawne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności