Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

Moje dzieci grają codziennie w Monopoly ... chętnie odstąpię milionowe obroty ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Czy osoby zarabiające krocie na pozycjonowaniu nagle zostając z niczym nawet się nie zbuntują?

Osoby zarabiające krocie na pozycjonowaniu nie zostają z niczym.

Zostają z niczym właściciele firm "w pokoju obok kuchni". :P

PS. Podoba mi się to określenie. ;)

Od kiedy wynajęcie klitki 2x2 na 5 piętrze w biurowcu czyni kogoś lepszym przedsiębiorcą? Sam prowadzę firmę w domu i wielu z was może jedynie pomarzyć o moim obrocie. Jestem spoza branży SEO, ale u mnie konkurencja jest wielokrotnie większa.

Niektórzy tak się napinają jak by osiągali co najmniej milionowe miesięczne obroty, zabawne.

Popieram, zatrudniam klikanascie osob na stale, prowadze firme z roznych miejsc w europie (aktualnie na wakacjach w pl) i nie mam malych zarobkow. Dla mnie jako pracodawcy liczy sie umiejetnosc tego czego wymagam a nie tego czy masz biuro w jakims zadupiu czy robisz swoją pracę w pokoju obok kibla.

ZegarkiNaPrezent nie bylo by cie stac nawet na porade od mojego zespolu a wiekszosc z nich pracuje w domu i ma wyzsze wyksztalcenie.

(branza zwiazana z reklamą/promocją marki)

Fakt, tylko, że wtedy była sieć "nieco" mniejsza, a teraz już pomiając cały spam, to jest jeszcze cała masa stron bez wartości, tworzonych przez początkujących webmasterów po to żeby się html nauczyć i takich serwisów, których nikt nie pilnuje od dawna, nie dba o nie, każdy dzieciak gdzieś tam coś poskrobie w sieci. No a spam jak spam, kto go tworzy pozycjonerzy, czy spamerzy - czy to już uznano za to samo. Jeszcze trzeba wziąć pod uwagę, że wilcza część spamu wcale nie jest tworzona pod Google, tylko pod że tak to nazwę "budowanie wizerunku w sieci".

Te strony dzieciaków zwykle nie są linkowane więc nie są zagrożeniem dla jakości wyników. Porządne, często hobbystyczne strony fachowców, specjalistów, pasjonatów zwykle mają jakieś naturalne linki. Pozycjonowanie jednak różnych stron handlarzy oraz uczestnikow programów partnerskich, na których to stronach (nie oszukujmy się) nic oryginalnego nie ma (choć może unikalnego owszem, wiemy w jakim rozumieniu...) powoduje, że wartościowsze strony są przez nie wyprzedzane w wynikach.

Myślę więc, że moglibyście sobie odpuścić trochę z tym bałwochwalczym pisaniem o Waszej przydatności dla jakości wyników w serpach...

A mój kot niedługo będzie miał 25 lat .. Tylko co on ma wspólnego z pingwinem ?? ;)

PS

nie napinajcie sie tak bo nie dożyjecie wieku mojego kota :P

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Od kiedy wynajęcie klitki 2x2 na 5 piętrze w biurowcu czyni kogoś lepszym przedsiębiorcą? Sam prowadzę firmę w domu i wielu z was może jedynie pomarzyć o moim obrocie. Jestem spoza branży SEO, ale u mnie konkurencja jest wielokrotnie większa.

Niektórzy tak się napinają jak by osiągali co najmniej milionowe miesięczne obroty, zabawne.

Mój syn też prowadzi biznes w domu, o jego obrocie marzę co noc.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

ponad 1000 postów w tym temacie i zero konkretów, biadolenie, gadanie o niczym, firma w pokoju, bloku, wieżowcu ..itd.itp. Jaki to ma sens?

dam sobie rękę uciąć, że Ci co poważnie zajmują się SEO, to w ogóle się tu nie udzielają, bo są najzwyczajniej zapracowani, a jak widzą setki postów o niczym, to tylko ich to uświadamia, że robią dobrze, nie zaglądając tu prawie wcale.

Pozycjonowanie jednak różnych stron handlarzy oraz uczestnikow programów partnerskich, na których to stronach (nie oszukujmy się) nic oryginalnego nie ma (choć może unikalnego owszem, wiemy w jakim rozumieniu...) powoduje, że wartościowsze strony są przez nie wyprzedzane w wynikach.

No cóż, pewnie wiele takich znajdzie się przykładów. Powiedzmy jednak że jak ktoś wpisuje "kredyt gotówkowy" to uważasz że szuka oferty jakiegoś banku czy strony gdzie znajdzie informacje, narzędzia do porównania kredytów itd. itp. ?

Wyobraź sobie odwrotną sytuację, ktoś wpisuje 'windykacja" i trafia na Twoją stronę, z mojej perspektywy totalnie nieużyteczną.

Nikt nie jest w stanie określić czego szuka człowiek wpisujący kredyt, pożyczka, motoryzacja, nieruchomości i tysiące innych.

Myślę więc, że moglibyście sobie odpuścić trochę z tym bałwochwalczym pisaniem o Waszej przydatności dla jakości wyników w serpach...

Przy słabszych frazach może, przy dobrych, są dobre wyniki bo one kosztują.

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

Przy słabszych frazach może, przy dobrych, są dobre wyniki bo one kosztują.

Czy fraza : 'kredyty' należy do słabszych ? Przeanalizuj całe top10 tak rzetelnie i wypowiadaj się o tym jak te wyniki są dobre.... No chyba, że jestem przewrażliwiony i sam nie wiem czego oczekiwać od takiego zapytania.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

No cóż, pewnie wiele takich znajdzie się przykładów. Powiedzmy jednak że jak ktoś wpisuje "kredyt gotówkowy" to uważasz że szuka oferty jakiegoś banku czy strony gdzie znajdzie informacje, narzędzia do porównania kredytów itd. itp. ?

Wyobraź sobie odwrotną sytuację, ktoś wpisuje 'windykacja" i trafia na Twoją stronę, z mojej perspektywy totalnie nieużyteczną.

Nikt nie jest w stanie określić czego szuka człowiek wpisujący kredyt, pożyczka, motoryzacja, nieruchomości i tysiące innych.

Jak mu nie będzie pasował wynik, to niech wpisze "oferty kredytów gotówkowych" a jak nie będzie pasowała moja strona bo szuka firmy windykacyjnej, to pewnie wpisze "firma windykacyjna". Nawiasem mówiąc, mój blog na hasło "windykacja" jest dopiero chyba na piątej stronie wyników i nie zabiegam o to, aby był wyżej. Mam wejścia na długi, niepozycjonowany ogon z poszczególnych wpisów.

Panowie, jeżeli już mówimy o kredytach, to prawdziwy user wpisuje teraz: "tani kredyt gotówkowy gdzie", konwesrsja na dwu czlonowe frazy jest coraz mniejsza, na jednowyrozowe ma charakter prestiżowy. Ludziki są coraz bardziej świadome i coraz lepiej potrafią korzystać z szukajki :D

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

mario1973, w tej chwili jest bałagan

abstynent, ludzie są zbyt leniwi, najpierw wpisują jedną słowo, jak nie znajdą wpisują dalej, przynajmniej mi siętak wydaje

Twoja strona to jako przykład była, nic osobistego.

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

Panowie, jeżeli już mówimy o kredytach, to prawdziwy user wpisuje teraz: "tani kredyt gotówkowy gdzie", konwesrsja na dwu czlonowe frazy jest coraz mniejsza, na jednowyrozowe ma charakter prestiżowy. Ludziki są coraz bardziej świadome i coraz lepiej potrafią korzystać z szukajki :D

Zgadza się. Kombinacji wpisywanych jest bardzo wiele. Zamiast więc walczyć o pozycje na tzw. ciężkie frazy, kiedy to aktualizacja algorytmu może zniweczyć wysiłki, warto skupiać się na tworzeniu stron z wieloma wpisami a przynajmniej z bogatą treścią.

abstynent, ludzie są zbyt leniwi, najpierw wpisują jedną słowo, jak nie znajdą wpisują dalej, przynajmniej mi siętak wydaje

Twoja strona to jako przykład była, nic osobistego.

Są i leniwi i nie leniwi. I są przede wszystkim i tacy którzy wpisują precyzyjniejsze zapytania. I kto ma długi ogon (wiele treści, wiele podstron) ten wygrywa.

warto skupiać się na tworzeniu stron z wieloma wpisami a przynajmniej z bogatą treścią.

Bez urazy ale to przepis na harleqiny i telenowele gdzie zejście ze schodów trwa 4 odcinki ... Od kiedy to ilość świadczy o jakości ?

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności