Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Wyobraźcie sobie sytuację, kiedy pozycjonowanie sklepu w Google staje się niemożliwe i żeby handlować trzeba płacić AdWords, co dość znacznie podnosi koszty.

Co robi sprzedawca (przynajmniej ja tak bym zrobił)? Stawia dwa identyczne sklepy - jeden dla Google, w ktorym ceny są wyższe ponieważ AdWords podbija mu koszty i musi się jakoś odkuć oraz stawia drugi sklep, do którego dostęp mają wszycy inni poza Google i w którym ceny są niższe, ponieważ koszt AdWords nie pomniejsza zysku.

Gdyby taka praktyka stała się powszechniejsza, to internauci momentalnie podłapaliby, że jeśli chcą kupić taniej, to muszą szukać w Bingu lub innych wyszukiwarkach a to byłby już początek nowego rozkładu sił na krajowym rynku. Nie wydaje mi się, żeby Google do tego dążyło.

A wiesz, że to jest nawet dość ciekawa koncepcja? :D Jeśli obecny bałagan będzie się mocno przedłużał, to część ludzi niezadowolonych z wyników w naturalny sposób bedzie szukać alternatywy...

No niestety - wydaje mi się, że samo niezadowolenie z wyników nie wystarczy do zmiany przyzwyczajeń. Ludzie muszą mieć w tym wymierne korzyści, takie jak na przykład zakup po niższej cenie, o którym wspomniałem wcześniej. Na co dzień zwykły Kowalski ma gdzieś wyniki - najwyżej kliknie w AdWords'a i w końcu znajdzie to, czego szuka :D

Moje serpy poniżej: 1 kolumna z 20.04.2012 2 kolumna z 25.04.2012 3 kolumna pozycje z dzisiaj z rana

20620303.png

19854585.png

--------------Dno jest wtedy,kiedy nie ma juz nawet mułu.--------------------

Turystyka na sprzedaż , Podróże małe i duże, Egipt, Turcja, Tunezja, Chorwacja...

Poszukuję zatrudnienia.

Będzie bez linka a co :D

poezjapozycjonowania(kropka)blogspot(kropka)com

NEW!!! - Blask Serpów (Prolog) W przygotowaniu: Chapter 1 - Blask Serpów

Kompletnie nic od 20 nie robiłem, 20 poszły ostatnie linki do SEO-ków. A potem spokój.

--------------Dno jest wtedy,kiedy nie ma juz nawet mułu.--------------------

Turystyka na sprzedaż , Podróże małe i duże, Egipt, Turcja, Tunezja, Chorwacja...

Poszukuję zatrudnienia.

Będzie bez linka a co :D

poezjapozycjonowania(kropka)blogspot(kropka)com

NEW!!! - Blask Serpów (Prolog) W przygotowaniu: Chapter 1 - Blask Serpów

a ja nie radze pisać na ten ich formularzyk. wyslałem w tamtym tygodniu swoj sklep, a dziś łomot jeszcze wieksze spadki na te frazy które się cudem uchowały.

sklep jak sklep, mały, niszowy, opisy przyznaję ze strony producenta, linkowany preclami i katalogami. siedział ładnie w topach przed kwietniem. 1100 zrealizowanych zamówień przez ponad rok, sami zadowoleni klienci, ani jedna opinia posprzedażowa poniżej 4/5 .. ale co tam - google wie lepiej. sklepu obecnie nie da się znaleźć przez google.

se la vi ;D

... ale co tam - google wie lepiej. sklepu obecnie nie da się znaleźć przez google.

se la vi ;D

Normal Google zawsze wiele lepiej, a jak użytkownik twierdzi, że szukał czegoś innego niż Google mu zapodało to użytkownik się myli :) Google nawet wie lepiej jaki jest kod pocztowy i adres twojego domu niż Ty i samo poprawi na taki jaki "uważa", jak twierdzisz inaczej to się mylisz... Im więcej mieszają tym więcej bugów błędów errorów i zonków...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności