Skocz do zawartości

Google robi porządki?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

Cierpliwość jest cnotą :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zakręcony o tym właśnie piszę. Spadki były, są i będą. Te są tylko jakieś bardziej znaczące.

Każdy powinien siąść w zaciszu swojej przeglądarki i analizować to jak linkował. Wtedy będzie mógł określić możliwe przyczyny spadku i w co został wycelowany atak.

Bo to, że w SPAM to wiemy od dawna :E

Wspólny mianownik to chyba tylko taki, że pospadały mi strony starsze i o ugruntowanej pozycji w top3. Nowe strony, które wskoczyły w topa w przeciągu ostatniego miesiąca stoją w miejscu.

Poleciały mi też strony, które wskoczył w topa samą optymalizacją i kilkoma linkami dosłownie i przy których nie robiłem nic od dobrych kilku miesiącu. Gdzie tu logika?

No i jeden taki syf mi wskoczył w top9, że aż mi się śmiać chce. Dookoła mnie nawet wartościowe, eleganckie strony i pośród niech mój wypierdek, który robiłem półtorej godziny i linkowałem samym xrumerem i SWLem. Śmiech na sali :) Poniżej też wiele lepszych stron

Poleciały mi też strony, które wskoczył w topa samą optymalizacją i kilkoma linkami dosłownie i przy których nie robiłem nic od dobrych kilku miesiącu. Gdzie tu logika?

Mam dokładnie taki sam przypadek z 2 stronami, które poleciały. Linkowane w ostatnim czasie były naprawdę delikatnie.

Uroczystości rodzinne

Pięknie wykonane Zaproszenia ślubne ręcznie robione w rewelacyjnych cenach

Ja bym poczekał. Mam nadzieję że to się zmieni :) Większego syfu w Google nie widziałem

3 domeny:

1 mało pozycjonowana Seo katalogami (w górę)

2 średnio (w dół o 1 pozycję na wszystkie frazy)

3 mocno pozycjonowana (wcześniej top 1-2, teraz poza top 10)

ponad 5 letnia domena ostatnio nie linkowana na ugruntowanej pozycji poszła DALEKO na wszystkie fraz

| Praca www.s-ki.pl/praca| Ełk www.elk.info.pl jeśli szukasz pracy w Ełku | www.em-meble.suwalki.pl/ - meble Suwałki

To co linkowałem po białemu wyleciało w kosmos, to co po czarnemu trzyma sie w miejscu lub wzrosty, wniosek jest tylko jeden...

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

dobra nowina jest taka, po analizie tego co pojawia się w Top 10 - więcej śmieci jest na dziś, patrzę teraz na nową konkrecję - wiele treści na dane frazy bez wartości. No bo jak nazwać 2 zdania i 5 komentarzy. na pozycji drugiej gdzie jest 500 000 wyników. strony poradnikowe z instrukcjami poleciały.

Jestem dobrej myśli czekamy na korektę

pz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności