Skocz do zawartości

Jak rozpoznać, czy strona dostała filtr? Jak temu zaradzić?

ProOrient

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zajmowałem się pozycjonowaniem strony www.PrzepisyChinskie.pl która wczoraj 25.04.2012 prawdopodobnie dostała filtr od google na wiele fraz/słów kluczowych.

Zanotowałem ogromny spadek pozycji w google od -10 do -50 na wiele słów kluczowych. Poszły w dół nazwy produktów oraz frazy które pozycjonowałem.

Od dłuższego czasu nie była podejmowana aktywność pozycjonowania, nie dodawałem do katalogów czy też presell page. Ostatni raz pozycjonowałem około 3-4 miesiące tumu, dlatego wydaje mi się, że nie jest to filtr za nadmierność linków.

Nie korzystałem z nielegalnych metod pozycjonowania np. umieszczania słów kluczowych na stronie w kolorze tła itd.

Po przeanalizowaniu fraz, które spadły w wyszukiwaniach google zauważyłem, że większość z nich pozycjonowałem właśnie dodając do katalogów oraz presell page.

Na takie frazy jak wok, papier ryżowy, sajgonki, ocet ryżowy, pasta wasabi, pasta curry itd. osiągnąłem pozycje w top 5. Często sprawdzam pozycje, dlatego ich spadek odnotowałem bardzo szybko. Wszystko stało się w jeden dzień, dlatego wykluczam naturalny spadek pozycji i wydaje mi się że został nałożony filtr. Zresztą jest nie możliwe, aby w tak krótkim czasie spadło, aż tyle pozycji.

W jaki sposób mogę sprawdzić czy został nałożony filtr? Jeśli faktycznie został, co mogę zrobić żeby wszystko wróciło do normy? Czytałem inne posty oraz artykuły, jednak zdecydowałem się na napisanie swojego postu, ze względu na to, aby przedstawić moją konkretną sytuację.

Zdaję sobie sprawę, że jest to ciężki temat. Jednak mam nadzieję, że da się coś z tym zrobić. Na przyszły tydzień właściciel planuje z informatykiem przeniesienie domeny na inny serwer. Czy wykonując taką czynność można coś zaradzić? Jeśli wykupi inną domenę można je jakoś połączyć? Jest możliwość, aby nie stracić pozycji, które zostały i uratować te które spadły?

Proszę o wypowiedź osoby która się zna i chciałaby pomóc. Mam nadzieję, że nie namieszałem. Jeśli będą potrzebne dodatkowe informację proszę napisać.

Pozdrawiam i proszę o pomoc.

Ciekawe ile jeszcze takich tematów pojawi się w najbliższych dniach...

Sporo.

--------------------

hosting www

Sprawdź, jak wyglądają nowoczesne drzwi wewnętrzne od stolarza
Profesjonalna i skuteczna reklama zewnętrzna (outdoor) dla firm na terenie Śląska i Małopolski.
Piękne, wysokiej jakości stoły dębowe na zamówienie od profesjonalnego stolarza. Kliknij i sprawdź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności