Skocz do zawartości

Wpływ reklam adwords na pozycję strony w google

Ziom1988

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jaki ma wpływ kampania adwords na pozycję strony w google?

Przed tym jak zacząłem używać adwords moja strona była poza pierwszą 100 (dla danego słowa kluczowego). Po ustawieniu kampani moja strona jest pierwsza dla tego słowa.

Nie jest to przypadek, ponieważ po wyłączaniu kampani strona spada na dawną pozycję a po włączeniu leci do góry.

Czy lepiej jest używać domyślnych stawek za kliknięcia (ustawianych automatycznie) czy samemu ustawić stawki?

A jednak nie, sprawdziłem programem i moja strona wcale nie jest pierwsza, nawet nie jest w pierwszej 20. To czemu u mnie na kompie pokazuje ją na pierwszym miejscu?

W ff i IE strona jest na 1 miejscu. Dziwna sprawa

A może jest na pierwszym miejscu gdy włączysz kampanie bo to link sponsorowany i mylisz go z naturalnym? Pisałeś, że po wyłączeniu kampanii znów tracisz pozycje. Wynik Naturalny nie może się zmieniać przez linki sponsorowane. Chyba to zbyt głupie i oczywiste ale zapytać można :blink:

Napisz na pw o jaka strone i fraze chodzi.

Wyczyść zawartość przeglądarki, ciasteczka, historię, wyloguj się z gmail.com, wyłącz dostosowywanie w oparciu o aktywność związaną z wyszukiwaniem.

Twoje wyniki wyszukiwania mogą zostać dostosowane w oparciu o aktywność związaną z wyszukiwaniem na tym komputerze.

Wyłącz dostosowywanie w oparciu o aktywność związaną z wyszukiwaniem.

Adwords nie wpływa na pozycje strony w google.

Czy biorąc pod uwagę sugestie innych na forum wyczyściliście ciasteczka, wylogowaliście się z gmaila itp.... czy nadal strona znajduje się o wiele wyżej czy też niżej?

Pytam, ponieważ chciałbym wykluczyć Wasz błąd w tej kwestii i sprawdzić czy może nowy algorytm coś namieszał.

Czy biorąc pod uwagę sugestie innych na forum wyczyściliście ciasteczka, wylogowaliście się z gmaila itp.... czy nadal strona znajduje się o wiele wyżej czy też niżej?

Pytam, ponieważ chciałbym wykluczyć Wasz błąd w tej kwestii i sprawdzić czy może nowy algorytm coś namieszał.

Hej, po dokładnym sprawdzeniu widzę że nie ma wpływu reklama adwords na wyniki w google.

Ale... z jakiegoś powodu (tylko w przeglądarce IE) widzę moją stronę na pierszym miescu:) co najlepsze tylko u mnie tak jest. Na każdej innej przeglądarce i innym kompie tego nie ma ;)

cache czyszczone kilkakrotnie i nie jestem zalogowany do gmail.

Heh:) może tak częstko sprawdzam że google pomyślało a niech widzi u siebie na pierwszym:) hehe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności