Skocz do zawartości

Tylko wnioski po dzialaniach google z 25 maja

jarekk

Rekomendowane odpowiedzi

Na nazwę firmy i zarazem domeny strona poleciała w kosmos.

Dobre miejsca mają jej subdomeny i linki do powiedzmy precli, które mają ją w title i description.

Schemat? subdomeny mają znacznie lepsze linkowanie wewnętrzne, więc wiele powtórzeń adresu nazwy w kodzie.

I zdecydowanie lepsze site.

Wniosek? content is a king. (density * site)

Ps. Strona ma 5 podstron także nawet precle w tej chwili ją biją, bynajmniej na nazwę firmy.

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

• Odpowiedzi 97
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dodam swoje 3 grosze, poleciały mi strony ze słowem kluczowym w domenie, dodam że to było dokładne słowa kluczowe, strony leciały z 2 miejsca na 50 i tym podobne, zero spamu unikalne arykuły zdięcia tagi itp, tego pingwina już całkiem powaliło:), Co zauważyłem także na niektóre słowa kluczowe gdzie byłem wysoko z jakąs podstroną to mi wywaliło z czołówki a wysoko weszły w zamian videa z youtuba linkujące właśnie do tych podstron!!!

Miłego weekendu ja właśnie zalewam robaka!!:unsure:

Mi też poleciało dużo z frazą w domenie.

Po prostu strony z fraza w domenie zostaly zdewaluowane na te wlasnie frazy dajac wiecej szans dla tych bez, bo wiadomo ze bylo to od lat wykozystywane w SEO.

Sam mialem kilkanascie 1 czy 2 slow domeny ktore bez linkow byly w topie.Pisze "byly " bo po pingwinie juz nie sa .. Co roku mowila sie ze tak bedzie no i wreszcie wyglada na to ze jest.

Co do spamu w wynikach to wg. wiekszosci, update sie jescze nie skonczyl i dziwne serps to G testuje swoje AI . Oczywiscie to ze ludziom sie swiat wali i traca plynnosc w miedzyczasie G nie wzrusza.

Miejmy nadzieje ze tak szybko jak oni na nas, my bedziemy mogli sie wypiac na ta wyszukiwarke ktoregos dnia..

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

U mnie od dwóch dni, niektóre frazy wracają, jeszcze nie na to co było ale tak jak bym zaczynał widzieć światełko w tunelu.

Myślę że celowo wprowadzili ten algorytm przed mega długim weekendem, żeby jak najmniej uderzone zostały firmy...

Przemysł na urlopie, mam nadzieje że algorytm do 7 maja będzie po myśli.. Pytanie tylko po czyjej myśli? :)

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

potwierdzam osłabienie mocy słów kluczowych w domenie. Dla kilku takich domen odnotowałem spadki. W sumie dobrze, że to zrobili, bo za dużą przewagę mieli właściciele atrakcynych domen - teraz będzie walka bardziej wyrównana :)

Drugie spostrzeżenie: osłabienie mocy z katalogów i precli - choć to akurat może być powodem kar za duplikaty w opisach.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Z tym, że poleciały strony ze słowem kluczowym w domenie się nie zgodzę, mam 6 stron ze słowem kluczowym i żadna z nich nie spadła, poszły nawet w górę. I żeby nie było, nie są to zapleczówki tłuczone czym popadnie :)

U mnie natomiast wygląda to tak, że frazy pozycjonowane wcześniej, za pomocą dobrych precli spadły o kilka pozycji i dziś wszystkie już wróciły. Frazy pozycjonowane dawno ale bardziej automatem spadły poza top100 ( wszystkie, z nich nie były linkowane od min 3 mies, a frazy bardzo proste), średnie frazy linkowane rumakiem poszły daleko również poza 100. Co ciekawe na kilku zapleczach które pozycjonuje publiczna baza publikera, a wyniki były w top20 mam wzrosty często do miejsca nawet 5, a spadków praktycznie wcale.

TrendyMan.pl - moda męska z każdej strony!

CenowyAlert.pl- porównywarka cen nowej generacji!

To ja dorzucę swoje 3 grosze

vpgb.jpg

Zaszaleli - poleciałem jak tylko można było powoli pozycje wracają - średnio 2/3 pozycje do góry każdego dnia ale czekam by sprawdzić co się naprawdę dzieje - zapewne po okołu 15 dniach zobaczę pierwsze wyniki lub w ogóle będzie ich brak.

Wyciągać jakiekolwiek wnioski niestety nie mogę bo nie posiadam tylu danych żeby to zrobić - ale widziałem kilka postów na temat słów kluczowych w metach i powiem szczerze, że te które zawierają odmianę słowa Polski, polska we frazie ( serwer mam w Polsce ) - pozostały na swoich miejscach lub wzrosły pozycje - bardziej dosłowne frazy - poleciały w dół a szczególnie te, które stanowią konkurencję dla firm z innych krajów.

Po 10 maja napiszę może coś się zmieni :)

pozdrawiam wszystkich

zgadzam się. z jedną różnicą. wtedy poleciały nam wszystkim mocno strony (oj mocno dostałem) ale jednak nie było tylu spamu w serpach jak teraz.

Wtedy na temat spamu w wynikach był chyba jeszcze większy lament :)

Dodam jeszcze, że ja linkując w ten sam sposób od kilku lat osiągam bardzo dobre wyniki. Teraz zmiany są nawet na plus ;) Pamiętam, że w październiku 2010 było znacznie gorzej.

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności