Skocz do zawartości

Tylko wnioski po dzialaniach google z 25 maja

jarekk

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 97
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie mam na zadnej stronie Google analytics ( uzywam Piwik ) ani tez stron podpietych pod GWT a i tak kilka polecialo.

Mam www ktora wylecial z 1szej strony w kosmos zaraz po Panda w tamtym roku, wyciagnalem ja spowrotem na 1sza strone w koncu kwietnia i wszystko bylo fajnie do majowego Penguin, znowu kosmos.

Moze to przypadek ale tak jakby filtr dopiero na 1szej stronie zadzialal.

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

Wszystkie strony, których dotknęło to co nazywacie pingwinem miały zainstalowane Google analytics, przypadek ?

Kur... Jedną domenę miałem podpiętą pod Analytics i właśnie tylko ta poleciała. Coś w tym musi być.

U mnie to samo, jedna domena miała Analytics i poleciała, podam jeszcze, że domena ma ponad 6 lat.

To chyba nie ma znaczenia. Mam domenę w analyticsach i wszystko jest bezproblemowo :P

Jeśli zachowacie to w tajemnicy, truskawka będzie wasza.

- nie jestem babą a młodą SINGIELKĄ !!!!!!!!!!!!!!!

To chyba nie ma znaczenia. Mam domenę w analyticsach i wszystko jest bezproblemowo :P

GA nie ma znaczenia. Poleciały te co miały i te co nie miały.

Natomiast zaczynam się przychylać do opinii, że update 27.05 miał duże powiązanie z treścią na stronie. Mam wrażenie że słaba treść lub też DC ma wpływ na te zmiany i spadki (najczęściej wylot długiego ogona).

Strona klienta, brak GA, nieco słaba optymalizacja, słaby html (tabelki), duplicated titles, ale jakoś szło w górę aż do 28.05.

seo.jpg

Spadło 5 z 7 pozycjonowanych fraz. Wstrzymałem się 1 miesiąc z analizą, zacząłem katalogować. Pierwsze efekty już są, ale idzie mozolnie.

o dziś druga testowana fraza poleciała poza top 100.

teraz pytanie czy rzaplecze przeniesie filtr czy nie. jesli tak to żegnaj rotation (chyba spodziewamy się tego od n lat)

spookypld -> bez nerwów, mi 5 dni temu spadło kilka stron/kilkanaście fraz na 2 dni, wróciły dokladnie na to samo miejsce.

Na pewno ma miejsce jakeiś "przetasowanie" bo to widać właśnie po zapleczówkach(słabszych) - odświeżyłem wyniki z godzine temu i już inne pozycje niż były rano(na kilka fraz wzrosty, na kilka spadki).

Może wdrażają Zebre ? ;)

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

a ja od miesiąca mam już spokój od pingwina ;) brak spadków, jedynie wzrosty. Rozwiązanie jest wręcz banalne, ale i tka mało kto sie do niego zastosuje

heh 301 lub zmienić money keyword ;)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności