Skocz do zawartości

OmniSPEED - Nowy Automat Dodający

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Właśnie została wydana nowa wersja OmniSPEED v2.5

- Kompatybilność z nowym panelem licencyjnym

- Dodanie pobierania dodatkowych list bezpośrednio z OS (nie trzeba się już logować do panelu OS)

UWAGA: Wszystkie starsze wersje OmniSPEED automatycznie się wyłączą i nie będą działać (nie są kompatybilne z nowym systemem licencyjnym)

Aktualnie został uruchomiony nowy panel licencyjny (jeszcze nie jest w 100% skończony więc małe niedociągnięcia mogą się pojawiać) - do końca tyg wszystko będzie na cacy dokończone

Adres do panelu:

https://omnipanel.pl/panel/

Dane dostępowe:

login: mail na którego jest licencja

hasło: mail na którego jest licencja

Po zalogowaniu się do panelu proszę w pierwszej kolejności zmienić swoje hasło na nowe (Edytuj dane - menu po lewej stronie)

Osoby które posiadają licencję OmniSPEED nie muszą podmieniać klucza w tej aplikacji gdyż posiadają najnowsze klucze które są kompatybilne z nowym system

Uwaga:

Nowy panel jest powiązany z nowym systemem licencyjnym tak więc wszystkie stare licencje zostały przepisane do nowego konta i nowego klucza licencji licencja.zl

Do klucza z OS zostały przypisane inne licencje które były na starych kontach Omni - nie ma żadnych instalacji (wszystkie zakupione licencje są nie przypisane do domen) - nie dotyczy produktów OmniSPEED / OmniWP / OmniMANAGER (rozpoznawanie po mailu)

Aby wykorzystać klucz z OS do innych aplikacji i podpiąć je tym samym do nowego panelu należy podmienić stary klucz na klucz z OS i przeinstalować oprogramowanie (w większości przypadków wystarczy po prostu odpalić plik install.php i zakończyć na tym etapie instalację)

Jeśli posiadane były 2 konta lub więcej w OmniPanelu (stara wersja) wszystkie konta zostały połączone do 1 klucza i jednego panelu - na koncie takim będzie się znajdowała suma wszystkich zakupionych produktów (np jeśli ktoś posiadał OmniPING na starym koncie i OmniSPEED na nowym koncie to OmniPING został przypisany do licencji OmniSPEED-a jako tej najnowszej)

PS: Przepraszamy za utrudnienia związane z przenoszeniem paneli ale musieliśmy być pewni że żadna licencja nie zaginęła po drodze

Prosimy o jak najszybsze przejście na nowy system licencji i podmianę klucza na nowy gdyż aplikacje będą się wyłączały z powodu braku autoryzacji - stare licencje są sukcesywnie wyłączane

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Witaj kojotek, prosze o przesłanie na PW aktualnej licencji dla mnie i skryptu. Wyskakuje mi non stop błąd: 5000. Wszystko zainstalowalem tak jak piszesz.

Chcialbym już korzystać z narzędzia. Czekam cierpliwie na odp.

Ps. Na pw podsesłałem oczywiście email. Mam ten sam problem z pobraniem licencji co WyczesanySeowiec

U mnie to samo, nie można pobrać nowego pliku.

Poza tym po zalogowaniu do programu, OS wymusił mi aktualizacje i teraz mam:

Warning: mysqli::mysqli() [mysqli.mysqli]: (42000/1203): User … already has more than 'max_user_connections' active connections in …./public_html/install_z.php on line 0

Database error. Check settings.php file or run install

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

Osoby które posiadają licencję OmniSPEED nie muszą podmieniać klucza w tej aplikacji gdyż posiadają najnowsze klucze które są kompatybilne z nowym system

Jako użytkownik OS nie pobierzesz na razie klucza - dopiero je musimy przenieść, tak więc proszę korzystać z własnego pliku licencja.zl pobranego z omni-speed.com/panel (to jest właśnie ten nowy klucz licencji i on nie ulega zmianie)

@Buncol - odczekaj chwilę i spróbuj jeszcze raz (około 5 - 10 min) - wygląda na małą czkawkę MySQL

@Wyczesany - nie możesz pobrać klucza bo dla Ciebie taki klucz nie jest generowany (masz najnowszy z OS)

@Zarobek - odp na pw poszła - licencja była zawieszona za brak opłat, pewnie opłata była jak się panele zaczęły przenosić i Cię nowy panel nie złapał (już aktywne)

@Ja1 - została wyłączona baza InnoDB - ostatnia aktualizacja ta z nocy w teorii powinna zamienić tabelę InnoDB na MyISAM (jeszcze pokombinujemy jak to w "locie" zmienić) - nowe instalacje już nie powinny mieć tego rozwiązania

Wystarczy usunąć z opisu cycuszki i będzie OK - OS nie wspiera adulta

Jeśli Ty to słowo używasz w innym celu to po przedstawieniu go można będzie usunąć z listy słów zakazanych

Dzieki kojotek za odpowiedz :). Natomiast licki nie pobiorę, a tą na której odpalam skrypt dalej pisze : Błąd : 5000.

Przepraszam, za fatygę ale mógłbyś podesłać mi na emaila, to co aktualnie mam wgrać zeby działało ?. Dzięki z góry i z niecierpliwością czekam na testowanie programu :).

@Ja1 - słuszna uwaga - będzie w następnej aktualizacji (dodamy ścisłe dopasowanie że tit to nie jest title jak w twoim przykładzie) - z tego co wiem to w nocy będą prowadzone prace na serwerze żeby wyeliminować problem z bazą InnoDB

@Zarobek - upewni się że używasz właściwego klucza licencji (jeśli masz więcej niż jeden - stare), Twoje konto jest przypisane do klucza (podaję tylko początek) 0DKMas6NTD/B3n..................... i do tego klucza licencja jest 100% aktywna - z tego co widzę brak instalacji. Nie zapomni o tym że musisz instalować najnowszą wersję OS którą można pobrać z panelu

@Szuwar - co do skuteczności się nie wypowiem bo będę stronniczy - co do szybkości zależy od maszyny - na dedyku 3000 dodań na minutę można wyciągnąć - nie wystawiamy f-vat

@Davred - możliwość samodzielnego odblokowywania licencji zawieszonej pojawi się jutro (może dziś) . Aktualnie musisz zasilić swoje konto wymaganą kwotą (jeśli skorzystałeś kiedyś z promocji to pamiętaj że już ta cena promocyjna Ciebie nie będzie dotyczyć) - aktualna stawka miesięczna to 30 USD - kwota bez promocji. Po zasileniu konta napisz do mnie z podaniem maila na jakiego masz licencję i aktywuję licencję ręcznie

Co przypomina mi żeby wam przypomnieć że nowy panel już będzie przestrzegał terminowości opłat za oprogramowanie - czyli osoby które nie opłacają na czas licencji czy też zawieszają opłaty na jakiś tam czas automatycznie przechodzą na opłatę bez promocji - 5 dni przed wygaśnięciem jak do tej pory będzie wysyłany mail z informacją że licencja wygasa i prośbą o sprawdzenie czy na koncie znajdują się wystarczające środki do opłacenia licencji

Nowy panel działa w bardzo prosty sposób mianowicie mamy cały czas podgląd naszych wpłat i stanu konta czyli możemy np doładować konto w dowolnym momencie i system w dniu opłaty sam pobierze odpowiednią kwotę z konta - np można wpłacić na koto abonament za 3 miesiące z góry i co miesiąc będzie pobierana kwota abonamentowa

Możliwe wpłaty to: paypal (natychmiastowe zasilenie konta) / wpłata na konto bezpośrednio lub wpłata na konto przez przelewy24 (natychmiastowe zasilenie konta)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności