Skocz do zawartości

OmniSPEED - Nowy Automat Dodający

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Została odkryta tajemnica dlaczego u części osób nie działa rejestracja - przychodzą maile ale nic nie jest dodawane do bazy np wordpress

Np jak ktoś ma maila na linuxcom.pl (kto o zdrowych zmysłach tam coś trzyma ;P - żarcik nie lubię tej firmy w mojej ocenie straszni partacze) to może się pożegnać z rejestracjami na WP - do każdego maila jest doklejany nagłówek o mniej więcej takiej treści

----------------- AUTOMATYCZNY raport antySPAMowy ----------------------

Oprogramowanie do wykrywania spamu, dzia³aj±ce na serwerze:

*** "server3.seo-linuxpl.com" ***,

zidentyfikowa³o ten email jako prawdopodobny spam. Oryginalna wiadomo¶æ

zosta³a do³±czona do tej, aby mo¿na by³o j± przejrzeæ, zweryfikowaæ lub

zablokowaæ na przysz³o¶æ. Je¿eli masz jakie¶ w±tpliwo¶ci, to kieruj je pod

adres the administrator of that system

Znaki zawarte w takiej wiadomości powodują uszkodzenie maila i nie zapisanie go poprawnie do bazy MySQL - rozwali maila bo mamy zabezpieczenie na sql injection i jest ###### - chyba nikt nie chce żebyśmy takie zabezpieczenie zdjęli (bez tego zabezpieczenia można by było wysłać maila z opdowiednim kodem żeby uzyskać dostęp do dowolnej kopi OA/OS)

Pomyślimy jak to zrobić inaczej bez zapisu w bazie (teoretycznie już jest to zrobione - testy)

Problem może dotyczyć większej ilości dostawców usług hostingowych

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

@Bestek - ciekawa sprawa - sprawdzimy

@ Kojotek_OX

Czy udało się już sprawdzić te rozbieżności w ilości linków?

Mam jeszcze zapytanie odnośnie wgrywania linków poprzez Directories > Add directory.

Miałem w bazie 0 linków wiki, do okienka dodałem 4 i otrzymałem taki wynik:

Added 1 private database entries.

https://danoff.org

Privated database consisted of 3 in added directories:

https://www.wikipoliti.org

https://cloverfield.despoiler.org

https://www.wikipoder.org

Dlaczego do bazy dodał się tylko 1 link?

Czy można prosić o podpowiedź na temat list:

- Czy następujące listy są listami do commentatora: AAListWithPR, comentator dofollow, DoFollowList, EDUList?

- Czym różnią się: ArticleMS NO Captcha SeoProList od articlems ?

- Czym są: WikiList-v2-do-OmniCCL, ManualPR

- Czy można liczyć że powstanie metoda poglądu/zarządzania listami dla OmniCommentatora bo w tej chwili można tylko dodawać i nie wiem czy wpisy się tam nie dublują?

Oraz na temat OmniCCL:

- Czy z punktu widzenia użytkownika jest różnica między MediaWiki a Wikityp2 czy ich rozróżnienie wynika tylko z budowy samego mechanizmu OmniCCL? Zakładam że obie listy wklejamy do AddDirectory>Wiki i użytkujemy dokładnie tak samo?

Pozdrawiam

Bartek

Projektowanie stron www sitte.pl Lublin

Kojotek mam pytanie odnosnie rachunku. Przy rejestracji podałem tylko maila i teraz z rozpedu wygenerowalem rachunek. Dopiero potem przeczytalem ze nie mozna go edytowac. Zmieniłem teraz dane na koncie, wpisałem NIP i nazwe firmy. Istneije jakakolwiek możliwość wyedytowania tego rachunku czy dopiero przy nastepnej platnosci bede mial rachunek "na firme"???

@Szuwar - nie ma możliwości edytowania tego i jest jak sam zauważyłeś stosowna informacja o tym. W następnym miesiącu jak już masz wpisane dane będziesz maił poprawnie

@Bartosz - listy są opisane dość logicznie - jeśli masz problemy z zrozumieniem o co w nich chodzi zapraszam na warsztaty. Odnośnie komentatora to jest planowana jego przebudowa w bliskiej przyszłości więc odpowiedź TAK, odnośnie wiki dla Ciebie nie ma to różnicy (po prostu to są 2 różne typy wiki do których inaczej się dodaje ale to system sam sobie z tym radzi)

@micof - proponuję skasować pliki , wgrać najnowszą wersję i sprawdzić - powinno być OK

@Bestek - jak sprawdzimy damy znać (nie jest to priorytetowa sprawa - czeka w kolejce)

PS: Z racji bardzo dużego zainteresowania warsztatami dołożyliśmy dodatkową turę 2 dni na warsztaty (pierwsza propozycja terminów w całości już została zajęta) więc jest to już ostatni dzwonek jeśli ktoś chce się załapać - nie planujemy już kolejnych warsztatów przeprowadzać ! - szczegóły https://szkolenie.seop.pl

PSII: Na dniach też zostanie uruchomiony bezpośredni kontakt z nami przez panel klienta - jak widzicie dużo zmian teraz się dzieje co mam nadzieję poprawi diametralnie sprawę kontaktu z programistami oraz pomocą techniczną (zrezygnujemy z bugs.seop.pl)

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

@Bestek - jak sprawdzimy damy znać (nie jest to priorytetowa sprawa - czeka w kolejce)

@ Kojotek

Myślałem, że jest to kwestia tylko chwili, zalogowania się do Waszego panelu, eksportu linków i zerknięcia czy rzeczywiście u Was też występuje taki bug. Ale ok poczekam jak będzie kolej.

A w sprawie dodawania linków do bazy wiki nie mógłbyś coś na teraz odpowiedzieć? Chciałbym wgrać sporą listę a jak pisałem w przykładzie część linków jest odrzucana, więc nie wiem czy to kolejny bug, czy jest jakiś sposób aby wrzucić wszystkie adresy.

Zmiany idą w dobrą stronę, support znacznie się poprawił, widać chłopaki zrozumieli jak ważny jest kontakt z klientem :)

Wracając do tematu - obecna aktualizacja alfa rozkłada instalację OS. Instaluje alfa a potem zapętla się "install.php" i nie można dostać się do aplikacji.

Skuteczne seo zaistniejw.net, długo, drogo, solidnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności