Skocz do zawartości

OmniSPEED - Nowy Automat Dodający

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie nie znikają do rejestracji, znikają już porejestrowane i wiem że nie tylko ja mam ten problem. Ostatnio np. w ciągu kilku godzin z bazy zniknęło ok. 3000 wiki, nie wiem dlaczego, mam kopie wrzuciłem od nowa. Do supportu nie piszę bo lepszy skutek odnosi danie na tacę w czasie niedzielnej mszy.

Faktycznie ostatnio mało czasu mam na zaglądanie na PiO

Opisane przez was problemy są bardzo intrygujące i bez dokładnych namiarów na konkretną kopie nie wiele jestem w stanie powiedzieć / pomóc czy też ktoś z Omni

Bardzo ogólna diagnoza - może być całkowicie nie trafna bez konkretnych danych

Wordpress sytuacja 1 - rejestracja :

Dodajemy nowe WP do bazy prywatnej (ma się zarejestrować)

OS rejestruje się

OS dostaje maila

OS loguje się na WP i sprawdza czy ma prawo do postowania (są kategorie do wybory)

OS nie może postować - usuwa WP z listy

OS widzi że może postować - WP trafia na listę do używania

Wordpress sytuacja 2 - istniejące konta:

Dodajemy nowe WP do bazy prywatnej wraz z loginem i hasłem (login1::hasło1::adres_www_wordpress_1)

OS dodaje WP do listy

OS loguje się na WP i sprawdza czy ma prawo do postowania (są kategorie do wybory)

OS nie może postować - usuwa WP z listy

OS widzi że może postować - WP trafia na listę do używania

Wiki

Dodajemy do bazy wiki

OS zaczyna sprawdzanie wiki pod kątem rozpoznania skryptu (obsługujemy 2 rodzaje wiki MediaWiki oraz WakkaWiki)

OS widzi że skrypt nie jest wiki - usuwa

OS widzi że wiki nie pozwala założyć konta (nie działa podstrona z rejestracją) - usuwa

OS na liście zostawia tylko działające wiki (nie gwarantuje to że konto zostanie założone i zapostuje - np są pola których nie obsłuży czy też są pytania txt do odpowiedzenia itd.)

Reasumując OS w trakcie swojej pracy z nowymi bazami stara się zweryfikować skrypty czy coś na nich będzie dało się zrobić i śmieci od razu wywala

Jeśli ktoś jest pewny że jakieś adresy zostały usunięte nie zgodnie z wytycznymi powyżej proszę o PW z taką listą która znika a nie powinna zniknąć i zostanie to sprawdzone

================================================================

Aktualnie trwają bardzo zaawansowane prace nad nową odsłoną OS - premiera planowana na święta czyli już za nie wiele dni :) - oczywiście update dla aktualnych posiadaczy będzie darmowy. Uchylając rąbka tajemnicy co nowego będzie można znaleźć w nowym OS :

1 - Ponad 60 skryptów obsługiwanych bezpośrednio z programu (docelowo chcemy udostępnić około 130)

2 - Możliwość samodzielnej edycji plików odpowiedzialnych za proces obsługi danego skryptu (rejestracja / logowanie / postowanie)

3 - Możliwość samodzielnego obkodowania dowolnego softu bez znajomości PHP - trzeba zrozumieć składnię plików XAS zastosowanych w nowym OS

4 - Integracja z nowym systemem łamania tekstowych pytań - dużooo bardziej zaawansowana forma nauki OS pytań i odpowiedzi (aktualnie było to stosowane do webmini)

5 - Obsługa for / web2.0 / platformy blogowe / katalogi / księgi gości / artykuły / social

6 - Możliwość pisania własnych dodatków do OS z opcją sprzedaży takich dodatków (coś na wzór zenopostera i templatek) - mod będzie kodowany w taki sposób że będzie można go uruchomić tylko na swojej kopi OS do której sprzedawca go przypisze - tutaj nam chodzi o to że jeśli osoba trzecia napisze moda do OS to taki mod nie będzie leciał do x kopi OS (mam nadzieję że to zachęci osoby do pisania nowych modów i sprzedaży ich w rozsądnych pieniądzach - nie będzie dawania modów innym osobą które tego moda nie kupiły) - UWAGA: Osoba która będzie pisała moda na sprzedaż otrzyma od nas za FREE specjalny panel licencyjny dla swoich modów i samodzielnie może sprzedawać licencje na swoje mody bez naszego pośrednictwa

7 - Nowy OmniScraper v2 wyników z Google połączony bezpośrednio z modami i bazami prywatnymi

8 - Całkowicie nowy wygląd całego OS

9 - Całkowicie nowy silnik włącznie z tym że będzie najprawdopodobniej tylko 1 plik do crona

10 - Całkowicie nowy system instalacyjny / licencyjny

11 - Całkowicie nowy mechanizm aktualizacyjny zarówno dla całego programu jaki i dla samych modów

UWAGA: Dla stałych klientów Omni (osoby które regularnie opłacają OS przez min 3 ostatnie miesiące) planowana jest obniżka abonamentu - nie chcę tutaj podawać jeszcze dokładnie szczegółów co i jak dokładnie będzie wyglądało i ile tej obniżki będzie

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Czy wie ktoś może czy OmniCCL korzysta z wielowątkowości? Niezależnie czy ustawię 1, 20 czy 100 w overlockingu sprawdza mi około 45-50 adresów w ciągu minuty - serwer VPS ale ma jeszcze rezerwę. Może można zoptymalizować jakieś ustawienia php lub curl na serwerze? Wgrałem spora listę do przesiania i wychodzi że poczekam prawie miesiąc na zakończenie.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Projektowanie stron www sitte.pl Lublin

Kto uwielbia tak jak ja sprawdzać które bazy zostały zaktualizowane w ostatnim update katalogów? ?Nie ma to jak wrzucać każdą bazę po kolei i czytać "No entry was added to the private database"

Kocham to.

To jest taka subtelna sugestia do nowej wersji - żeby było widać jaka baza kiedy była aktualizowana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności