Skocz do zawartości

OmniSPEED - Nowy Automat Dodający

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Proste, po lewej stronie wybierasz do której bazy urli chcesz dodawać. Po prawej wybierasz za pomocą czego chcesz do niej dodać.

Taki układ daje możliwość dowolnej konfiguracji softu. Do tego za jednym zamachem można zlecić dodanie projektu na raz do 5 baz Wordpressów.

Jedyne na co trzeba uważać to to żeby wybrać to to, aby wybrać odpowiednią kombinację. Jak się będzie próbowało dodawać do Webmini za pomocą moda do ArticleScript to nic dziwnego że skuteczność wyniesie 0%.

Mamy w planach dodanie możliwości definiowania powiązań pomiędzy bazami urli, a modami/skryptami PHP, wtedy klikając w bazę będą się od razu zaznaczać odpowiednie mody/skrypty i vice versa.

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Proste, po lewej stronie wybierasz do której bazy urli chcesz dodawać. Po prawej wybierasz za pomocą czego chcesz do niej dodać.

Taki układ daje możliwość dowolnej konfiguracji softu. Do tego za jednym zamachem można zlecić dodanie projektu na raz do 5 baz Wordpressów.

Jedyne na co trzeba uważać to to żeby wybrać to to, aby wybrać odpowiednią kombinację. Jak się będzie próbowało dodawać do Webmini za pomocą moda do ArticleScript to nic dziwnego że skuteczność wyniesie 0%.

Mamy w planach dodanie możliwości definiowania powiązań pomiędzy bazami urli, a modami/skryptami PHP, wtedy klikając w bazę będą się od razu zaznaczać odpowiednie mody/skrypty i vice versa.

dzięki, no to eksperymentuje dalej ;]

edit---------------------

Mam jeszcze jedno pytanie,

każdy projekt to osobne dodawanie do skryptu jednego tekstu, , wiec jak mam 5 fraz to nie dopcham tej samej strony 5 razy, wiec jak dodac rozne teksty rozne tytuly , niby tytuły mozna by pewnie zagnieżdzać ale wtedy dany tutł nie koniecznie moze byc prawidłowo przylosowany do danego opisu, jak to rozwiązac ?

Mam pytanie co do oxwall w omnispeed. Wcześniej był w wersji testowej dla wybranych i nie mam pojęcia czy fakt, że nie jestem w stanie nic do niego dodać jest tego przyczyną, czy może problem leży gdzie indziej. Zaznaczę, że nie mam podpiętego nic do łamania captchy.

Pozdrawiam

@marcino... - dokładnie tak. Ja już niemal zapomniałem tej nazwy ;)

@janpos - oxwall w OS jest tylko dla testerów natomiast w OF już jest dostępny dla wszystkich

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

To jak to jest, pół rokum temu kupiłem ja i pewnie wiele innych osób OmniSpeeda za kwotę 200 dolarów i teraz się dowiaduje, że soft nie będzie dalej rozwijany ? Nie każdy chce OF, póki co ten system jest niedopracowany, potestowałem go dzisiaj ostro i stwierdzam, że OS dużo lepszy i wygodniejszy w użyciu.

Co z obecnymi projektami jak u siebie mam ich prawie 200, każdy po kilkanaście tekstów.

@janek - jak nie będziesz chciał przejść na OF to nie przechodzisz, nikt Cię nie zmusza do przejścia, jednak musisz się liczyć z tym że jest to aktualizacja obowiązkowa i tak jak do tej pory musi być wykonana jeśli chcesz korzystać z aplikacji. Przejście na OF jest po prostu kolejną aktualizacją która jest wliczona w cenę licencji jaki i każde inne kolejne wersje, tak więc nie za bardzo rozumiem twoje "ale" chyba że nazwa Ci się podoba tak bardzo to dla Ciebie mogę zrobić wersje spoecial która przedstawi się jako OmniSPEED

Pisałem już wcześniej o tym że OF nie jest kompatybilny z OS i będzie wydana aplikacja (cierpliwość premiery nie ma więc wielu też innych rzeczy) która umożliwi przeniesienie projektów z OS do OF.

Wyłączenie OS nastąpi dopiero w momencie w którym OF będzie mógł godnie go zastąpić

@Osiek - dokładnie tak jak wspomniałeś są to testy na większej próbie użytkowników zanim oficjalnie wydamy tą aplikacje

Witam.

Pisałem już wcześniej o tym że OF nie jest kompatybilny z OS i będzie wydana aplikacja (cierpliwość premiery nie ma więc wielu też innych rzeczy) która umożliwi przeniesienie projektów z OS do OF.

Taka sugestia że może w ramach takiego mechanizmu można zrobić ogólną opcje import/eksport dla projektu plus ewentualnie bazy - pozwoli to lepiej zarządzać projektami też w późniejszym etapie, wykonywać w ten sposób backupy itp.

Pozdrawiam

Bartek

Projektowanie stron www sitte.pl Lublin

@Bartosz - export z jednej bazy do drugiej nie jest tym samym co kopia zapasowa tak więc zrobienie tego nie było przy okazji - raczej zbędna rzecz moim zdaniem w takim sofcie (po co używać tych samych txt i robić większy ...)

Witam

@Bartosz - export z jednej bazy do drugiej nie jest tym samym co kopia zapasowa tak więc zrobienie tego nie było przy okazji - raczej zbędna rzecz moim zdaniem w takim sofcie (po co używać tych samych txt i robić większy ...)

Bo gdy zdarzy się konieczność przeniesienia instalacji (u mnie już 3 razy) lub wątpliwość czy soft działa prawidłowo i czy nie powstały jakieś błędy można zainstalować go ze świeżych plików i przywrócić tylko wymagane projekty ograniczając ilość zmiennych elementów. Ostatecznie też jeśli ma się 100 czy 200 projektów z czego w pewnym momencie tylko 20 aktywnych to można by zgrać pozostałe na dysk żeby nie przeszkadzały. Ale to tylko moja sugestia więc jeśli nikt nie uzna tego za potrzebne to będę musiał się obejść:(

Pozdrawiam

Bartek

Projektowanie stron www sitte.pl Lublin

UWAGA: Dla stałych klientów Omni (osoby które regularnie opłacają OS przez min 3 ostatnie miesiące) planowana jest obniżka abonamentu - nie chcę tutaj podawać jeszcze dokładnie szczegółów co i jak dokładnie będzie wyglądało i ile tej obniżki będzie

Mody to jak na razie podwyżka, a co z obniżką?

@Bartosz - ale to się robi normalnie bez problemów. Przenosisz bazę na nowy hosting, wgrywasz pliki, odpalasz install.php i podajesz namiary na bazę w której masz już wszystko -> gotowe

@Joland - co będzie i czy będzie oraz jak będzie to się dowiesz jak będzie wydanie oficjalne (już coś pisałem tutaj na PiO w tej sprawie) - litości

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności