Skocz do zawartości

OmniSPEED - Nowy Automat Dodający

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

mnie się coś OS nie chce łączyć ze skrzynką w obrębie własnej domeny..

OA łączy się bez problemu z tą samą skrzynką..

ze skrzynką na interii się łączy.. (OS)

w opcjach OS tam gdzie konfigurujemy skrzynkę pocztową jest opis: "pop2 server" -nie powinno być pop3?

A ja mam dalej problem z omni i captcha sniperem. Znaczy się udało mi się połączyć os z captcha sniper, ale po badaniu połączenia wyskakuje komunikat:

Successfully conntect to Captcha Sniper

Picture code sent: TEKQD

Picture code downloaded: unknown

a na vpsie w oknie snipera widać, że była próba łamania captchy TEKQD i na tym koniec. Projekty sobie w os lecą, na sniperze nic się nie zmienia, dalej na tapecie jest TEKQD.

Chyba nie tak to powinno wyglądać prawda, czy się mylę i jest wszystko ok :).

Pozdrawiam

Witam

Wprowadźcie jakiś porządek w swoich bazach mailingowych, bo wysyłacie do ludzi informacji o możliwości przejścia z Omniadd na Omnispeed bez opłat, po czym człowiek się wczytuje, a okazuje się, że jego to nie dotyczy, bo odkupił od kogoś licencję. Po co więc zawracać ludziom głowę? To chyba nie jest jakoś bardzo skomplikowane, żeby podzielić klientów na dwie grupy? Sorry za OT. Pozdro

Jam jest Zbygniew.

@tom55 - literówka będzie poprawiona przy kolejnej aktualizacji z tym POPx - jeśli OA się łączył z pocztą to i OS też musi więc coś musisz źle wpisywać

@pragiark - odsyłam do dokumentacji Sniper (jeśli masz orginalne oprogramowanie takowa jest dostarczona i tutaj nie podpowiem co jest nie tak - innych też bym prosił o nie podpowiadanie bo nie lubię warezu) jak należy go skonfigurować (wstępnie wykonałeś wszystko poprawnie po stronie OS)

@Zbigniew - nie warto się unosić złością bo mieliśmy małe problemy z mailingiem który bardziej nie poszedł niż poszedł i wystarczyło napisać do mnie na PW / Maila / GG że system się walną i dostałeś takiego maila i czy w związku z tak zaistniałą sytuacją czy przysługuje Ci ta promocja ? - to Ci powiem że gdybyś napisał do mnie nie było by problemu bo ofertę dostałeś taką a nie inną więc Ci się należy

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Musisz mieć najnowszą wersję OA - na wszelki wypadek zrób aktualizację (nawet jak pisze że nie ma!) potem wgraj pliki OS i zainstaluj na bazie OA

Czy dobrze rozumiem? Po aktualizacji OmniADD wgrywamy pliki OmniSPEED i nadpisujemy je na serwerze na którym jest zainstalowany OmniADD. Po czym odpalamy isntalację?

@pragiark - myślę że problemem jest brak znajomości eng a nie że dokumentacja jest bezużyteczna (nie czytając dokumentacji można bardzo łatwo wpaść na pomysł że trzeba zaznaczyć jakie obrazki ma łamać soft ale niestety do tego trzeba czasem pomyśleć bo niestety soft ma IQ 0 jak sam za niego nie pomyślisz i nie zaznaczysz mu co ma robić)

@iberian - dokładnie tak jak pisał arve - chodzi o to żeby baza danych MySQL była najnowsza bo w innym przypadku mogą się jaja podziać (nie wszystkie wersje OA są kompatybilne z OS)

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

jeśli OA się łączył z pocztą to i OS też musi więc coś musisz źle wpisywać

Kojotek to nie jest tak, że kliknąłem w "sprawdź połączenie", wyskoczył błąd i od razu napisałem o tym na forum.

OS instalowałem na starą bazę OA, a więc wszystko było już ustawione.. Dodatkowo sprawdzałem kilka adresów, a nie tylko ten jeden.. (w obrębie jednego hostingu, który działa, bo przecież cały czas Outlook się łączy i ściąga pocztę). Nie wpisuje z palca, tylko kopiuj-wklej. W OA zawsze się łączyło, w OS nigdy (sprawdzałem jakieś 4 adresy). Nie wiem dlaczego, może to kwestia serwera -OA stoi gdzie indziej niż OS.

Napisałem po prostu co zauważyłem. Nie jest to żaden problem, bo zarejestrowałem sobie skrzynkę na interii i wszystko działa bardzo dobrze.

@Kojotek_OX - problem w tym, ze wszystkie obrazki są już dawno zaznaczone, poza tym sprawdziłem wszystkie możliwości jakie są w instrukcji, angielski nie jest problemem od kiedy mamy translatory (coś czego nie rozumiem mogę przetłumaczyć na tyle aby zrozumieć o co biega). Poszukam w Google co może być powodem i pokombinuje co nie zmienia faktu, ze jak wielu się tu wypowiadało raczej instrukcja to słaba strona os.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności