Skocz do zawartości

OmniSPEED - Nowy Automat Dodający

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wygląda wszystko w porządku, chociaż jeszcze bym z ciekawości spróbował z tekstem powyżej 2000 znaków.

Spróbuj przy tworzeniu projektu zrobić tak:

- Add new website...

- Spróbuj website address bez slasha na końcu (tak na wszelki wypadek żeby coś sprawdzić)

- I tekst - for blogs use

- II tekst - for OmniPress

- III tekst - for directories

Czyli trzy teksty na jeden projekt. Daj znać jak wyszło przy takich ustawieniach.

Mam omnispeeda na hostingu przeznaczonym pod ten soft w hekko. Niestety poruszanie się po panelu jest okrutnie powolne. Samo logowanie zajmuje tam czasem ponad 5 min. Macie też może taki problem z tym hostingiem w hekko? Pisałem do supportu w tej sprawie, ale od tygodnia cisza.

Mam dokładnie to samo. Wlecze się przy każdym połaczeniu z bazą danych. Hekko piszę, że u nich wszystko super, i że to pewnie wina moja/mojego operatora internetu/skryptu.

Kolejne zgłoszenie to informacja że mam dużą bazę danych (78mb) i to dlatego tak wolno działa.

Kojotek, możesz coś doradzić w sprawie hekko?

Stronicowanie mam ustawione, logi czyszczone codziennie.

--

Zrobiłem test serwera w opcjach, wszystko mam zielone, oprócz:

open_basedir** On

To przez to?

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

Mam obecnie 3 teksty na ten projekt:

- I tekst - regular (nie mam czegoś takiego jak for directories)

- II tekst - for blogs use

- III tekst - for OmniPress

Przed południem zapuściłęm kolejny przebieg i wygląda to tak:

2790 | 242 | 2515 | 8.78%

Trochę marnie.

Soft to upgrade z OA, hostowany na Hekko-Seo, Proxy Off

mniej znaczy więcej

Mam omnispeeda na hostingu przeznaczonym pod ten soft w hekko. Niestety poruszanie się po panelu jest okrutnie powolne. Samo logowanie zajmuje tam czasem ponad 5 min. Macie też może taki problem z tym hostingiem w hekko? Pisałem do supportu w tej sprawie, ale od tygodnia cisza.

Mam dokładnie to samo. Wlecze się przy każdym połaczeniu z bazą danych. Hekko piszę, że u nich wszystko super, i że to pewnie wina moja/mojego operatora internetu/skryptu.

Kolejne zgłoszenie to informacja że mam dużą bazę danych (78mb) i to dlatego tak wolno działa.

Kojotek, możesz coś doradzić w sprawie hekko?

Stronicowanie mam ustawione, logi czyszczone codziennie.

--

Zrobiłem test serwera w opcjach, wszystko mam zielone, oprócz:

open_basedir** On

To przez to?

tez tak mialem ;)

I nie potrzebnie zwiększyłem VPS-a grrr bo Kojotek pisał ze to wina hosta ale to nie byla prawda.

Najprawdopodobnije poszło cos nie tak przy updacie z OA do OS.

Naprawilem to poprzez instalke na nowo OS a nastęnie przenosiłem recznie projekty i bazy na poziomie bazy danych.

I teraz smiga i ma znikome obciązenie.

Mam obecnie 3 teksty na ten projekt:

...

Przed południem zapuściłęm kolejny przebieg i wygląda to tak:

2790 | 242 | 2515 | 8.78%

Trochę marnie.

Soft to upgrade z OA, hostowany na Hekko-Seo, Proxy Off

Mi dzisiaj na 2 tekstach (for blogs use) takich nie dłuższych niż 500 znaków wyszło:

2790 | 923 | 1867 | 33.08%

Więc dziwnie, ta sama baza. Hosting Laohost

witam

zaraz po zalogowaniu otrzymuję taki komunikat:

Cron responsible for adding (cron_add.php) is not working. Adding to directories is not possible.

Cron responsible for registering (cron_reg.php) is not working. Registering and logging to WordPress is not possible.

Second cron responsible for adding (cron_add2.php) is not working. Adding to directories on full speed is not possible.

powód, przyczyna?;-)

Więc dziwnie, ta sama baza.

Dokładnie. Ja tez mam tą samą bazę. Przyczyna nie leży ani w bazie ani w programie. Nie wiem czy hosting miałby wpływ - nie wydaje mi się.

Zauważ też, że masz za drugim razem większy procent dodań. Na spokojnie odczekałbym parę dni i sprawdzał czy skuteczność rośnie. Stawiam, na rejestrację i aktywację nowo tworzonych kont.

witam

zaraz po zalogowaniu otrzymuję taki komunikat:

Cron responsible for adding (cron_add.php) is not working. Adding to directories is not possible.

Cron responsible for registering (cron_reg.php) is not working. Registering and logging to WordPress is not possible.

Second cron responsible for adding (cron_add2.php) is not working. Adding to directories on full speed is not possible.

powód, przyczyna?;-)

Może być też brak RAMu na VPSie - jak masz na ring to pomaga reset VPSa.

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

@immy

Tak się zastanawiam czy różnice w ilości dodawania nie wynikają z wyboru mniej popularnej kategorii. Spróbuj wybrać bardziej popularną kategorię i zobacz jak pójdzie.

Niestety bez zmian.

Zmieniłem ilość znaków opisach 'for blogs' na ~1,1k zamiast ~1,8k znaków.

Czy OS rejestruje się w kontach BuddyPress z listy pobranej na omni-speed.com?

Są tam adresy z loginami i hasłami, wiec wydaje mi się, że tam się nie rejestruje.

Nie wiem, może te konta są pobanowane i warto zarejestrować się we wszystkich od nowa?

mniej znaczy więcej

Jak skuteczność z dnia na dzień nie rośnie o te parę procent to bym zarejestrował na nowo. Jeszcze sprawdź czy wszystko masz poustawiane w opcjach.

Przy ustawieniach z tego możesz skorzystać:

https://pozycjonowanie-rotfl.pl/omniadd-konfiguracja-uzywanie

Wszystko jest jak trzeba, OA używam nie od dziś.

Dlatego nie wiem w czym rzecz.

Może jest coś nie halo z racji tego, że jest to update - ktos tu pisal, ze wiele dolegliwości ustępuje po instalacji 'na czysto'?

mniej znaczy więcej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności